Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Irina Schrotter, viitoare primăriţă a Iaşiului?

Irina Schrotter, cunoscută în primul rând ca o creatoare de modă, va candida la alegerile locale pentru a deveni primar al Iaşiului. Deşi averea sa este estimată la 40 milioane de euro, va renunţa la afaceri pentru a se dedica funcţiei de primar, convinsă fiind că are calităţile necesare: „Cred că pentru un candidat e importantă activitatea care o poate pune pe masă ca şi CV. Eu am demonstrat că ştiu să fac bani. Un bun primar trebuie să fie în primul rând manager, nu să ştie cum se schimbă şaibele la CET”, a declarat Irina Schrotter.

Câteva dintre principalele obiective ale Irinei Schrotter ca primar vor fi rentabilizarea centralei de energie termică, a regiei de transport, dar şi privatizarea echipei de fotbal Politehnica Iaşi, deoarece consideră că „fotbalul de performanţă nu poate fi făcut cu finanţare de la bugetul local”. De asemenea, crede că faptul că este femeie nu va fi deloc un impediment. „După studiile efectuate de instituţiile de sondaj în ultimii ani, se pare că pentru români femeia este extrem de mult asociată cu gospodăria, cu un bun gospodar. Cred că depinde de candidat să transmită propriile mesaje şi să convingă că e capabil să ducă la îndeplinire proiectele despre care vorbeşte”, crede Irina Schrotter.

Candidând ca independent, Schrotter ştie că lupta electorală, în lipsa sprijinului unui partid, va fi şi mai grea pentru ea. De aceea a apelat la Adriana şi Claudiu Săftoiu, doi renumiţi consilieri, ambii foşti consilieri prezidenţiali: „familia Săftoiu mi-e prietenă de multă vreme. Sunt profesionişti recunoscuţi în toată zona politică din România. Mă bucur de această relaţie de prietenie şi mă sfătuiesc cu ei în permanenţă”. Aceştia o ajută şi la crearea platformei electorale cu care se va prezenta în alegeri.

Un episod din viaţa Irinei Schrotter, poate nu prea cunoscut de mulţi, s-a petrecut în 1993 (când mai practica încă profesia de medic), când 10 studenţi pakistanezi ai Facultăţii de Medicină din Iaşi au afirmat că Irina Schrotter le-ar fi facilitat promovarea unor examene contra unor sume de bani. În urma procesului, ea a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Acest eveniment este şi acum, pentru Schrotter, cusut cu aţă albă: “s-a dovedit că din cei 10 studenţi, cinci spuneau că nu mă cunosc şi n-au auzit niciodată de mine, dar declaraţiile lor au dispărut din dosar. Trei spuneau că au auzit de mine, dar n-au avut legături cu mine. Singurii doi pakistanezi care au rămas cu declaraţii împotriva mea erau veri şi, dacă ar fi să ne uităm în dreptul internaţional, declaraţiile a doi martori care sunt rude nu pot fi luate în considerare”.This post first appeared on 365Days, please read the originial post: here

Share the post

Irina Schrotter, viitoare primăriţă a Iaşiului?

×

Subscribe to 365days

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×