Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Celulari: Burim vdekjeje, mund t’ju rrezikojë jetën!

Teknologjia është gjithandej. Smartphone-i, laptopi apo desktopi janë të pashmangshëm në ditët e sotme. Duke na lehtësuar punë, por edhe duke na kërcënuar seriozisht shëndetin.Ekspertët pretendojnë se celulari, tabletët apo edhe paisje të tjera teknologjike mund të emetojnë tym toksik.

Të ngjashme mund të lexoni:

  • Objekt misterioz rreth sistemit tonë diellor, po hetohet për teknologji aliene
  • Gjirokastra e ndricuar me teknologjinë LED të standartit të kohës

Kjo do të thotë se celulari juaj, mund t’ju helmojë ngadalë.

Por nga vjen ky helm toksik? Nga bateria. Celularët dhe paisjet e tjera teknologjike përdorin bateri me jone Litiumi. Sipas të dhënave këto bateri përdoren nga 2 billion konsumatorë çdo vit. Këto paisje të nxehura lëshonin gaze si butan, cianid etilik, dioksid sulfuri dhe monoksid karboni.

“Këto gazra shkaktojnë irritim të syve, lëkurës dhe hundëve. Dhe më e keqja, këto gaze mund t’ju vrasin”- ka thën Dr. Jie Sun, profesor i Institutit të NBC.

Pra,nxehja e baterisë së celularit tuaj është një nga Rastet Kur Ajo lëshon jone Litiumi.Sipas studiuesve kjo ndodh edhe kur bateria është dëmtuar ose kur ju përdorni një karikues të konsumuar.

Nga ana tjetër ekspertët këshillojnë të ruheni edhe nga shpërthimi i baterisë në rastet kur ajo nxehet shumë. Si në rastin e Samsung Galaxy Note 7, në fillim të këtij viti. Edhe në qoftë se bateria e celularit tuaj funksionon shumë mirë, ajo mund të nxehet.

www.lajm-shqip.com

23.12.2017

The post Celulari: Burim vdekjeje, mund t’ju rrezikojë jetën! appeared first on Lajm-shqip.com.This post first appeared on Lajmi I Fundit Lajm Shqip, please read the originial post: here

Share the post

Celulari: Burim vdekjeje, mund t’ju rrezikojë jetën!

×

Subscribe to Lajmi I Fundit Lajm Shqip

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×