Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SAMMANFATTNING | MATCHNINGSPROCESSEN

Hej på er!! Jag tänkte skriva en liten (jättelång) sammanfattning på min matchningsprocess, har själv tyckt det varit superkul att läsa om så tänkte att det vore kul!

Från det att jag hade skickat in min ansökan och blev godkänd till att jag och familjen tackade JA till varandra så tog det 4 veckor och totalt fick jag 11 st matchningar, hade mailkontakt med 6 familjer och skypade med 4 familjer.


23 februari - Skickade in min ansökan till Cultural Care och blev godkänd samma dag(!!), verkligen så glad att det gick så himla fort då jag hade läst att det kan ta någon vecka ibland.

28 februari - Workshop för matchningsprocessen, där man fick lära sig hur hela processen fungerar, hur man ska förbereda sig själv och vad man ska säga vid intervju med värdfamiljerna. Även hur man egentligen vet vad en bra värdfamilj är för en själv. Detta gjordes via datorn och tog ungefär en timme, det var i princip som ett Skype-samtal med en tjej från Cultural Care och ungefär tjugo andra tjejer runt om i världen.

9 mars - Jag fick min FÖRSTA matchning!! Jag satt och åt frukost, kollade runt på mobilen och såg att jag fått ett mejl från Cultural Care med ämnesraden ”A family wants to connect with you!”, blev såå himla pirrig i magen och riktigt taggad. Men tyvärr var det verkligen inte en familj för mig, kände direkt att vi inte skulle passa ihop och därför tackade jag nej till deras connection.

10 mars - Fick en ny matchning, #2, en familj jag fastande för ganska så direkt när jag började läsa om dom, de verkade ha likadana intressen, värderingar och allt sådant som mig. Familjen bestod av två förälder och två tjejer, som är 2 och 9 år. Jag accepterade deras connection och skickade sedan ett mejl till dom dagen efter

12 mars - Kom tillbaka från min idrottslektion och såg direkt att jag hade fått ett mejl från Cultural Care och fick min match #3. Jag läste genom deras ansökan och kände också att det nog kunde vara en familj för mig, därför accepterade jag också deras connection.

15 mars - Fick en ny matchning, alltså match #4. Läste deras profil och gillade dem och accepterade därför deras connection. På kvällen snackade jag sedan FaceTime med mamman från match #2, vilket kändes såå himla bra och jag ville verkligen prata vidare med henne och resten av familjen. Vi bestämde att vi skulle fortsätta ha mejlkontakt och att jag ska prata med pappan i familjen senare.

16 mars - Fick matchning #5 och efter att jag läst deras profil accepterade jag också deras connection. Pratade också FaceTime med pappan från match #2.

17 mars - Skypade med pappan från match #4 och barnen var också med en stund.

18 mars - Skypade med match #3, fick träffa barnen, fick se huset och fick en bra känsla och vi bestämde att vi skulle fortsätta hålla kontakt.

19 mars - Ny matchning, #6. Tackade ja till deras connection då jag direkt fastande för deras profil.

20 mars - Tackade nej/disconnected från match #4 och match #5 då jag kände att jag vill lägga ner mer tid och fokus på de andra familjerna jag matchat med. Det kändes också bara helt okej med dessa familjer och vill ju verkligen att det ska vara 110% bra. FaceTime med föräldrarna från match #2, har en sån himla bra känsla kring denna familj och ser verkligen dem som en potentiell värdfamilj. Vi pratade lite om datum och om hur vi ska gå vidare, vi bestämde att jag skulle FaceTimea med deras nuvarande au pair.

21 mars - FaceTime med match #2 nuvarande au pair, hon är också svensk så vi snackade på jättemycket och hon berättade om hur livet som au pair ser ut för henne, vad hon gör om dagarna och allt kring au pair-livet.

23 mars - Jag fick mejl från match #3 och de frågade “Would you like to join us as our next au pair?”, blev alldeles pirrig i magen och så himla glad för alla fina ord de skrev om mig.

26 mars - Match #2 mejlade mig och berättade att de valt att matcha med en annan au pair. Jag ringde Cultural Care och ändrade mitt tidigaste datum jag kan tänka mig att åka, från den 30 juli till den 9 juli.

27 mars - Fick match #7, läste deras profil och kände att vi hade mycket gemensamt så tackad ja till deras connection och slängde iväg ett mejl direkt!

28 mars - Fick match #8, men tackade nej direkt. Skypade också med mamman från match #7, vilket kändes så himla bra och vi bestämde att vi skulle prata vidare. Under natten fick jag också match #9.

29 mars - Fick match #10, men tackade nej direkt.

30 mars - Skype med föräldrarna från match #7, fick en ännu bättre känsla och vi bestämde

1 april - Skypade med hela familjen från match #7 vilket var så himla roligt och så mysigt! Barnen var verkligen precis som familjen beskrivit dom om inte ännu bättre. Det var också här vi sa till varandra att vi trodde att detta skulle kunna vara en jättebra matchning, men vi avvaktade och bestämde inget. Efter flera dagars mejlkontakt började jag känna mig redo att tacka JA till dom ifall dom skulle vilja ha mig.

4 april - Fick match #11, men tackade också nej direkt.

5 april - MATCHADE Pratade med mamman från match #7 igen och vi pratade om allting egentligen och det är så skönt för det känns verkligen som att prata med någon man känt i flera år. Kort efter vårt samtal ringde hon upp igen och sa “I had one more thing!!! If you want to, we would want you to be our au pair!!!!” Blev så himla glad och sa direkt JAAA. Det kändes SÅ jäkla bra och är så nöjd med min värdfamilj!! Vi pratade tre gånger den dagen och vi båda var så taggade!!

Nu har jag fått lite nya papper och nu börjar förberedelseprocessen inför året, allt som måste fixas för att jag ska kunna åka osv. Vi har bestämt att vi ska ha regelbunden kontakt för att fortsätta lära känna varandra och för allt kring det kommande året/åren. Jag har nu i alla ansökt om visum och bokat tid hos ambassaden. Nu är det i alla fall bäst att den 9 juli kommer jag sätta mig på flyget för att flytta till USA och närmare bestämt Boston!!!!This post first appeared on Emma Nordström, please read the originial post: here

Share the post

SAMMANFATTNING | MATCHNINGSPROCESSEN

×

Subscribe to Emma Nordström

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×