Blog Directory  >  Poeten på Knektagården - Blog  > 

Poeten På Knektagården Blog


vilverin.soclog.se
Is this your blog? Claim It!
Jag tog en paus i mitt bloggande för över ett halvår sedan. Detta på grund av en djup personlig kris, eller snarare, ett inre krig. Kanske för att jag fyllde tjugofem, och mina illusioner om mig själv och mina åstadkommelser rasade, kanske var det bara summan av en mängs småsaker?Jag är ingenting. Jag har ingen fin utbildning. Jag har inga barn. Jag har inte uppnått något.Detta var ungefär vad som fick mig på knä. Men nu, ett drygt halvår senare har jag insett något väldigt viktigt om mig själv. Om jag vill ha något ser jag till att jag får det. Alltid. När jag ville börja rida igen så ordnade jag en häst, när jag ville ta upp kontakten med min Vampyrsyster så gjorde jag det. När jag ville flytta ut till landet, köpa en hund, resa till Berlin, skriva en bok på egen hand så gjorde jag det.Slutledning? Om jag velat ha en fin utbildning hade jag haft en. Alla som känner mig vet att jag kan roffa åt mig alla höga betyg jag vill ha, bara jag vill. Om jag velat ha barn hade jag haft sådana också. Men jag vill inte. Jag gillar mitt jobb, och jag trivs utmärkt med det. Jag har bra betalt och bra arbetstider. Barn då? Nej. De lockar mig inte. Precis som pastellfärger, de är fina ibland, men de passar bäst på någon annan.Jag är ingenting? Klart jag är. Jag är ju Poeten på Knektagården. Jag är kvinnan som står med armarna sträckta mot himlen en stjärnklar natt och talar till Gudinnan på det gamla språket, jag är jag. Jag är kadorran som letar ägg i syrenbuskarna, ryttaren som njuter av lugna skogsturer, hårdrockaren som sminkar ögonen svarta och headbangar till WASP. Jag är läsaren som blandar Paolo Coelho med Jules Verne, Peter Madsen med Neil Gaiman, M.K. Hobson med Frans G. Bengtsson. Jag är sagoberättaren som älskar Tolkien lika mycket som StarWars, och som både spelleder, skriver och ljuger ihop små berättelser för mig själv.Jag är jag. Att kalla mig ingenting är att kalla världen för ingenting. Och världen är mer än så. Och jag med.Jag har inte uppnått något? Det senaste året har jag skrivit mer än någonsin förr i mitt liv. Det är förstås inte bara min förtjänst, det finns en lista med människor att tacka för det, främst Petra, men det är ändå jag som skrivit. Varje ord är mitt. Varje berättelse ett resultat av min egen tankemöda. Och, viktigast av allt, det är det här jag vill göra. Jag vill skriva, vill berätta fantastiska sagor för alla som vill lyssna, och kanske bara för mig själv.Detta är jag. Och jag har möjlighet att göra precis det här, varje dag under resten av mitt liv. Tvivlets dagar är förbi, och kriget jag fört med mig själv är över. Inga mer skottsalvor mot hjärtat för att jag tvivlar på att jag duger, jag behöver inte jämföra mig med någon. För jag vill inte byta liv med någon annan. Inte med kronprinsessan, inte med Angelina Jolie, inte med någon enda människa jag någonsin känt eller talat med, jag vill leva just så här!Och vet du hur jag vet det? För annars hade jag inte gjort det.
2012-01-28 09:28
Jag tog en paus i mitt bloggande för över ett halvår sedan. Detta på grund av en djup personlig kris, eller snarare, ett inre krig. Kanske för att jag fyllde tjugo… Read More
2011-05-01 17:20
Igår blev jag överraskad av mina fantastiska vänner med en hemlig tjugofemårsfest. Pappa tog med mig på en motorcykeltur, och när vi kom hem igen var alla v… Read More
Djur är Inget För Svagsinta!
2011-04-10 14:18
Det finns kloka djur, och så finns det listiga djur. I natt, när jag befann mig på jobbet och långt från händelsernas centrum bestämde sig Saga fö… Read More
Dagens överraskning
2011-03-30 06:20
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, brukar man ju säga. Men det sägs sällan att den som väntar på något gott… Read More
Vårens Första Fjärilar!
2011-03-24 15:36
Idag har jag sett fyra fjärilar, nässelfjärilar som är de vi brukar ha flest av här ute. Om det beror på mängdrna med nässlor vet jag faktiskt inte… Read More
2011-03-01 17:22
Jag har alltid haft svårt att be om hjälp. Sedan sista åren på högstadiet har jag satt en ära i att klara mig själv, kanske mest för att min lilleb… Read More
2011-02-23 08:52
I Jungfruns gap skall människor lida,mellan dessa käkar, blöda och kvida.Fast så bländande, vit som pärlemor,finns ingen nåd mellan Hennes klor.Hon &auml&hell…Read More
2011-02-11 20:50
Jag sitter här med mjuka toner i mina öron.Drömmer lite om min framtida resa för att möta min kära, länge saknade syster.Månen hänger tunn utanf… Read More
2011-02-09 06:36
Natten mellan måndag och tisdag försvann strömmen för oss. Ingen större panik för det, vi är rätt vana vid strömavbrott nu för tiden. Lite… Read More
2011-02-07 05:35
Jag längtar efter våren nu. Igår morse när jag kom ut var det milt och löftesrikt i luften, fåglarna sjöng och solen kom smekandes över horisonten… Read More

Share the post

Poeten på Knektagården

×

Subscribe to Poeten På Knektagården

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×