Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

7 kandidatët për kryeprokuror: Ja sa është pasuria e secilit prej tyre!

7 kandidatët për kryeprokuror: Ja sa është pasuria e secilit prej tyre!

Disa nga 7 kandidatët për postin e kreut të organit të akuzës posedojnë një pasuri befasuese. Kjo ndoshta do të vinte në pikëpyetje kalimin e njërit prej tre testeve të Vetingut. Testi që ka të bëjë me ligjshmërinë e pasurive. Disa të tjerë posedojnë pasuri modeste në raport me të ardhurat e ligjshme të deklaruara. Shqiptarja.com ka zbardhur pasurinë e deklaruar pranë ILDKP, të 7 pretendentëve për të zëvendësuar Adriatik Llallën.

Të ngjashme mund të lexoni:

Kryeprokurorët si janë zgjedhur në 25 vjet: Llalla nuk u votua nga Jozefina Topalli

Tre rrugët e Lulzim Bashës për të zgjedhur vetë Kryeprokurorin e ri…

Kandidati Arqile Koça, prokuror te Prokuroria e Përgjithshme, në vitin 2001, ka marrë një kredi me vlerë 50 milionë lekë të vjetra për banesë. Me afat për 25 vjet. Kjo kredi është rimbursuar me vendim qeverie. Në vitet e mëvonshme, kandidati në fjalë deklaron pesë apartamente në Linzë të Tiranës. Me sipërfaqe 96 m2, 110 m2, 110 m2, 86 m2 dhe 137 m2. Disa nga këto apartamente i ka shitur. Arqile Koça ka gjithashtu në pronësi apartament në Lukovë të Sarandës, me sipërfaqe 160 m2. Dy garazhe dhe njësi ndërtimore në Tiranë, shitur apartament në Dajt, me sipërfaqe 120 m2 etj.

Kandidati për Prokuror i Përgjithshëm Ferdinand Elezi, në vitet e fundit, deklaron shitje dhe blerje makinash. Konkretisht, Elezi ka shitur makinë benz 16 mijë euro, ka blerë makinë benz 10 mijë euro. Ka shitur makinë në vitin 2010 me vlerë 10 mijë USD si dhe ka blerë makinë benz 15 mijë USD. Ka blerë makinë benz 970 000 lekë, ka shitur në 2007 autoveturë Rover me vlerë 10 mijë euro etj. Ferdinand Elezi deklaron gjithashtu apartament banimi në Durrës me vlerë 4 000 000 lekë, zyrë noteriale në Durrës, me vlerë 60 mijë euro, apartament 185 m2, në Durrës, me vlerë 30 mijë uro dhe apartament banimi në Tiranë.

Prokurori në Prokurorinë e Krimeve të Rënda, Besnik Muçi, deklaron se në vitin 2016 ka blerë një apartament me sipërfaqe 78 m2, me vlerë 75 mijë euro. Si burim kandidati deklaron kursime nga të ardhurat e tij dhe të bashkëshortes. Gjithashtu hua dhe kredi. Muçi ka blerë një makinë me vlerë 6 200 euro, me kursime nga të ardhurat. Ai deklaron shtëpi banimi, me sipërfaqe 57 m2, blerë në vitin 2015, me vlerë 1 900 000 lekë. Tokë truall 400 m 2, në vitin 2005, vresht në Pogradec. Ka blerë tokë në Shkozë, për 11 600 lekë, në vitin 2013 etj. Ndërsa kandidatja Arta Marku deklaron apartament me sipërfaqe 60 m2, ku ka 25 % të pjesës, apartament banimi me sipërfaqe 103 m2, me vlerë 5 000 000 lekë etj.

Kandidati tjetër Artur Selmani deklaron depozitë bankare 25 mijë USD. Kredi në vitin 1999, 30 mijë USD, për blerje banese dhe makinë benz rreth 10 mijë USD.

Granit Shahu deklaron makinë Range Rover, me vlerë 20 milionë lekë dhe 17 milionë lekë të vjetra cash. Si dhe një kredi 26 mijë USD për blerje banese.

Ermira Tafani deklaron llogari rrjedhëse 9 mijë USD. Bashkëshorti i saj deklaron farmaci në Elbasan, të cilën e ka dhënë me qira 70 000 lekë në muaj.

Arta Marku, prokurore në Shkodër, kandidate.

3 pasuri të paluajtshme Apartament me sipërfaqe 60 m2, privatizim i banesës shtetërore, pjesë 25 %. Apartament banimi me sipërfaqe 103 m2, me vlerë 5 000 000 lekë. Shtëpi banimi në bashkëpronësi me prindërit, me sipërfaqe 55 m2, pjesa 1/3. Kredi për blerje pajisjesh për shtëpi, 153 600 lekë. Kredi për shtëpi, 2 700 000 lekë, 440 824 shuma e shlyer, detyrimi i mbetur 2 483 276 lekë. Kredi afatgjatë për shtëpi, mbyllur kredia, 2 507 128 lekë. Paga si prokurore, 1 238 813 lekë. Paga e bashkëshortit si Oficer i Policisë Gjyqësore në Shkodër, 885 773 lekë.

www.lajm-shqip.com

14.12.2017

The post 7 kandidatët për kryeprokuror: Ja sa është pasuria e secilit prej tyre! appeared first on Lajm-shqip.com.This post first appeared on Lajmi I Fundit Lajm Shqip, please read the originial post: here

Share the post

7 kandidatët për kryeprokuror: Ja sa është pasuria e secilit prej tyre!

×

Subscribe to Lajmi I Fundit Lajm Shqip

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×