Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cât de importante sunt mașinile în viețile noastre

Înainte să împlinesc vârsta de 18 ani nu consideram că mașina este atât de importantă în viața de zi cu zi, dar apoi am început să văd cum stau lucrurile și să conștientizez faptul că în anul de grație 2018 mașina a devenit o necesitate ci nu un moft. În primă fază, atunci când m-am mutat dintr-un orășel mic de provincie în marea capitală, am fost surprins de numărul mare de mașini, dar mi-am dat seama că fără mașini mulți n-ar putea să ajungă la job, iar atunci când biroul tău se află în celălalt sector, fără o mașină viața este tare grea.

Știu că nu ne permitem cu toții mașini noi. Că poate avem și alte priorități sau poate că nu ne-am născut în puf pentru a putea cumpăra o dată la 3 luni o altă mașină. Sunt sigur că există printre noi persoane care nu-și permit nici măcar o mașină second hand. Și nu e nimic rușinor în asta. Pur și simplu este o chestiune de priorități.

Și aici intervin cei de la Autorulate București. Au făcut o nebunie, dar e genul acela de nebunie frumoasă pe care o așteptam de mult. Recunosc că am avut o licăririe în ochi când am primit de la un prieten un link pe care scria ”Mașini second hand în rate cu 0% dobândă”. Prima dată nu mi-a venit să cred. M-am gândit că este vorba despre vreo încercare eșuată de fake-news, dar nu. Am citit până la urmă articolul și am văzut că totul e real. Mi-am zis, iată că cineva se gândește și la cei care n-au fost atât de alintați de soartă.

În plus că poți să-ți cumperi o mașină chiar cool, am văzut pe site-ul lor un BMW de prin 2008 automat care mi-a atras atenția. Am rămas plăcut surprins de frumusețea și eficiența unei asemenea mașini. Plus că am dezvoltat o adevărată pasiune pentru mașinile care au cutie automată. Sunt genul ăla de șofer mai leneș care nu vrea să apese de fiecare dată ambreajul. Nu că mi-ar fi greu, dar m-am obișnuit cu mașina automată și mi-e greu să o dau pe o manuală acum.

Probabil că sunt mulți în situația mea, dar am vești bune. Pe site-ul celor de la Autorulate București găsești o mulțime de modele de mașini automate și e imposibil ca niciuna dintre mașini să nu-ți satisfacă cerințele.

Dacă ești fanul șofatului ”clasic” te îndemn să mergi tot pe site-ul celor de la Autorulate. Găsești acolo tot ce ai nevoie, iar apoi dacă ai nevoie și de ajutor financiar poți aplica pentru un credit. O să plătești rate fixe timp de 6,12 sau 24 de luni. Și atenție. Am spus rate fixe. Deci dobânda este 0%. Eu încă încerc să conștientizez aceste lucruri pentru că pare ireal .

Ca șofer așteptam de mult timp ca cineva să implementeze o asemenea opțiune și mi se părea de-a dreptul revoltător faptul că nu exista deja în țara noastră. A fost nevoie să treacă mulți ani și să fie studiate multe statistici care au arătat clar că românii sunt ”mari consumatori” de mașini second hand. Nu știu pentru cine era o surpriză această statistică, dar pentru mine nu.

De ce nu? Pentru că trebuie să ne raportăm și la condițile de trai, salariul mediu pe economie din țara noastră și alți factori precum infrastructura rutieră. Și noi avem puțin din fiecare momentan, dar foarte puțin. Și acesta este un motiv principal pentru care se preferă cumpărarea unei mașini second hand în detrimentul uneia noi. Oamenii se tem să nu arunce bani pe fereastră, iar opțiunea de creditare vine mănușă pentru cei care sunt pe undeva pesimiști.

Va crește numărul de mașini second hand din țara noastră și nu cred că e deloc o veste rea. Dintr-un singur motiv: Sunt ferm convins că de acum înainte românii vor alege să-și cumpere mașini second hand mai scumpe tocmai pentru a evita mai târziu eventuale cheltuieli neprevăzute. Pentru că ești sprijinit de un credit pe care-l plătești lunar și atunci îți poți permite o mașină ceva mai scumpă. În jur de 6.000-8.000 de Euro. Așadar veștile bune încep să apară și în domeniul auto.This post first appeared on Cristi Ionita, please read the originial post: here

Share the post

Cât de importante sunt mașinile în viețile noastre

×

Subscribe to Cristi Ionita

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×