Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Gevulde koekoek met kruidige appelen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snij voor de vulling 2 appelen in kleine blokjes en laat ze 30 min marineren in de Calvados. Laat uitlekken en meng ze onder de verse kaas. Breng op smaak met peper en zout en vul hiermee de koekoek.
  2. Meng 2 eetlepels boter, de honing en de olijfolie en wrijf hiermee de hele koekoek in. Leg hem in een ovenschaal en laat1 u bakken in de oven, terwijl je hem regelmatig overgiet met het bakvocht. Verlaag na een uur de oventemperatuur tot 180°C. Bedek de koekoek met alumini- umfolie en laat nog 45 min bakken. Neem de folie weg en laat weer 45 min verder bakken, terwijl je de koekoek nog steeds regelmatig overgiet met het bakvocht.
  3. Haal in de 4 overige appelen het klokhuis weg. Snij het vanillestokje overlangs door en haal het merg eruit. Meng het door 2 eetlepels boter en wrijf er de appelen mee in. Bepoeder de appelen met kaneel en zet 30 min in de oven. Haal de koekoek uit de oven en laat nog 15 min rusten onder aluminium- folie voor je hem snijdt. Deglaceer de kooksuikers op een zacht vuurtje met een beetje kippenbouillon en kruid met peper en zout. Bind de saus met wat maiszetmeel. Dien de koekoek op met de appelen en de saus.


This post first appeared on Online Recepten En Inspiratie, please read the originial post: here

Share the post

Gevulde koekoek met kruidige appelen

×

Subscribe to Online Recepten En Inspiratie

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×