Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pushime ne Kuala Lumpur

Kuala Lumpur është kryeqyteti dhe qyteti me i madh i Malajzise dhe eshtë zona metropolitane me rritjen më të shpejte të popullsise në vend, kjo vlen edhe për rritjen e shpejtë ekonomike. Qyteti u ndertua ne vitin 1857.

Atraksionet me te rendesishme dhe me te bukura, per ata qe duan te kalojne disa dite ne Kuala Lumpur jane:

  • Petronas Twin Towers

Petronas Twin Towers jane dy kulla binjake te cilat cilesohen si ndertesat me te vecanta te inxhinierise njerezore. Ndertimi i tyre ka filluar ne vitin 1995 dhe ka perfunduar ne vitin 1998. Kullat binjake njihen dhe si simboli i zhvillimit ekonomik te Malajzise.

Malesia Kuala Lumpur Petronas Twin Towers

  • Batu Caves

Ne brendesi te Batu Caves dhendet nje nga tempujt induist me te rendesishem te Malajzise. Per te arritur tek tempulli duhen ngjitur 272 shkalle.

Malesia Kuala Lumpur Batu Caves

  • Bukit Bintang

Bukit Bintang eshte zona me e njohur per te bere shopping ne Kuala Lumpur.

Malesia Kuala Lumpur Bukit Bintang

  • Akuariumi KLCC

 KLCC eshte nje akuarium i cili ndodhet ne Kuala Lumpur dhe eshte inaguruar ne vitin 2005.

Malesia Kuala Lumpur Aquaria KLCC

  • Parku i Zogjve i Kuala Lumpurit

Parku i zogjve eshte nje zone turistike shume e rendesishme me me shume se 3000 zogj te ndryshem.

Malesia Kuala Lumpur Kuala Lumpur Bird Park

  • Muzeu i Artit Islamik i Kuala Lumpurit

Muzeu i Artit Islamik eshte inaguruar ne vitin 1998 dhe ndodhet ne zemer te Kuala Lumpur.

Malesia Kuala Lumpur Islamic Arts Museum Malaysia

  • Xhamia Nacionale e Kuala Lumpurit

Xhami nacionale ndodhet ne Kuala Lumpur dhe eshte ndertuar ne vitin 1965.

Malesia Kuala Lumpur National Mosque of Malaysia

  • Xhamia Jamek e Kuala Lumpurit

Xhamia Jamek eshte ndertuar ne vitin 1907 dhe konsiderohet nje nga me antiket ne Malajzi.

Malesia Kuala Lumpur Jamek Mosque

Pushime te mbara!

Dhurata ime

Lexo edhe : Pushime ne BraziliaThis post first appeared on Dhurata Ime – Ide Per Dhurata Falas, please read the originial post: here

Share the post

Pushime ne Kuala Lumpur

×

Subscribe to Dhurata Ime – Ide Per Dhurata Falas

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×