Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

INTERVJU: Berätta en generationshistoria i konkret utopi med regissören Um Tae-hwa

Concrete Utopia är en katastroffilm baserad på en webbfilm som regissören Um Tae-hwa har använt för att berätta en generationshistoria om klass, fastigheter och den moraliska komplexiteten i överlevnad. Med sin debut i USA på Fantastic Fest fick vi chansen att prata med Um Tae-hwa om Filmen, anpassningen av WEBTOONS och det bestående budskap han hoppas att publiken ska ta bort från Concrete Utopia.
Denna intervju genomfördes via översättare och redigerades för tydlighetens skull.

MEN VARFÖR DET: Det finns många webbfilmsanpassningar i film och TV just nu. Som en regissör som har gjort sin egen anpassning, vad tror du att det är med webbfilmsmediet som gör dem till så bra berättelser att anpassa?
UM TAE-HWA: Jag tror på det hela taget att det förmodligen finns en uttömning av material i alla medier men också för webtoons. Jag antar att det finns väldigt få begränsningar för din fantasi när det kommer till webtoons och när du dramatiserar [dem]. Så det finns olika berättelser och jag tror att det är därför som dramerna eller filmerna förmodligen är glada över att arbeta med dessa berättelser.
MEN VARFÖR DET: Och vad lockade dig till trevlig mobbning som en berättelse, och varför valde du den vinkel du gjorde med Concrete Utopia, som fokuserar på en mycket specifik del av berättelsen?
UM TAE-HWA: Jag har alltid gillat katastrofgenren och det är därför jag gillade att läsa originalverket. Men också att få använda lägenheten som bakgrund, vilket är ett väldigt unikt sammanhang i det koreanska samhället. Jag är själv född och uppvuxen i en lägenhet, och det finns förmodligen mer än 50 % av koreanerna som faktiskt bor i lägenheter. Det är den typ av boende som många koreaner faktiskt bor i, vilket gör det väldigt lätt för koreaner att identifiera sig eller fördjupas i [berättelsen]. Historiskt, kulturellt, socialt och politiskt är [lägenheten] en intensiv representation av det koreanska samhället på det sättet.
Utöver förklaringen jag just gav er, efter Koreakriget, var det en hel del ekonomisk utveckling i Korea. Till en början leddes regeringen till att bygga dessa lägenheter som den föredragna bostadstypen. Men nu har det förvandlats till “märkeslägenheter” som osynligt delar upp koreanerna i sociala klasser. Och det orsakar det sociala problemet som är osynligt … Det skapar liksom det här sociala problemet som är osynligt. Så istället för att lägga till socialt värde som ett bostadsområde, är det typ att vända på huvudorsaken till lägenheter. Jag ville [visa] de sociala aspekterna i den här filmen också.

MEN VARFÖR DET: En av de saker jag älskar med Concrete Utopia är hur detaljerad varje scen är. Det känns som att om du går en annan riktning än karaktärerna kommer du att kunna hitta ett helt nytt inslag i historiens värld. Hur balanserade du dessa detaljerade miljöer med karaktärerna i berättelsen?
UM TAE-HWA: Jag tänkte inte riktigt på [världen och karaktärerna] separat. Men med det ursprungliga verket som webbfilmen, istället för att ta med den sortens komiska ton i filmen, fokuserade jag på det faktum att vad händer om den här katastrofen faktiskt inträffade i Korea ikväll, vad skulle då hända på grund av katastrofen? Jag fokuserade på verkligheten av vad som kunde hända för tonen i filmen.
För denna realistiska ton, den mycket koreansk-realistiska tonen, skulle få fram många svarta komedielement till filmen som den satiriska tonen genom hela filmen. Till exempel, på festscenen där folket sjunger och dansar, tänkte jag att kanske i verkligheten även om det faktiskt händer kommer koreaner att dansa och sjunga och ha en fest. Det var vad jag trodde att [den här scenen] kanske är så detaljerad och realistisk att kanske den koreanska publiken när de ser det här måste bara skratta för att det är så realistiskt. Det är den typen av ton och realism som jag försökte ha som bas
Det finns en hel del saker som jag gjorde för att lägga in många detaljer i den här filmen. Inte bara huvudkaraktärerna, statisterna och andra mindre karaktärer, jag gav dem mycket, mycket detaljerade bakgrunder. Jag berättade för dem vilken enhet de levde, vilken karriär de hade före katastrofen, deras familjeförhållanden, eller vem som hade överlevt en katastrof, och sånt. Jag gav [skådespelarna] en historia om varje karaktär och lät dem sedan bara röra sig inom den miljö som jag gav dem.
Visuellt, även för CGI:n, försökte jag återskapa nästan identiska bilder i filmen av platser som faktiskt finns i Korea, och sedan försökte vi förstöra det. Vi är till och med de skyltar vi använder på marken är verkliga så vi kan lägga så mycket detaljer som möjligt. Jag tog många bilder och jag spanade faktiskt på många platser själv, så att publiken faktiskt kan gissa var de är när de tittar på dessa bilder. Det är den typen av ansträngning som jag lägger ner på den här filmen.
MEN VARFÖR DET: Lee Byung-hun som spelar Young-tak och Park Seo-joon som spelar Min-sung, är verkligen välkända för sitt skådespeleri, som ledande män. I filmen märkte jag att visuellt förändras de båda. Det är en liten detalj, men Young-tak går från att se rufsig ut till att se så levande ut och mer som den ledande mannen vi ser Lee Byung-hun vanligtvis spela. För Min-sung har hans läppar i slutet ingen färg, hans ansikte är skadat och han ser bara trasig ut. Varför valde du att parallella dessa två karaktärer på det sättet?

UM TAE-HW: Så jag är inte säker på om det faktiskt svarar på frågorna. Men jag trodde att [Concrete Utopia] också var en slags generationsberättelse såväl som en katastrof eller klass. I Korea under en ekonomisk bubbla byggdes det många lägenheter och mycket utveckling skedde där generationen före oss bodde. De tror mycket på att hanen måste vara hushållets överhuvud och tänka “Jag har fostrat min familj” och “Jag är ansvarig för min familj.” Och det är de generationerna som jobbar hårt för att de levde under den perioden. Sedan i berättelsen representeras den tidigare generationen av karaktären Young-Tak, och nästa generation representeras av Min-sung, och det skapar liksom en far-son-relation.
Den tidigare generationen har en annan mentalitet än Min-sung, som representerar vår nuvarande generation. När han tvingas acceptera värderingarna från den föregående generationen är han förvirrad och i konflikt med sina egna tankar. Jag ville att han skulle vara en karaktär för att representera idén om [generationsspänning].
Young-yaks huvudsakliga sak är att tänka på överlevnad som det centrala värdet och hans liv, och Myung-hwa, [Min-sungs fru], tycker å andra sidan att överlevnad är viktigt men också mänsklig värdighet är det viktigaste som Fortsätt du. Så detta betyder att Min-sung är mellan dessa värden som han är, han är en karaktär som uttrycker den förvirringen, men mellan de två värdena
MEN VARFÖR DET: Vad vill du att folk ska tänka på när filmens krediter rullar?
UM TAE-HWA: För att fortsätta med det jag nämnde tidigare, tänkte jag att man inte riktigt kan bestämma sig för vad som är viktigare mellan mänsklig värdighet och överlevnad. Men jag vill att det ska röra på sig att ställa den frågan till publiken. Under invånarmötet, när folk pratade om att vräka alla utomstående, föreslog Myung-hwa: Vad sägs om att vi tänker på hur vi kan överleva tillsammans med dessa människor?
Den frågan ignorerades bara helt. Men jag tror att handlingen att ställa den frågan är mycket viktig. Vi måste ha de människor som ställer den här typen av frågor. Jag tror att det kommer att balansera dessa två olika värderingar över generationer…Jag vill att publiken också ställer sig dessa frågor och ser hur de tolkar slutet av filmen och sedan tar hem det.

Concrete Utopia visades som en del av programmet Fantastic Fest 2023 och är Sydkoreas urval för 2023 års Oscarsgala.
Inlägget INTERVJU: Telling A Generational Story in Concrete Utopia With Director Um Tae-hwa dök upp först på But Why Tho?.

The post INTERVJU: Berätta en generationshistoria i konkret utopi med regissören Um Tae-hwa appeared first on Teknik- och underhållningsnyheter, recensioner, erbjudanden och hur.



This post first appeared on Diese Eine Tägliche Gewohnheit Aufzugeben, Kann Ihr Sexualleben Verbessern, please read the originial post: here

Share the post

INTERVJU: Berätta en generationshistoria i konkret utopi med regissören Um Tae-hwa

×

Subscribe to Diese Eine Tägliche Gewohnheit Aufzugeben, Kann Ihr Sexualleben Verbessern

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×