Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hackers verkopen buitgemaakte gegevens Orange-klanten

De Hackersgroep Ragnar Locker verkoopt privacygevoelige Gegevens van Orange-klanten via de berichtendienst Telegram. De daders plaatsten afgelopen week een datasample van de buitgemaakte gegevens op het platform. Alles wijst erop dat de informatie in september 2022 is buitgemaakt bij een ransomware-aanval op politiezone Zwijndrecht.

Dat meldt het Belgische medium Data News, dat de data heeft ingezien.

Deze gegevens zijn openbaar gemaakt

De redactie van Data News schrijft dat het proefmonster bestaat uit data van zesduizend telefoongesprekken en dataconnecties die via het mobiele netwerk van Orange waren verlopen. Het gaat om namen, woonadressen, call logs van telefoongesprekken, telefoonnummers, locatiegegevens en IMEI- en IMSI-nummers.

Het International Mobile Equipment Identity of IMEI-nummer is een nummer waarmee de identiteit van een smartphone kan worden vastgesteld. Het International Mobile Subscriber Identity of IMSI-nummer is een uniek identificatienummer waarmee providers specifieke netwerkgebruikers kunnen herkennen.

‘Datalek kan verstrekkende gevolgen hebben voor gedupeerden’

Ethisch hacker Inti De Ceukelaire vertelt tegenover Data News dat het datalek verstrekkende gevolgen kan hebben voor de slachtoffers. “Er zitten heel veel puzzelstukken in waarmee een puzzel kan worden vervolledigd”, legt hij uit.

De gegevens kunnen voor uiteenlopende doeleinden gebruikt of misbruikt worden. “De duurtijd van de telefoongesprekken, en de locatiegegevens: dat Zijn data die politiediensten bijvoorbeeld gebruiken in hun onderzoek. Als die gegevens in het wild zouden belanden, dan zouden privépersonen ze bijvoorbeeld ook kunnen gebruiken om te achterhalen of hun partner vreemdgaat. Of bedrijven om te zien of iemand in contact heeft gestaan met de concurrentie”, aldus de ethische hacker.

De IMSI-gegevens kunnen worden gebruikt om gebruikers te tracken. Met IMEI-data kunnen hackers en cybercriminelen in naam van het slachtoffer bijvoorbeeld een telefoon een gestolen opgeven.

Data afkomstig van politiezone Zwijndrecht

Orange zelf benadrukt dat hun systemen nooit zijn gehackt. “Er is geen enkele aanwijzing dat er gegevens gelekt zijn bij de operatoren zelf. De telecomoperatoren betreuren dan ook ten zeerste dat deze gegevens naar buiten gebracht zijn, en hopen dat de nodige stappen zullen ondernomen worden”, aldus een woordvoerder van technologiefederatie Agoria in een reactie.

De gegevens die via Telegram worden verspreid, zijn verkregen via een ransomware-aanval bij de politiezone Zwijndrecht. Deze vond vorig jaar september plaats. In november 2022 bleek dat de aanvallers naast persoonsgegevens ook privacygevoelige informatie uit politiedossiers hadden gestolen. In totaal zou het om 46 GB aan data gaan. Hackersgroep Ragnar Locker heeft de cyberaanval opgeëist.



This post first appeared on VPN, please read the originial post: here

Share the post

Hackers verkopen buitgemaakte gegevens Orange-klanten

×

Subscribe to Vpn

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×