Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Varkenslende in Melk Gaar Gestoofd

  1. Verhit de olijfolie en roomboter in de anti aanbak bakpan en schroei hierin op hoog vuur het varkensvlees dichtbaan alle kanten in ± 12 minuten. Verwijder het stuk vlees uit de bakpan.
  2. Fruit de uien en knoflook aan in het achtergebleven vet.
  3. Wanneer de uien glazig zijn geworden zijn, gieten we de melk  in de gietijzeren pan en voegen daaraan toe, het vet met de uien en knoflook uit de bakpan en de vers gemalen nootmuskaat. We roeren dit goed door.
  4. Dompel  het vlees in de melk de gietijzeren pan en breng de inhoud langzaam aam de kook. Deksel gaat op de pan en we schuiven het geheel in de oven gedurende 3 uur of zelfs langer als dat nodig mocht zijn.
  5. Houd wel in de gaten dat de vloeistofspiegel in de pan hoog genoeg blijft om het vlees nagenoeg helemaal te bedekken.We voegen anders wat heet water toe.
  6. Na ± 3 uren het vlees uit de pan halen en inpakken in aluminiumfolie en 15 minuten laten rusten in een warme oven (op 50 graden Celsius gezet).
  7. Haal de melkvloeistof uit de gietijzeren pan door een zeef,doe die in een sauspan en kook in tot ongeveer 2/3 de is verkookt.
  8. Snij het vlees in plakken en geef er purée bij met bv in room gesmoorde Brusselse lof.


This post first appeared on Online Recepten En Inspiratie, please read the originial post: here

Share the post

Varkenslende in Melk Gaar Gestoofd

×

Subscribe to Online Recepten En Inspiratie

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×