Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sommarlyxvardag

Det är torsdag och vi har fullt upp med midsommarförberedelser. Egentligen inte så Fullt Upp, utan tempot är ganska lugnt. Skulle haft ett skypemöte (är ute på landet) idag men det blev framflyttat, så har egentligen minimalt med jobb. Det här med att vara sin egna chef när solen är varm och någon föreslår utflykter. Eller när Det Finns midsommarkransar och västerbottensostpajer att göra. Hela jag har lite gått in i en sommarlovskänsla tack vare (eller pga?) förkylningen som slog till precis som vi kom hem.

Och ärligt talat, varför inte behålla denna sommarlovsfeeling? Har inga tighta deadlines, inga absoluta måsten som ligger och väntar. Så kan njuta av detta!

I morgon ska vi ut till Brännskär i Åbos skärgård och körde därför redan igår hit till Ts föräldrar som bor på vägen. Har ätit lax med färsk pasta till lunch, varit och handlat för helgen, och gjorde precis ett besök på en glassfabrik.

Isontuvan Jäätelö heter glassen som tillverkas här ute på landet. Vi köpte med oss små förpackningar med en av varje smak.

Tycker kola med salta jordnötter och rockyroad låter godast. Är ganska klassisk och enkel i min glassmak, förutom att jag måste erkänna att det finns en glass i Finland som har smaken blåmögelost OCH lakrits – och den är faktiskt riktigt god. Apropå glass åt jag min första mjukglass på jag vet inte hur många år, igår. Hade glömt hur gott det är? Vanilj med daimströssel.

Nu sitter jag med en kopp kaffe och laddar för att gå ut och plocka blommor till min krans. Förra året kom jag hem från Sverige precis innan vi skulle åka iväg och hann inte med något blomsterkransfixade. I år tänkte jag försöka, men så simpelt som möjligt. Växer massor av prästkragar här utanför så tänkte plocka sånna plus gröna björkkvistar. Jag är dock extremt opysslig så, well, får se hur det går.

Har btw börjat på en ny bok som inte var planerad i min sommarläsning. En bokcirkel dök upp och det här är första boken vi läser. Kommer nu läsa denna och sen göra magiska underverk – be prepared!

Nej men faktiskt så har första kapitlet varit inspiration på hög nivå.

Har också fått mysa med denna katt:

Behöver fler snälla katter i mitt liv. Vågar fortfarande inte somna om det är en katt i rummet. Testade igår, men kan helt enkelt inte slappna av. Fick väcka T som hann somna och be honom skuffa ut lille Vili och stänga dörren. Verkar dock som om det var glömt och förlåtet idag… :)

Hoppas du också njuter av sommaren och inte stressar inför helgen. Och glad midsommar om vi inte hörs i morgon

Inlägget Sommarlyxvardag dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Sommarlyxvardag

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×