Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

En restaurang i Helsingfors jag inte kommer besöka igen

Några av er har kanske hängt med här på bloggen från den tiden då jag bodde i Indien? Den där hösten 2013. Kanske finns det då också någon som minns berättelsen om Jerry? Jerry flyttade ovälkommet in i vårt hem på 16:e våningen och gjorde sig hemmastadd. Problemet var bara inte att han var ovälkommen, problemet var att Jerry var en råtta. Vi lyckades stänga in honom men sen smet han? Fina minnen, tänk att jag avslutade ett inlägg med om en råtta i min lägenhet med ”Idag älskar jag Indien. Det känns som att det kan bli så bra. Livet som på film ni vet, en Bollywood-film förstås.” Men det är klart, råttor som flyttar in i lägenheter är lite som på film. Allting var ett äventyr.

Livet idag, här i Finland, är kanske inte riktigt händelserikt – och äventyren inte riktigt lika extrema. Och kanske kan ni gissa vart jag är påväg om ni slår ihop rubriken med ovan anekdot? Okej, det var ingen råtta, men det var en mus och det var på en Restaurang (Tony’s Deli – en tjusig liten italiensk restaurang här i Helsingfors). Och detta var i Finland. Jag som råkar vara lite rädd för dessa små skapelser (och uppenbarligen har väldigt höga tankar om våra nordiska länderna) reagerade faktiskt på detta. Jag skrek lite, för det är vad man förväntas göra när man ser en mus inne på en restaurang? Och sen undrade jag om vi kanske rentav faktiskt befann oss på Kuba (min vän var inne i en galen berättelse om sin resa just därifrån när detta inträffade).

Oh well, musen blev skrämd av mig och vände och sprang bort igen. Men personalen reagerade knappt – och det chockade mig faktiskt mer. Jag trodde att det sista en restaurang ville var att ha någon form av skadedjur? Och att man skulle göra allt i sin makt för att få en kund att försöka glömma en sådan upplevelse? Men när vi fick notan så fick vi överraskande nog en liten rabatt, 10% och förklaringen ”yes a small mouse so you get a small discount”. Det var kanske snällt? Efter att ha fått maten helt gratis på en restaurang vid en miss förra veckan i Göteborg kände jag mest att en ordentlig ursäkt hade varit bättre än 10% på notan?

När en mus dök upp på Tony’s Deli i Helsingfors och vi kompenserades med 10% rabatt. 

Jag förstår att möss lever i vårt samhälle och kan smita in genom hål eller öppna dörrar, särskilt när det är kallt såhär års. Alla möss borde få en plats att värma sig på! Men jag tycker ändå inte att de hör hemma på restauranger alls. I Indien ryckte jag på axlarna senaste det hände (förra året när jag var på bröllop där och mössen sprang förbi i restaurangen) – men här reagerar jag. (Eller okej, första händelserna i Indien så reagerade jag också – det första jag gjorde när råttan Jerry upptäcktes var att ringa hem till mamma mitt i natten. Och jag var så förbannad över att våra väggar var täckta med boklöss, sen lärde jag mig att inget av detta ansågs vara särskilt allvarligt och accepterade att livet inte var som hemma…)

Tony’s Deli är kanske en jättebra restaurang (var dock väldigt folktomt där ikväll), men jag kommer inte gå dit igen.

Hade ni reagerat? Vad hade ni gjort? Och vad hade ni förväntat er att restaurangen skulle göra? Och kan du också acceptera saker utomlands som du aldrig skulle acceptera hemma?

Inlägget En restaurang i Helsingfors jag inte kommer besöka igen dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

En restaurang i Helsingfors jag inte kommer besöka igen

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×