Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Olen New Yorkissa! (Mutta en kauaa – Näin matkasuunnitelmani muuttuivat)

En ole käynyt edes leffateatterissa yksin, saati sitten toisessa maassa, sanoi virkailija JFK:n lentokentällä tarkastaessaan passiani. Tämä oli jo kolmas kerta, kun minua haastateltiin tarkoitusperistäni matkustaa Yhdysvaltoihin.

”I’m ridin’ solo”tokaisin hymyillen. Mies toivotti minulle lykkyä pyttyyn ja mukavia hetkiä USA:ssa. Kaikkien matkani mutkien jälkeen sain vihdoin hyväksyvän nyökkäyksen ja leiman passiini – ihanaa!

Tilanne oli edellisenä aamuna mutkistunut hauskasti Lontoon lentokentällä.

Jonottaessani lähtöselvitystiskille, mukavat herrasmiehet kiertelivät systemaattisesti jonossa nököttävien ihmisten luona ja laukoivat tiukkaan sävyyn erinäisiä kysymyksiä tulevaa lentoa ja Yhdysvaltain matkaa koskien. Kun oli minun vuoroni, kaikki meni hyvin – kunnes ei enää mennytkään. Haastattelua suorittanut mies ilmoitti, että vaikka ESTA-hakemukseni olikin hyväksytty, minua ei päästettäisi kirjautumaan lennolle ilman paluulippua pois USA:sta. Ja sellaistahan minulla ei ollut.

Onneksi hätä ei ollut tämännäköinen. Klo 4.30 aamulla, vielä puoliksi unessa, jonon liikkuessa rivakkaan tahtiin, varasin ex tempore ensimmäisen kohtuuhintaiselta vaikuttavan lennon Washingtonista… rummunpärinää… Puerto Ricoon! Varaukseni vahvistusviestiä näyttämällä sain kuin sainkin boarding passini, ja pääsin etenemään kohti lähtöporttia (ja seuraavaa turvallisuuskyselyä).

Mitäs sitten Puerto Ricossa?

No hätä. Lähipäivinä aion lähetellä hakemuksia erilaisiin WorkAway-projekteihin. Sitä ennen täytyy tässä jossain kohtaa lukea jotain tulevasta kohteestani. En tiedä siitä mitään, Mutta oletan, että ilmasto saarella on trooppinen ja lämmin, ja että pääsen harjoittamaan kielitaitoani puhumalla espanjaa paikallisten kanssa.

Tämä meni varmasti juuri niin kuin oli tarkoituskin.

Olen itse asiassa todella tyytyväinen. Lento ei ollut halvimmasta päästä (reilu 100e), mutta se oli paras ratkaisu, johon kymmenessä minuutissa kykenin. Minusta suunnitelmien muutos ja tapa, jolla se tapahtui, olivat oikeastaan aika hauskoja. Samalla tilanne toi esiin sen, kuinka kiitollinen saan olla siitä, että minulla on tässä kohtaa reissuani vielä mahdollisuus olla näin spontaani ja vapaa hypellä kaupungista ja maasta toiseen. Mikäli minulla ei tuona aamuna olisi ollut tarpeeksi rahaa tai nettiä käytettävissä, tarina olisi ollut toinen – olisin varmaan missannut lentoni.

Olen New Yorkissa nyt neljättä päivää, ja pian lähden BoltBusilla Baltimoreen, josta minut löytää seuraavan kuukauden ajan. Baltimoressa olen talonvahtina ja koirankaitsijana ihanan pariskunnan kaupunkiasunnossa. Alunperinhän tarkoituksena oli Baltimoressa vietetyn kuukauden jälkeen lähteä kiertämään USA:n itärannikkoa alaspäin kolmen kuukauden ajan, mutta lentokentän härdellissä varasin Puerto Ricon lennon lähes suoraan Baltimoren keikan perään. Marraskuun puolessa välissä saavun pääkaupunki San Juaniin.

Nyt saan kuitenkin USA:ssa kokea New Yorkin, Baltimoren, Philadelphian ja Washingtonin vilinät ja vilskeet.

New York blogi

New York blogi

New York blogi

New York blogi

New York blogi

New York blogi

New York blogi

New York blogi

Ensi kerralla kirjoittelen Baltimoresta käsin. On huojentavaa ajatella, että minun ei tarvitse seuraavaan neljään viikkoon liikkua kohteesta toiseen. Saan purkaa rinkan ja asettua hetkeksi aloilleni, hengähtää hieman.

Seuraavissa matkapostauksissa palataan paremmin New Yorkin tunnelmiin ja sitä edeltäneeseen nopeatempoiseen haahuiluun Euroopassa.

Terkuin,
Elisa

The post Olen New Yorkissa! (Mutta en kauaa – Näin matkasuunnitelmani muuttuivat) appeared first on Elisa-Maria.This post first appeared on Sweet On Soul, please read the originial post: here

Share the post

Olen New Yorkissa! (Mutta en kauaa – Näin matkasuunnitelmani muuttuivat)

×

Subscribe to Sweet On Soul

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×