Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

5 industriële IoT-toepassingen

De term ‘Industrie 4.0’ luidt de komst in van een nieuwe industriële revolutie door slimme productie. De term ‘industrieel Internet of Things’ dekt niet helemaal de lading als het gaat om het verbeteren van de efficiëntie door middel van automatisering, connectiviteit en analyse. De focus van Industriële IoT is een stuk breder.

In dit artikel staat een overzicht van 5 IoT-leiders en pioniers dat op basis van feedback van analisten en consultants uit de sector tot stand kwam. De focus ligt hier op de bedrijven die zelf IoT-technologie gebruiken om hun Bedrijf vooruit te helpen.

De lijst bestaat uit organisaties die connected technologie gebruiken in combinatie met cloudgebaseerde analyses om de efficiëntie te vergroten en nieuwe bedrijfsmodellen te lanceren. We concentreren ons op organisaties die zich toeleggen op logistiek en traditionele ondernemingen zoals productie en energieproductie en -levering.
De gezondheidszorg , de slimme stad en het slim bouwen van applicaties worden vaak op een hoop gegooid binnen het IoT domein maar blijven in dit artikel buiten beschouwing.

De bedrijven op deze lijst onderzoeken al niet meer welke mogelijkheden er Zijn om met IoT hun bedrijf te transformeren, ze zijn al met de transformatie begonnen.

1. ABB: slimme robotica

Energie en robotica onderneming ABB is een bedrijf dat het concept van preventief onderhoud hoog in vaandel heeft staa. Door middel van met elkaar verbonden sensoren wordt het onderhoudsbehoefte gemonitord en uitgevoerd door robots. Op deze manier worden onderdelen op vijf continenten gerepareerd. Ook aan IoT gerelateerd is de collaboratieve robotica van Het Bedrijf. Het YuMi-model, dat is ontworpen om met mensen samen te werken, kan input accepteren via Ethernet en industriële protocollen zoals Profibus en DeviceNet.

 2. Airbus: fabriek van de toekomst

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat de assemblage van een commercieel vliegtuig een ingewikkelde taak is. Dergelijke toesten zijn samengesteld uit miljoenen componenten en tienduizenden assemblagestappen. De kosten van fouten tijdens het assemblageproces kunnen enorm zijn. Om de complexiteit te beheersen heeft Airbus een digitaal productie-initiatief gelanceerd. Het staat bekend als de Factory of the Future en is bedoelt om de activiteiten te stroomlijnen en de productiecapaciteit te vergroten. Het bedrijf heeft sensoren opgenomen in gereedschappen en machines en werknemers draagbare technologie gegeven. Waaronder ook een industriële slimme bril die ontworpen is om fouten te verminderen en de veiligheid op de werkplek te vergroten. In één proces, dat bekend staat als de plaatsmarkering, zorgden de wearables voor een productiviteitsverbetering van 500% terwijl fouten vrijwel werden geëlimineerd.

3. Amazon: Reinventing warehousing

De online retail gigant wordt niet vaak een IoT-bedrijf genoemd, maar het bedrijf is zeker een innovator als het gaat om warehousing en logistiek. Zoals MIT Technology Review het heeft gesteld:

Amazon onderzoekt de grenzen van automatisering en samenwerking tussen mens en machine. Hoewel de ambitie van het bedrijf om drones te gebruiken voor bezorging, veel aandacht in de media heeft gekregen, maken de fulfillment-magazijnen van het bedrijf gebruik van een leger Kiva-robots die via WiFi zijn verbonden. Het basisidee achter de Kiva-technologie, die Amazon in 2012 verwierf voor $ 775 miljoen, is dat het logischer is om robots stellingen met producten te laten lokaliseren. Deze prducten worden bij de medewerkers gebracht in plaats van medewerkers die naar de stellingen gaan om op producten op te zoeken. Volgens Dave Clark, een senior vice president bij Amazon hebben deze robots in 2014 het bedrijf haar bedrijfskosten met 20% weten te verlagen.

4. Boeing: IoT gebruiken om de productie-efficiëntie te verhogen

Luchtvaartpionier William Boeing zei: “het betaamd niemand om een ​​nieuw idee te verwerpen met de verklaring dat het niet kan worden gedaan.” Het luchtvaartbedrijf  dat nog steed naam Boeing draagt, is dat blijkbaar nog steeds van mening. Het werkt nu aan het langetermijndoel om het serviceaanbod belangrijker te maken dan de producten. Het bedrijf heeft al aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de transformatie van naar deze activiteiten. Boeing en zijn dochteronderneming Tapestry Solutions hebben IoT-technologie ingezet om de efficiëntie in fabrieken en toeleveringsketens te verbeteren. Het bedrijf verhoogt ook gestaag het aantal aangesloten sensoren die zijn ingebed in zijn vliegtuigen.

5. Bosch: innovator voor track en trace

In 2015 lanceerde Bosch iets wat de eerste testomgeving voor het Industrial Internet Consortium zou worden. De primaire gedachte achter het zogenaamde Track and Trace-programma is dat medewerkers een aanzienlijk deel van hun tijd spenderen met het terugzoeken van gereedschap. Om gereedschap te kunnen volgen heeft het bedrijf sensoren aan de gereedschappen toegevoegd. Om te beginnen met een draadloze schroeftol. Naarmate de locatisering van de tracking nauwkeuriger wordt, is Bosch van plan om het systeem te gebruiken om assembly-activiteiten te begeleiden.

Dit zijn slechts 5 voorbeelden van Industriële IoT, bij vele bedrijven zijn al zeer vooruitstrevende oplossingen in gebruik.


-- Printbare PDF-versie --


Gerelateerde artikelen

  • 13 oktober 2017 The Internet of Things en Het Nieuwe Werken
  • 24 oktober 2011 De outsourcing ICT checklist
  • 18 augustus 2017 OTAP, Teststrategie voor het ontwikkelen van applicaties
  • 17 juli 2012 Kwaliteitsattributen
  • 20 oktober 2017 De multi-cloud strategie
  • 6 april 2011 Totstandkoming van een Shared Service Organisatie
  • 22 juni 2011 Netwerken van besmette computers (botnets)
  • 9 juni 2011 Netneutraliteit
  • 23 oktober 2017 Hoe krijg je de beste IT beveiliging?


This post first appeared on ITpedia, The IT Knowlegde Source, please read the originial post: here

Share the post

5 industriële IoT-toepassingen

×

Subscribe to Itpedia, The It Knowlegde Source

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×