Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sankt Petersburg

Sankt Petersburg este un oras asezat in nord-vestul Rusiei, in delta raului Neva, la est de golful Finic al Marii Baltice iar datorita faptului ca asezarea sa geografica este langa Cercul Polar de nord are in perioada verii ziua foarte lunga si perioada de amurg care dureaza toata noaptea.

In decursul timpului Acest Mare Oras al Rusiei a primit mai multe denumiri, dintre care doua ar fii mai insemnate, cum ar fii cea pe care datorita multitudinii de canale care il strabat a mai fost numit si “Venetia Nordului”.

Cea dea doua denumire de “Oras al Palatelor” a fost data dupa numeroasele palate care se afla in acest mare oras al Rusiei, Palatul de Iarna cu Muzeul Ermitraj – simbol al Petersburgului, Palatul de Vara, Palatul Mensikov, dar si Palatul Stroganov cu Muzeul Figurilor de Ceara si Palatul Voronov.

Tot aici mai putem gasi si faimosul Teatru Marijnski cunoscut si sub numele de Teatrul de Opera si Balet Kirov, teatru care confera orasului titulatura de capitala mondiala a baletului, cat si un alt obiectiv turistic care este reprezentat de Fortareata Sfintii Petru si Pavel, fosta inchisoare pentru detinutii politici, situate in centrul orasului, cu vedere de ansamblu asupra raului Neva.

Sankt Petersburg reprezinta unul din orasele care merita luat in calcul pentru petrecerea unui concediu de neuitat atat pentru zilele prelungite pe care le poti aveea in cursul verii cat si pentru obiectivele sale turistice aflate intr-un numar impresionant.This post first appeared on 365Days, please read the originial post: here

Share the post

Sankt Petersburg

×

Subscribe to 365days

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×