Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Lev hur jävla mycket du vill

Löven ramlar snabbt ner från träden nu och hösten ger mig existensiell ångest. Varför är det så varmt i oktober, vad ska hända med vår jord. Det går inte att yttra ett ord om flygresor utan att någon påpekar att du kanske inte borde flyga, gör något annat, res inte, ta tåget. Jag köper två nya tröjor och skäms nästan. Kollar på lappen. Bangladesh. Kambodja. Köper också ett par jeans, Turkiet. Jag försöker handla secondhand, har inte köpt nya skor på flera år, bara springskor och badtofflor. Vill så gärna vara bra för den här jorden. Men är också fruktansvärt trött på att gå runt och känna mig ful. Så trött på det här samhället av trender och mode, alltid så tipptopp.

Jag är nöjd med min iPhone. Den är två år gammal och när folk ser den skrattar de lite, har du en… femma? Nej, det är en SE. Men ändå. Två år gammal. Ingen har så gamla telefoner längre. Samhället säger åt mig, flera gånger per dag, att jag borde köpa en ny. Den senaste. Eller åtminstone en åtta. Jag köper ingen ny telefon men tänker att nu måste jag sluta ta flatlays där min mobil syns.

Samtidigt konsumerar alla andra mer än någonsin utan eftertanke. Eller ja, det finns en grupp människor som bryr sig. Som bryr sig så himla mycket. Som inte shoppar alls, som tar ett flygfritt 2019 och som predikar om att DU MÅSTE SLUTA – TÄNK PÅ KLIMATET OCH MILJÖN.

Och vad gör alla andra? Vänder ryggen till. Sånna där människor är jobbiga att lyssna på. Jag måste få ha min fredagstacos, köra min Audi till jobbet, åka på weekendresor till New York och se snygg ut i det senaste höstmodet på jobbet. Och resan till Köpenhamn varannan vecka är ju bara mitt jobb, det kan jag inte påverka. Vissa går i alla fall halvvägs, Ja jag flyger till Dubai, men hey – jag äter ju vegetariskt. Och förresten kan vi inte lägga ett sådant ansvar på individnivå, politikerna får fixa det där, jag röstade faktiskt på MP.

Isabella Löwengrip uppmanar till konsumtion flera gånger per dag och uppmuntrar oss om att drömma om en dyr livsstil med nya bilar, stora villor och flitigt resande (för att inte tala om mängden skönhetsprodukter och kläder). Hon har ingen moral i detta alls, undviker frågan så länge hon kan casha in.

Sandra Beijer har ständigt återkommande inlägg med klädinspiration och heminspiration, säljer ut stora delar av sin garderob (prislappar kvar och det spelar ingen roll att alla intäkter går till välgörenhet). Hon gör fina “önskelistor” och adlink efter adlink. Konsumera konsumera konsumera. Ett löfte om ett lyckligare liv. Kanske blir jag lite som Sandra Beijer, om jag bara köper de där skorna?

Bianca Ingrosso gör återkommande reklam för Sveriges kanske vidrigaste onlinebutik och uppmuntrar till och med till konsumtion i ett instagraminlägg som handlar om ätstörningar.

Samtidigt är det så mycket girlpower i dessa kvinnor. Och låt en kvinna få leva lite kommenteras det om någon påpekar det minsta lilla.

Ja, lev hur jävla mycket du vill och ignorera det faktum att du har chans att påverka fler människor än de flesta andra någonsin kommer kunna göra. Kapitalisera på alla dina följare som önskar få vara lite mer som du, leva lite mer som du gör. Så kan du sitta där på din pengahög och se ner på jorden som krackelerar. 


#whitemonday ← kommer skriva mer om detta.

Inlägget Lev Hur jävla mycket du vill dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Lev hur jävla mycket du vill

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×