Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Energie obţinută din picăturile de ploaie

Potrivit New Scientist, oamenii de ştiinţă au găsit o modalitate prin care pentru a genera Energie vor putea fi folosite picăturile de ploaie, mai precis căderea lor. Cercetătorii de la Comisia pentru Energie Atomică de la Grenoble (Franţa), au demonstrate că materialele piezoelectrice, care au proprietatea de a se polariza electric sub acţiunea unei deformări mecanice, pot fi determinate să producă o cantitate suficientă de electricitate atunci când sunt „lovite” de picăturile de ploaie. „Ne-am gândit la picăturile de ploaie pentru că ele sunt una dintre sursele de energie încă neexploatate”, a declarat Jean-Jacques Chaillout, coordonatorul cercetărilor.

Nu este nevoie de ploi puternice. Picăturile de ploaie măruntă sunt de aproximativ un milimetru în diametru, dar au un impact energetic de 2 microjouli. Cele ale ploilor torenţiale sunt de 5 milimetri, dând fiecare câte un impuls de 1 milijoule. Acest impact se traduce astfel: din cel al celei mai mici dintre picături ar rezulta un microwatt, suficient pentru transmiterea unui bit de informaţie pe o distanţă de 10 metri. Au fost efectuate şi simulări computerizate diverse pentru a stabili caracteristicile materialului folosit ca bază: respectivul material piezoelectric trebuie să aibă o grosime optimă de 25 de micrometri şi o lăţime de 10 centimetri.

Noul tip de energie poate alimenta diferite dispozitive electrice şi senzori, poate fi utilizată pentru a veni în completarea energiei solare, despre care se ştie că produce mai multă electricitate pentru moment, dar nu poate funcţiona în condiţii de vreme rea. Prima utilizare va fi în domeniul nuclear, pentru răcirea reactoarele nucleare. Cercetătorii au în proiect şi crearea unui senzor wireless care va fi alimentat din picăturile formate din condens, astfel că vor fi depistate depunerile ce reduc eficienţa reactoarelor.

Este clar că viitorul este al „autoalimentării”. De curând a fost descoperit un nou tip de energie autoregenerabilă: cea care transformă în electricitate vibraţiile utilajelor industriale şi ale podurilor.This post first appeared on 365Days, please read the originial post: here

Share the post

Energie obţinută din picăturile de ploaie

×

Subscribe to 365days

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×