Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Prachtige Novi zoekt een baasje

Tags: zijn novi heeft

Novi is een prachtige podenco, zowel van binnen als van buiten. Hij is zachtaardig, gevoelig, ontzettend lief en lekker actief. Deze goudkleurige beauty zit nu 5 weken in de opvang, en wat doet hij het goed. Zijn grootste hobby is struinen in de natuur. Zijn tweede hobby is knuffelen. Hij ziet er altijd grappig uit omdat 1 oor omhoog staat en zijn andere oor is dubbelgeklapt. En Novi is een echt podenco want de bekende glimlach staat dagelijks breed op zijn gezicht.

Novi is een reutje van 5 jaar oud en heeft een schofthoogte van 55 cm of groter.

Novi is dol op wandelen, snuffelen, sprintje trekken, muisjes zoeken, kijken naar opvliegende vogels, nestjes maken en struinen, bij voorkeur door het riet, over velden of door de bossen. Zijn staartje staat fier in de krul of hij kwispelt zich te pletter. Hij kan echt uren in de natuur doorbrengen, je ziet hem genieten. Als hij andere honden tegenkomt, vindt hij dat leuk en gaat het eigenlijk altijd goed. Hij snuffelt aan ze, de ene keer voorzichtig, de andere keer heel enthousiast en hij Heeft zelfs al een paar keer een speelhouding aangenomen. De volgende stap, het spelen, durft hij nog niet te maken. Maar dat komt zeker. Wat hij sinds kort wel doet, is aan takjes plukken of trots met gevonden balletjes lopen. Je merkt dat hij zich steeds vrijer gaat voelen om echt hond te zijn. En wat hij ook heel lekker vindt, is als je hem tijdens de wandeling roept en dan even zijn rug en kont masseert. Dan staat hij bijna te springen!

De mensen die bij de honden horen vindt hij spannender. Hij heeft dan voldoende lijn nodig om zijn eigen afstand te kunnen bepalen. Bij vrouwen gaat het sneller goed als bij mannen. Komt Novi tijdens de wandeling mannen tegen die hij niet kent, dan loopt hij er met een grote boog omheen en is hij echt angstig. Zolang je hem de ruimte geeft die hij nodig heeft, is dat helemaal niet erg. Kom je de betreffende man vaker tegen, dan merk je dat hij steeds meer vertrouwen krijgt. Het belangrijkste is dat ze hem negeren en dat hij zelf kan bepalen wanneer hij toenadering zoekt. Novi wandelt goed mee aan de riem, zowel aan de lange als de korte riem. Hij heeft een paar keer op een hoog omheind losloopterrein losgelopen en daar heeft hij het ook erg naar zijn zin. Hij snuffelt, draaft, rent, zoekt andere honden op en trekt ook zijn eigen plan.

Novi is gevoelig voor prikkels. In een drukke omgeving voelt hij zich absoluut niet op zijn gemak. Denk aan een winkelcentrum, iets waar veel mensen zijn of veel geluiden, een plek waar iets te doen is. Hij weet gewoon niet hoe hij daar mee moet omgaan en het maakt hem ongelukkig en gestrest. Novi reageert angstig op dingen die hij niet kent, zowel binnen als buiten. Bijvoorbeeld lantaarnpalen, schaduw, onbekende mensen die het huis binnen komen. Het is voor hem dus erg belangrijk dat je oog hebt voor zijn angst, hier rekening mee houdt en hier op een juiste manier mee omgaat. Novi heeft het nodig dat je hem motiveert en stimuleert. Dat je hem de tijd en de ruimte geeft en dat je je aanpast aan zijn tempo. Doe je dat allemaal, dan wordt hij echt je vriend voor het leven! Want dat zien we nu al na 5 weken opvang. Hij gaat elke dag vooruit!

In huis gedraagt hij zich prima. Hij houdt van een spelletje met een flostouw of een knuffel, vindt het leuk om zachtjes te stoeien en is hij dol op kriebels op zijn rug of over zijn hoofd. Heerlijk vindt hij dat! Hij ligt graag tegen je aan op de bank (voorkeur) of in zijn mandje en houdt van knuffelen. Novi kan ook goed ontspannen (als hij eenmaal gewend is). Dan ligt hij heerlijk tevreden op de bank met gestrekte poten of in een krulletje, hij droomt af en toe en ligt dan in een diepe slaap. Het lijkt wel alsof hij de dag aan het verwerken is: zijn fijne wandelingen en alles wat hij tijdens die wandelingen geroken heeft en hij verwerkt ook de spannende dingen van de dag.

Novi kan prima een paar uurtjes alleen thuis blijven, als hij van te voren maar lekker uitgelaten is. Omdat hij echt een maatje nodig heeft, plaatsen we hem alleen daar waar minstens 1 andere hond aanwezig is. Novi kan helaas niet met katten. Deze prachtjongen is helemaal klaar voor een eigen thuis, een eigen baasje en een veilige plek. Past deze trouwe vriend bij jou? Wacht dan niet langer en geef hem zijn verdiende gouden mandje.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u geheel vrijblijvend het aanvraagformulier invullen. Deze kunt u hier vinden: http://www.podencoworld.nl/adopties/aanvraagformulier   This post first appeared on Home - Podencoworld, please read the originial post: here

Share the post

Prachtige Novi zoekt een baasje

×

Subscribe to Home - Podencoworld

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×