Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Våra framtidsplaner – forever in Finland?

Det var längesen nu som jag fick frågan, men jag inser att jag inte riktigt pratat om detta. Hur länge tänker jag mig att jag ska bo i Finland? Och vad tänker min kille, mumin, om alltihop. Vill han flytta till Sverige? Eller vill vi flytta någon helt annanstans? 

Sanningen är att jag aldrig riktigt planerat, utan att jag tagit varje dag som den kommit – och varje möjlighet som dykt upp. 2013 när jag åkte till Indien, drömde jag väldigt mycket om NYC (utan någon som helst orsak). Det var där jag såg mitt dröm-framtida jag befinna mig. Men redan då formulerade jag även en vision om att driva företag, och nu när jag ser tillbaka på det är det förstås den biten som var viktigare, än var i världen jag befann mig.

Sommaren 2014 när jag träffade den där kärleken som skulle ta mig hit, här på vår första roadtrip (och typ officiella dejt).

Hur jag trivs med att bo i Finland

När jag kom till Finland och fick ett jobb jag älskade (direkt, alltså vem har ens så bra flyt?) hösten 2015 tänkte jag aldrig okej nu ska jag bo såhär länge i Finland sen ska vi göra detta. Nu har det gått två och ett halvt år och vet ni vad jag känner? Jag känner att jag vill bo in mig här lite till. Vill att Finland också ska vara hemma, så om vi en dag lämnar – har jag något att komma tillbaka till om jag vill, ett hem i Finland. Jag vill känna gatorna, platserna, men framför allt människor. Jag vill låta relationerna gro fast med sina starkaste rötter, innan jag drar vidare igen.

Som anställd kunde jag få lite klaustrofobiska känslor ”vad gör jag i Finland? Här länge ska jag bo här? Vart ska vi sen?” och känna en viss stress. Men sen min situation förändrades (när jag sa upp mig) och jag inte längre behöver anpassa mig efter arbetstimmar, kontorstider och semesterveckor – känner jag mig liksom fri. Det spelar inte så stor roll var någonstans jag bor, för jag kan närsomhelst röra mig vartsomhelst. Den friheten är ovärderlig.

Mina och Mumins tankar och planer

Om jag är dålig på att planera så finns det inte ord för vad min kille är. Och kanske är det bra att vi båda tänker att vi får se vad som händer. Jag har alltid pratat med honom om att eventuellt flytta till Sverige, för att gardera mig om att han är öppen för det (hehe) – och det är han. Nu är han dessutom nästan flytande på svenska (vi pratar just nu 70% svenska 30% engelska, typ) och det underlättar ju för en eventuell framtid i Sverige.

Men som ni vet träffades vi i München, och han har också varit en längre tid i Madrid och pratar både tyska och spanska – så visst finns det utlandstankar hos oss båda. Tänk om vi skulle flytta till… Men det får vi se. Det är så mycket annat som spelar in. Just nu är vi lyckliga här.

Har så fina minnen från alla vara roadtrips, resor och äventyr i andra länder. När jag kollar igenom alla bilder blir jag så himla sugen på att dra med honom nu nu nu till någon annan-spännande-stans. 

En bra sak med en framtid i Finland

Jag insåg bara för ett par veckor sedan en sak som fick hela mig att lysa upp. Det finns ingen skolplikt i Finland, så som vi har i Sverige. Ingen. Skolplikt. Det finns krav på att barn måste undervisas, men du får hemundervisa om du vill. Så, om barn Skulle bli aktuellt och möjligt – skulle Finland vara ett givet val (sådär spontant, av endast denna anledning). Ser liksom framför mig hur vi reser jorden runt och hemskolar våra barn, just because we can. Har aldrig funderat på det tidigare, men efter podden om hur man flyttar utomlands med barn insåg jag att det kunde bli knepigare med barn i skolåldern – men så har Finland löst det problemet för mig och jag skulle potentiellt kunna ta med ungen under armen ut i världen… Också en frihetskänsla jag gillar! :)

På resa och roadtrip genom Spanien. 

Med det sagt, framtiden är öppen och vi lika så. Dyker det upp en fantastisk möjlighet någonstans i världen – hoppar vi kanske på. Kanske testar vi Sverige ett tag. Eller en liten ort ute på den spanska landsbygden. Eller så blir vi kvar här. Allting känns möjligt – och spännande.

Inlägget Våra framtidsplaner – forever in Finland? dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Våra framtidsplaner – forever in Finland?

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×