Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dubrovačko smeće odlazi u Koprivnički Ivanec

Dubrovačko smeće odlazi u Koprivnički Ivanec umjesto Gunje pa će se dubrovačko smetlište Grabovica zatvoriti do kraja 2017.

Dubrovačko smeće ipak se neće izvoziti u 494 kilometra daleku slavonsku Gunju nego kako stoje stvari u još udaljeniji Koprivnički Ivanec. Tvrtka Eko Flor Plus, sa sjedištem u Oroslavlju, jedina je poslala cjelovitu ponudu za prihvat 20 tisuća tona dubrovačkog smeća. Pritom je ponudila najnižu cijenu od 340 kuna, bez PDV-a, po toni.

To znači da će Dubrovčani i stanovnici susjednih općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje te s otoka Mljeta, u konačnici platiti 6,8 milijuna kuna. I to samo za zbrinjavanje otpada prikupljenog nakon 30. travnja kada se planira zatvaranje dubrovačkog smetlišta Grabovica, do kraja 2017.

Zbrinjavanje otpada nije jedini trošak izvoza smeća iz Dubrovačko-neretvanske županije. U tijeku je javna nabava prijevoznika koji će to smeće prevoziti od Pobrežja, naselja nadomak Grabovice. I prevesti ga do krajnjeg deponija, a čini se da će to biti Koprivnički Ivanec piše Dubrovački vjesnik.

Objava Dubrovačko smeće odlazi u Koprivnički Ivanec pojavila se prvi puta na Info Dubrovnik.This post first appeared on Info Dubrovnik, please read the originial post: here

Share the post

Dubrovačko smeće odlazi u Koprivnički Ivanec

×

Subscribe to Info Dubrovnik

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×