Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Uutiskatsaus viikko 17

Uutiskatsaus

Lue viikoittainen uutiskoosteemme, niin tiedät, mitä talousmaailmassa tapahtuu!

Nousukausi on täällä!

Usean huonon vuoden jälkeen Suomen talous on tänä vuonna alkanut osoittaa piristymisen merkkejä. Suomalaisten kuluttajien luottamus talouteen on vahvinta aikoihin, mikä on näkynyt kasvaneena kiinnostuksena lainanottoon. Myös pörssiyhtiöiden tulokset Ovat Olleet hyviä vuoden ensimmäiseltä kvartaalilta. ”Minä olen vahvasti sitä mieltä, että meillä on ihan aidosti nousukausi”, sanoo Osuuspankin pääjohtaja Reijo Karhinen Taloussanomien haastattelussa.

Osuuspankki mukaan Siirtoon

Osuuspankki on ottanut maaliskuussa lanseeratun Siirto-palvelun käyttöön Pivossa ja OP-mobiilissa. Siirto on mobiilipalvelu, joka mahdollistaa rahansiirron eri pankkien välillä ilman viivettä. Sovelluksessa voi lähettää ja vastaanottaa rahaa pelkän puhelinnumeron perusteella. Tällä hetkellä sovellusta voivat käyttää Osuuspankin, S-Pankin ja Nordean asiakkaat. Myöhemmin tänä vuonna palvelu tulee käyttöön myös Aktian asiakkaille.

Lue lisää pankkien mobiilisovelluksista!

Käteisen käyttö vähenee

Joka kolmas eurooppalainen olisi valmis luopumaan käteisen käytöstä kokonaan, jos se olisi mahdollista, selviää hollantilaisen rahoituslaitos ING:n tutkimuksesta. Kyselyyn vastanneista 1 % sanoo pärjänneensä viimeisen vuoden kokonaan ilman käteistä, ja joka viides sanoo käyttävänsä käteistä enää harvoin. Kyselyyn vastasi 15 000 kuluttajaa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Lue lisää aiheesta: Kolmasosa eurooppalaisista valmiita luopumaan käteisestä 

Asuntovelallisilla kissanpäivät

Asuntolainojen korot ovat olleet ennätyksellisen alhaalla jo pitkään, mikä on tietenkin hyvä uutinen asuntovelallisille. Lisää hyviä uutisia heille lupaa ennuste, jonka mukaan inflaatio olisi tänä ja ensi vuonna korkotasoa kovempi. Inflaation aiheuttama rahan arvon aleneminen siis tavallaan ”syö” osan asuntolainan summasta. Säästäjille korkoa kovempi inflaatio puolestaan on huono asia, sillä inflaation syö säästöjen korkotuottoa.

Lähteet: Taloussanomat, Mobiili.fi, Aamulehti This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Uutiskatsaus viikko 17

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×