Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Att föreläsa för första gången

Det händer något när man ställer sig upp inför en publik för att prata om ett ämne. För typ första gången. Det är som om man själv lämnar sin kropp, någon sorts utanförkroppenupplevelse? Nervositeten man hinner bygga upp innan, hur man är på helspänn i ett helt dygn. Och sen efteråt, när man andas ut och lättnaden infinner sig. Jag vaknade med trötta ögon i morse, skrollade genom ett instagramflöde som inte fick mig att känna någonting alls, och sedan gick jag upp och mindes gårdagen. Log för mig själv, log inombords. Och kände mig jäkligt stolt. Hade säkert vuxit sådär klyschigt typ 1 centimeter.

Jennifer Sandström föreläsning

Foto. Sandra Emilia. Kul att någon som är så duktig med kameran fångade en bild in action!

Kugge och jag – vilket drömmigt team. Hon föreläste om hur det är att vara frilansare, och jag om att driva bloggen som en business. Visade sig vara en uppskattad kombo!

Mitt huvud har försökt gå in och analysera allt jag kunde gjort bättre, som huvuden gör efter prestationer, men efter några sekunder har jag sagt stopp och valt att fokusera på all värmande feedback. För det gick bra. Alla ni som kom, ni var så fina! En riktigt toppenpublik som lyssnade engagerat, ställde bra frågor, delade med sig av egna exempel, och förhoppningsvis också gick inspirerade därifrån.

Fina-Christina, Sandra Emilia och en Nathalie / Flow kitchen, de bloggar alla själva och det var så kul att träffa dem! De två förstnämnda skriver om kvällen här och här. 

Danielas Dagbok kom också – hon bodde tidigare i Helsingfors och jag har velat träffa henne sen jag fick nys om hennes blogg men hon har nu flyttat till Vasa för en tid så inte haft chansen förrän nu! Hon har också skrivit väldigt fint om kvällen ♥

Och i sällskap med Daniela kom även Chevelle som också gav bra feedback om föreläsningen på sin blogg. Så kul att höra att det var ett ämne som uppskattades! Också jättekul att träffa alla dessa tjejer som själva är riktigt grymma bloggare – de hade nog koll på det mesta som jag babblade om… :)

Det kändes som sagt bra, min första föreläsning. Någon gång måste vara första gången. Så är det ju. Och jag minns fortfarande när jag gick upp inför en klass på närmare 100 elever på mitt universitet i Auckland för 5 år sedan, och pratade om min högskola i Sverige. Jag minns kicken. Jag pratade i tio minuter, på engelska(!), om ett ämne som jag kanske inte var helt eld och lågor över men åtminstone kunde bättre än de som lyssnade. Det var efter det jag skrev ner den där drömmen. Den här drömmen. Jag vet inte Vad Det är med att prata inför folk, men det finns något i det som jag gillar. Att få lära ut, berätta och förklara – och peppa. Det gjorde jag igår, peppade alla att gå hem och fortsätta blogga!

Tack livet, eller något, tack för att jag får göra det här. Och tack till YA! Yrkesakademin i Österbotten, Malin Båtmästar och projektet Våga Satsa som gav oss den här chansen. 

Och hörni, kom ihåg detta:

Kloka ord från Kugge, allt behöver inte ske genast.

Det tar tid. Ha tålamod. Fortsätt drömma, och jobba mot ditt mål – vad det än är.

Inlägget Att föreläsa för första gången dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Att föreläsa för första gången

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×