Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Inductia directa

Inductia directa

    Exista multe modificari pe care le poti face motorului masinii tale. Putem aminti printre altele un sistem de evacuare performant sau aftermarket, poti instala un sistem turbo sau un supercharger.

    Insa stim cu totii ca aceste modificari vin si cu un pret pe masura.

    Kit-ul de Inductie Directa este un upgrade accesibil din punct de vedere al investitiei materiale si mult mai usor de instalat.

    In comparatie cu alte modificari, nu aduce un aport atat de mare in materie de putere, insa va aduce beneficii motorului in alte moduri.

Filtrul de aer 

    Filtrul de aer care intra in componenta kit-ului de inductie directa este mult diferit de cel standard. In primul rand are o forma conica si este realizat din bumbac. Suprafata lui de absorbtie este mult mai mare ceea ce il face mult mai eficient in filtrarea prafului si altor impuritati. 

   Durata de viata a filtrului este mult mai lunga decat cea a unui filtru standard din hartie. Un alt avantaj este ca acesta nu trebuie schimbat. Poate fi spalat, re-uns si instalat inapoi pe masina.  

    Inductia directa are filtrul de aer pozitionat in apropierea unei aripi a masinii unde poate avea acces la aer mai bine si mai departe de aerul cald emis de motor.

    Aerul rece aduce mai mult oxigen in camera de combustie ceea ce se traduce prin mai multa putere. Acest lucru se realizeaza datorita unei arderi mai bune a carburantului in combinatie cu oxigenul in camera de ardere. 

 Poti economisi carburant instaland o inductie directa?  

    Instalarea Unei Inductii Directe ajuta atat la racirea aerului cat si la realizarea unui flux de aer imbuntatit. Kit-urile aftermarket inlatura cutia filtrului de aer, in schimb folosind tubulatura special realizata pentru admisie. Aceasta tubulatura are mai putine unghiuri si are de obicei un diametru mai mare decat cea standard. 

    Deoarece in camera de ardere intra mai mult aer rece, se realizeaza o combinatie optima intre exigen-combustibil. Se realizeaza astfel o ardere mai buna, masina folosinf mai putin combustibil pentru a obtine rezultatele mentionate. 

    Exista totusi si un dezavantaj: condusul agresiv. Este evident ca vei dori sa simti acea putere aditionala adusa de Instalarea Unei Inductii directe. Insa, pedala apasata la maxim, va insemna si o ardere mai rapida, ceea ce in final va anula acea economie de carburant. Pentru a fi eficient, nu trebuie schimbat stilul de condus. 

    Aceasta economie la carburant ar putea fi si mai buna in cazul in care te gandesti sa instalezi pe masina pe langa un kit de inductie directa, un kit de evacuare si un chip tuning. 

Ajuta intr-adevar kit-ul de inductie directa?

    Desi exista diferente de putere sau chiar imbunatatiri in consumul de carburant al masinii, instalarea unei inductii directe va ajuta performantele motorului.

    In cazul in care ai instalat un kit de inductie directa pe masina, vei simtii diferentele atunci cand accelerezi puternic. Unii producatori sustin o crestere a puterii intre 5-20 Cp. Insa in combinatie cu alte piese aftermarket de exemplu un sistem de evacuare, vei simti imbunatatiri considerabile.

Dezavantajele instalarii unei inductii directe

   Daca filtrul de aer este prea expus si absoarbe apa, aceasta va ajunge direct in motorul masinii. Pentru a impiedica acest lucru, este de indicat instalarea unei valve bypass.
    Instalarea unei inductii directe pe o masina mai noua s-ar putea sa anuleze garantia motorului primita de la producator. Indicat ar fi sa faci o verificare inainte de a instala sau achizitiona piesele. S-ar putea ca acest lucru sa devina o problema in timp.

    Exista posibilitatea ca acea cantitate de aer adusa de kit-ul instalat sa deruteze senzorii din masina. Astfel puteti avea probleme cu lumina de avertizare pentru motor.

  Hydro-locking este un termen folosit atunci cand umezeala din aer ajunge in motor. Acest lucru poate duce la deteriorarea pistoanelor.

   Sunetul produs dupa instalarea unui kit de inductie directa va fi diferit fata de piesele standard. Acesta in combinatie cu un sistem de evacuare, va schimba total sunetul masinii. 

Sursa: https://auto.howstuffworks.com

Inductia directa

The post Inductia directa appeared first on Tuningshop - accesorii tuning auto.This post first appeared on Tuningshop, please read the originial post: here

Share the post

Inductia directa

×

Subscribe to Tuningshop

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×