Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Update Cursus Bedrijfsbeheer: Nieuwe Regels Omtrent BTW Kwartaalvoorschotten

Indien je al bent begonnen met het doornemen van je gratis cursus bedrijfsbeheer (blz. 55 – 56) van de Vlaamse overheid leer je dat zelfstandige ondernemers verplicht zijn om btw voorschotten te betalen aan de btw administratie.

Hier bestaan verschillende regels voor ondernemers die hun btw aangifte per maand of per kwartaal indienen (enkel ondernemers met een jaarlijks zakencijfer lager dan 2.500.000 euro bruto kunnen gebruik maken van het driemaandelijkse regel).

Vanaf 1 april 2017 zijn de btw kwartaalvoorschotten voor ondernemers die hun btw aangifte per kwartaal indienen afgeschaft. Dit betekent NIET dat je geen btw voorschotten of aangiftes moet doen, MAAR wel een voorschot in de maand december indien van toepassing. Bron: FOD (https://financien.belgium.be/nl/ondernemingen/btw/aangifte/periodieke_aangifte/verplichte_voorschotten)

Moet Je Deze Nieuwe Regel Kennen Voor Je Examen Bedrijfsbeheer?

Momenteel is het gratis cursus bedrijfsbeheer en mijn eigen studiegids voor Het Examen Bedrijfsbeheer nog niet geupdate met Deze Nieuwe Regel.

Voor het examen bedrijfsbeheer zelf heb ik nog geen bevestiging gekregen of deze nieuwe regel daarin al wordt toegepast.

Het beste advies dat ik je kan geven is om beide (oude en nieuwe) regels te bestuderen.This post first appeared on Bedrijfsbeheer, please read the originial post: here

Share the post

Update Cursus Bedrijfsbeheer: Nieuwe Regels Omtrent BTW Kwartaalvoorschotten

×

Subscribe to Bedrijfsbeheer

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×