Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Stugmys & bärplockning i snön.

Efter en sån där typiskt härlig lördagsmorgon, med Ett Par koppar kaffe och lite bloggande, blev vi upphämtade av Ts vänner för att bege oss ut i Skogen. Strax väster om Borgå har de sin mökki, som stuga så gulligt heter på finska. Det kändes så himla vintrigt att komma in i den mysiga stugan där allting var i trä och där det inte fanns något vatten och endast utedass.

Först måste jag visa helgens kanske bästa bild. Visste ni att tranbär ska plockas frusna? Det är nämligen när de frusit som de får sin lite mer söta smak. Idag när vi vaknat och ätit frukost så gick vi ut på tranbärsjakt i skogen. På en myr, under snön som lagt sig som ett täcke över marken den senaste veckan, så hittade vi massvis!

Jag visste ärligt talat inte att tranbär växte i våra länder här i Norden. Har liksom aldrig funderat över det. Och jag visste verkligen inte att de kunde plockas den här årstiden, när minusgraderna blivit många och marken vit. Dessutom var det första gången jag plockade bär med vantar på. Det var lite svårt och händerna blev väldigt kalla väldigt snabbt.

Här är lite mer från bärplockningen. Tack och lov var vi sex stycken så vi fick ganska snabbt ihop en burk med tranbär som vi tänkt spara i frysen och göra gin&tonics på en kväll senare i vinter.

Haha, kontrasten. Standard-posen trots skogsmulle ute på bärplockning i skogen. Kände lite att jag var tvungen att balansera upp det med bild nummer 2.

Vi hade också med oss väldigt tjusigt sällskap i skogen. De små vakthundarna Madde och Mimmi. Herregud vilka personligheter hundar kan ha. Så fint att få hänga lite med hundar och känna att man inte nödvändigtvis måste skaffa sånna själv. Lite som när man får chansen att bebismysa med någon annans bebis.

Det var ärligt talat svinkallt utomhus. Tre minusgrader men en isande vind som från ingenstans. Därför höll jag uppe värmen genom att springa allt vad jag orkade med Mimmi.

finnish-winter

Och ungefär såhär såg lördagskvällen ut. Vi drack varm oboy med minttu, den gamla klassikerna. Lagade tacos till middag, drack ett par glas vin och hade en spontan liten ölprovning med öl från Ungern. Sen så bastade killarna så som de alltid gör medan vi flickor pratar vidare om livet, resor och sånt där.

vinter-mys

Fint det här med att åka ut till en mökki i skogen ändå. Bara koppla av och släppa allting annat. Var dessutom så exalterad över att få testa kameran på min nya iPhone. För även om jag inte tar några direkt nervkittlande bilder så är det ändå en viktig del av det här med att blogga. Och även om ni kanske inte ser någon skillnad så ser jag en enorm skillnad. Har faktiskt tagit många av bilderna den senaste tiden med Mumins iPhone som var nyare än min.

Just nu står någon i köket och lagar köttbullar till middag, på min beställning, hehe. I väntan på att det ska bli klart ska jag läsa ikapp lite bloggar från helgen och svara på något mejl.

Har ni också haft en fin helg och kunnat njuta av snön och minusgraderna?

Inlägget Stugmys & bärplockning i snön. dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Stugmys & bärplockning i snön.

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×