Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Spontaan of reactief libido, zin krijgen of zin maken?

Zin.

Heb jij een spontaan of reactief libido? Als je de woorden seksdrive, libido of verlangen hoort denk je waarschijnlijk: Zin hebben in Seks is normaal en heeft iedereen. Maar het is iets ingewikkelder dan dat. Er zijn namelijk twee totaal verschillende soorten seksdrive die een groot effect hebben op je libido.

Als je graag een actief en opwindend seksleven wilt, zonder dat je constant ruzie hebt over seks, is het belangrijk dat je van jezelf en van elkaar weet en begrijpt wat voor type je bent.

Zin libido types

De twee types.

Spontaan libido betekent:

  • Je hebt gedurende de dag verschillende keren zin in seks. Zelfs voordat je lichaam daarop reageert door erectie of lichaamsvocht.
  • Jij bent degene die vrijwel altijd het initiatief neemt in bed.
  • Je wilt meer seks dan je geliefde.
  • Heel veel dingen kunnen er voor zorgen dat je opgewonden raakt.

Reactief libido betekent:

  • Je denkt niet vaak aan seks.
  • Seks wordt pas echt leuk als je er middenin zit.
  • Soms denk je achteraf, ‘Wat heerlijk, waarom doen we dat niet vaker?’
  • Je initieert zelden seks.
  • Je hebt minder behoefte dan je geliefde.
  • Alles moet ‘precies goed’ zijn om te zorgen dat je opgewonden raakt.

Onderzoek.

Over het algemeen hebben mannen een spontaan libido, terwijl vrouwen meer reactief zijn. Je kunt in beide types iets herkennen, maar de meesten van ons herkennen zichzelf met name in één van de twee. Volgens onderzoeker Emily Nagoski identificeert 75% van de mannen en 15 % van de vrouwen zich met het Spontane type. In het Reactieve type herkennen 30% van de vrouwen en 5% van de mannen zich. Het overige deel zit ergens in het midden.

Twee manieren.

Los van het gemak of de moeilijkheid om opgewonden te raken, zijn er natuurlijk twee wegen naar opwinding: Mentaal en fysiek.

Lichamelijke opwinding is duidelijk en Niet mis te verstaan:

Mannen krijgen een erectie, vrouwen worden nat. Tepels richten zich op bij beiden, hartslag gaat omhoog, adem versnelt.

Mentale opwinding is lastiger te herkennen, het kan ontstaan door impulsen van buitenaf, bv. een film of een boek. Of gewoon door een goed tijd met je geliefde waardoor de liefde als een bliksemschicht door je heen schiet en je ineens zin krijgt om te vrijen. Hopelijk heb je inmiddels gemerkt dat opwinding op beide manieren kan functioneren.

libido types

Vrouw.

Bij jou kan het voorkomen dat je echt zin in seks hebt, maar je lichaam niet als zodanig reageert, of je lichaam reageert juist op signalen terwijl je dacht dat je niet opgewonden was.

Man.

Bij jou Kan Het Zijn dat je echt zin hebt, maar geen erectie krijgt.

Of, en dit is meer waarschijnlijk, dat je een erectie krijgt zonder dat je aan seks dacht.

Het significante verschil.

Spontaan libido:

Mentale opwinding komt eerst, daarna lichamelijke opwinding. Gedurende de dag merk je dat je zin in seks hebt, je komt thuis en initieert seks met je geliefde, de lichamelijke opwinding komt op het moment dat je er aan begint.

Reactief libido:

Lichamelijke opwinding komt eerst, daarna mentale opwinding. Precies het tegenovergestelde. Je hebt geen zin in seks tot het moment dat je lichamelijk opgewonden raakt. Misschien doordat jullie kussen en je zin krijgt om verder te gaan. Soms komt de echte zin zelfs pas als je al dik en breed bent begonnen.

Samengevat:

Iemand met een spontaan libido: Voelt opwinding en wil seks.

Iemand met een reactief libido: Begint aan seks en voelt daardoor opwinding.

Laten we een ding heel duidelijk stellen: Beide types zijn totaal verschillend, maar het is allebei goed.

Uitdaging.

Ze kennen allebei hun eigen uitdagingen:

Als Spontaan type kan het zijn dat je echt veel meer zin in seks hebt dan je geliefde, je moet derhalve leven met afwijzing. Een zwaar woord hoor, want het is natuurlijk heus niet het eind van de wereld, dat je niet altijd direct seks krijgt als je het wilt.

Advies: Geduld en inventiviteit. Creativiteit en tijd en aandacht.

Als Reactief type kan het zijn dat je denkt dat je nauwelijks een seksdrive hebt, omdat je verwacht dat je dan veel meer zin zou moeten hebben. Het kan zijn dat je nog niet hebt geaccepteerd dat jouw lichaam eerst opgewonden moet raken, voordat je ook maar iets van interesse krijgt in seks. Het ligt voor de hand dat je te lang wacht op iets dat nooit spontaan gaat gebeuren.

Hiervoor is maar één advies: Gewoon doen!

water bij de wijn doen

Fake.

Veel mensen denken dat verlangen en opwinding zo hoort te zijn als in films en op TV. Daar zien we koppels kussen en vrijen en tegelijk zin hebben. Ze hebben alle tijd, alle ruimte, altijd privacy, nooit jengelende kinderen. Ze gaan samen naar de slaapkamer, hebben de hele nacht stomende seks en leven nog lang en gelukkig.

Misschien denk je dat overdreven is, maar de media mogen ons graag een plaatje schetsen dat perfect is. En of je nu wilt of niet, dat heeft effect op ons. We voelen ons tekort gedaan. En naar elkaar mogen we het ‘Picture Perfect’ graag hooghouden.

Leugen!

De weerbarstige realiteit.

Als je niet weet dat er zo iets bestaat als een reactief libido, zou het kunnen dat je denkt dat er iets mis is omdat je eigenlijk nooit spontaan de behoefte voelt om seks te hebben. Dat kan tot teleurstellingen en frustraties leiden. Misschien denkt je geliefde wel dat hij/zij niet aantrekkelijk genoeg is om zin in te krijgen.

Leugen!

De reactieve partner wil wel degelijk seks. Alleen weten ze het vaak nog niet omdat het lichaam niet opgewonden is. Als jij het Spontane type bent,  zul je moeite en tijd moeten investeren om je geliefde lichamelijk op te winden. Als jij het Reactieve type bent, zul je moeten gaan kiezen voor seks voordat je er zin in hebt.

Voor allebei.

Voor beide geliefden geldt: Water bij de wijn.

Respecteer dat jullie verschillend zijn qua libido en wees bereid om samen het seksleven te creëren dat jullie graag willen. Niet teveel naar anderen kijken en zeker niet voor zoete koek slikken wat de media je middels reclame en allerlei andere opdringerige uitingen probeert te verkopen.

Je leeft in een echte wereld, al zou je dat met al die virtuele mogelijkheden bijna vergeten. Je geliefde is zoveel mooier en heerlijker dan een scherm.

Voel, streel, heb lief…. LEEF!This post first appeared on Liefdeskruiden.nl, please read the originial post: here

Share the post

Spontaan of reactief libido, zin krijgen of zin maken?

×

Subscribe to Liefdeskruiden.nl

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×