Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

De Podenco Canario

De Podenco Canario is de vaste bewoner van alle Canarische eilanden. De gelijkenis met de voorvaderen is groot! Dit is waarschijnlijk te wijten aan de hoge mate van isolatie die deze honden op de eilanden genoten hebben. Zo vlot als ze Zijn werden ze vooral gebruikt voor de konijnenjacht. Dit was niet alleen noodzakelijk voor voedsel. Er was een heuse konijnenplaag… Ruimte genoeg dus voor de Canario om zijn tactiek te optimaliseren en zicht te ontwikkelen tot zeer goede jager.

Hoewel de Canario vanuit zijn thuishaven staat aangemerkt als zeldzaam is dit toch een Podenco soort die we met regelmaat voorbij zien komen. Zijn ze heerlijk eigenwijs, onafhankelijk en speels. Ze zijn slim, gevat en willen vaak alles doorgronden. Zo ook de incidentele inhoud van een vuilnisbak in huis. Wordt de balans tussen hond en mens echter gevonden dan is het een geweldige compagnon. Een vriendelijke viervoeter die uren kan struinen en zeer goed opgewassen is tegen vermoeidheid. Mocht het moment dan daar zijn dat ze kunnen neerploffen verdwijnen ze al snel naar dromenland en liggen ze er jaloersmakend lekker bij. Opgekruld, op de rug, half op de bank of juist net niet. Het is ze niet gek genoeg. Buiten lekker actief, binnen liefdevol, trouw en o zo tevreden met een heerlijk warme en zachte slaapplaats!

Meer weten over de Canario? Kijk snel op http://www.podencoworld.nl/podenco-canarioThis post first appeared on Home - Podencoworld, please read the originial post: here

Share the post

De Podenco Canario

×

Subscribe to Home - Podencoworld

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×