Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Want als je voelt dan heel je

Tags: zijn niet bent

Voelen. Een wonderlijk iets, nietwaar? Maar voel je echt? Voel je wat er in je lichaam gebeurt als je die derde kop koffie neemt, of die late snack op een avond dat je eigenlijk al vol zit? Voel je de energie die je krijgt als je besluit te kiezen voor een gezonde maaltijd boordevol groenten en vezels?

De sleutel tot een gezonde levensstijl is niet alleen weten wat goed is, maar ook echt voelen wat het met je doet. Ook kunnen mensen in onze omgeving veel impact hebben op hoe we onszelf voelen. Vergeet ook niet je werk, gaat er iets niet lekker op je werk, dan neem je dat meestal mee naar huis.

Waardoor voel je je snel afgewezen of gekwetst?

Jij Bent uniek, jij bent jij en dat is iets om trots op te Zijn. We hebben het allemaal, die innerlijke criticus die ons vraagt of we wel goed genoeg zijn, die onze angsten benadrukt en ons soms vast in een cirkel van zelftwijfel laat ronddraaien. Kritiek kan pijn doen, vooral als het ons onbewust raakt, aan de randen van ons zelfvertrouwen knabbelt en ons teleurgesteld en minder gewaardeerd laat voelen.

Maar vraag jezelf eens af: waar komt deze behoefte aan goedkeuring vandaan? Ben je bang voor afwijzing, voor wat anderen van je vinden? Je leven is jouw leven. Je bent niet de mening van anderen, je bent niet de ‘likes’ die je op social media krijgt. Wat jij vindt, wat jij leuk vindt, waar jij naar verlangt, dat is wat telt. Doe jij wat het beste is voor jou? Blijf jij dicht bij jezelf? Adem in, adem uit. Voel jij hoe je lekkerder in je vel zit als je kiest voor wat jij wilt, niet voor wat je denkt dat anderen van je verwachten?

Gebruik de volgende oefening als een soort coach. Wanneer je je afgewezen of gekwetst voelt, neem dan even een moment voor jezelf. Sluit je ogen, richt je op je ademhaling. Voel je de frustratie, de onmacht, de teleurstelling? Accepteer deze gevoelens, maar laat ze je niet beheersen. Jij bent meer dan je angsten en teleurstellingen. Herken en erken je innerlijke stem. Daag jezelf uit om buiten je comfortzone te treden, om dingen te doen die je nooit zou durven als je je laat leiden door de angst voor afwijzing.

Jouw gevoel is belangrijk. Jij bent goed zoals je bent. Onthoud dat. Als jij je goed voelt, als jij accepteert wie je bent en de goedkeuring van anderen loslaat, dan kom je in een positieve cirkel terecht waarbij je je steeds beter en gelukkiger voelt. Want als je voelt, dan heel je.

De Schaamte van je niet goed genoeg voelen

De schaamte van je niet goed genoeg voelen kan verlammend werken. Soms kan die schaamte je zo overweldigen dat je het gevoel hebt dat je niet eens jezelf kunt zijn, dat je bang bent om te laten zien wie je echt bent. Dit gevoel kan zo intens zijn dat het je beïnvloedt in situaties waarin je normaal gesproken zou stralen. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie, een visite of zelfs gewoon een gesprek met een goede vriend of vriendin.

Maar vroeg ik me af, waarom laten we anderen bepalen hoe we ons voelen over onszelf? Waarom is het zo moeilijk om los te laten wat anderen van ons vinden? Ieder mens heeft zijn eigen leven, zijn eigen pad, en het allerbelangrijkste op dat pad is om trouw te blijven aan wie je bent. Want dat is het enige waar je echt invloed op hebt.

Het toegeven dat je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, dat je moeite hebt met ‘nee’ zeggen wanneer je eigenlijk ‘ja’ wilt zeggen, dat is de eerste stap om dichter bij jezelf te komen. Het is oké om te voelen wat je voelt. Het is oké om toe te geven dat je het moeilijk vindt. Het is zelfs meer dan oké, het is moedig.

Dus hier is een oefening die je kan helpen. Sta eens stil bij de dingen waar jij invloed op hebt in jouw eigen leven. Heb je ze al opgeschreven? Kijk nu eens naar die lijst. Voel je de positiviteit, de betrokkenheid bij je eigen leven? Voel je de kracht die je hebt om je leven te sturen waar jij naartoe wilt? Want als je dat eenmaal voelt, als je eenmaal beseft dat jij de regisseur bent van je eigen leven, dan zul je minder snel geneigd zijn om in rondjes te lopen in de negativiteit van niet goed genoeg zijn.

Dus onthoud: je bent meer dan goed genoeg. Je doet je best, en dat is het enige dat telt. En het is oké om ‘nee’ te zeggen, want alleen jij weet wat het beste voor jou is. Blijf dicht bij jezelf, laat je niet meeslepen door wat anderen van je vinden. Jij bent geliefd, jij bent waardevol en jij bent genoeg. Precies zoals je bent.

Te weinig zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen. Het is een krachtig woord, een staat van zijn die ons allemaal bekend is, maar die soms moeilijk te omschrijven is. We hebben het allemaal wel eens ervaren, dat gevoel van te weinig zelfvertrouwen. Je kent het vast wel, die situaties waarin je ‘ja’ wilt zeggen, maar waar je jezelf in de steek laat omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet aankan, dat je niet de allerbeste zult zijn.

Maar hier is het ding: Zelfvertrouwen komt niet uit perfectie, het komt uit acceptatie. Acceptatie van wie je bent, van wat je kunt, van waar je invloed op hebt, en acceptatie van het feit dat je soms teleurgesteld zult zijn, dat je soms zult falen. Want het tegenovergestelde van falen is niet slagen, het is niet proberen.

Weet je, zelfvertrouwen is niet iets wat je van anderen krijgt. Het is iets wat je vindt in jezelf, wanneer je besluit dicht bij jezelf te blijven, ongeacht de situatie. Het is het besef dat je diegene bent die je wilt zijn, ondanks de moeilijkheden. En als je dat kunt voelen, als je kunt accepteren wie je bent met al je onvolmaaktheden, dan heel je. Want als je voelt, dan heel je. En dat is waar zelfvertrouwen echt begint.

Negatieve psychose symptomen

Negatieve symptomen van een psychose kunnen soms onopgemerkt blijven, maar ze kunnen net zo slopend zijn als de meer bekende positieve symptomen, zoals hallucinaties en wanen. Deze symptomen kunnen zaken als emotionele afvlakking, gebrek aan initiatief, of sociale terugtrekking omvatten. In dit soort situaties kan het voelen alsof je vastzit, alsof je moeite hebt om volledig deel te nemen aan het leven.

Misschien vind jij het lastig om deze symptomen te herkennen, om te begrijpen hoe het voelt. Dat is volkomen normaal, want we kunnen niet altijd begrijpen wat iemand anders doormaakt. Maar één ding is zeker: niemand zou zich door een psychose alleen moeten voelen. Als je te maken hebt met deze symptomen, is het essentieel om hulp te zoeken.

Het kan zijn dat je moeite hebt om ‘ja’ te zeggen tegen hulp, misschien uit angst voor het onbekende of uit angst om anderen teleur te stellen. Maar onthoud: de enige persoon aan wie je verantwoording af moet leggen, is jezelf. Laat je anderen bepalen waar jij je goed bij voelt? Of sta jij zelf aan het roer?

Hulp zoeken is geen teken van zwakte. Integendeel, het is een teken van kracht, van moed. Want wanneer je de hulp zoekt die je nodig hebt, kies je ervoor om in controle te blijven, om actief deel te nemen aan je herstel. En dat is een stap die we allemaal kunnen bewonderen.

Wat kan ik doen als ik me rot voel?

Je rot voelen is iets wat we allemaal wel eens meemaken. Het is volkomen normaal, maar dat betekent niet dat je er niet iets aan kunt doen. Als je je rot voelt, zijn er een aantal dingen die je kunt proberen.

Ten eerste, erken je gevoelens. Het kan verleidelijk zijn om ze te negeren, maar ze zullen niet zomaar verdwijnen. Zeg ‘ja’ tegen wat je voelt, want je gevoelens zijn geldig.

Daarnaast, blijf actief. Blijf doen wat je normaal gesproken ook doet, zelfs als je er moeite mee hebt. Door te bewegen en bezig te blijven, kan je geest zich soms afwenden van negatieve gedachten.

Verder, praat erover met iemand die je vertrouwt. Het kan een opluchting zijn om je gevoelens te delen, en je zult waarschijnlijk merken dat je niet de enige bent die zich wel eens zo voelt. We hebben namelijk allemaal onze ups en downs.

Tot slot, als je merkt dat je je langdurig rot voelt, of als je je overweldigd voelt, aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken. Het is oké om hulp te vragen, en er zijn veel middelen beschikbaar om je te helpen je weer beter te voelen.

Hoe weet je of je de juiste keuze maakt?

Het maken van de juiste keuze kan soms voelen als een enorme opgave. Vaak is er geen glasheldere juiste of verkeerde optie, maar een spectrum van mogelijkheden met hun eigen unieke voor- en nadelen. Dus, hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Hier zijn enkele tips:

Ten eerste, luister naar je intuïtie. Je onderbewustzijn heeft vaak meer informatie opgeslagen dan je je realiseert, en je ‘onderbuikgevoel’ kan je waardevolle inzichten geven.

Ten tweede, overweeg de gevolgen op de lange termijn. Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor onmiddellijke voldoening, maar de juiste keuze is vaak degene die je op de lange termijn het beste zal dienen.

Ten derde, blijf trouw aan je waarden. De juiste keuze voor jou is meestal de keuze die overeenkomt met je diepste overtuigingen en principes.

Tot slot, vergeet niet dat het oké is om fouten te maken. Fouten zijn immers leermomenten. En onthoud: de keuze die op dit moment goed voelt, is waarschijnlijk de juiste voor jou.

Luister naar jezelf

In een wereld vol lawaai en afleidingen kan het een uitdaging zijn om echt naar jezelf te luisteren. Maar het is een cruciale vaardigheid, een die ons in staat stelt om echt in contact te komen met onze innerlijke behoeften, verlangens en grenzen.

Luisteren naar jezelf betekent je bewust zijn van je gedachten, gevoelens en fysieke sensaties. Het is een vorm van zelfbewustzijn die je helpt om je authentieke zelf te herkennen en te eren.

Het kan ook betekenen dat je aandacht besteedt aan je intuïtie. Soms hebben we een ‘onderbuikgevoel’ over iets, een gevoel dat ons iets probeert te vertellen, ook al hebben we misschien geen logische verklaring voor dat gevoel.

Het luisteren naar jezelf kan ook het erkennen van je grenzen inhouden. Het is belangrijk om te weten wanneer je ‘nee’ moet zeggen, om je eigen welzijn en geestelijke gezondheid te beschermen.

Onthoud, je innerlijke stem is er om je te gidsen, je te ondersteunen, en je te helpen bij het maken van keuzes die in lijn zijn met je ware zelf. Het is dus belangrijk om af en toe wat stilte te creëren, zodat je die stem kunt horen en er aandacht aan kunt besteden.

Bepaal wat jij belangrijk vindt

In het drukke leven van alledag is het gemakkelijk om je te laten meeslepen door wat anderen van je verwachten of wat de maatschappij als ‘normaal’ beschouwt. Maar het is essentieel om stil te staan en te bepalen wat jij werkelijk belangrijk vindt.

Bepalen wat je belangrijk vindt, gaat over het ontdekken van je waarden, passies en doelen in het leven. Het gaat erom dat je een dieper begrip krijgt van wat jouw leven betekenisvol en voldoeninggevend maakt. Misschien vind je familie en vriendschappen belangrijk, of streef je naar een succesvolle carrière, of draait het allemaal om creatieve expressie, reizen, of maatschappelijke impact.

Het identificeren van deze elementen is als het opstellen van een innerlijk kompas dat je kan begeleiden in je besluitvorming en het stellen van prioriteiten. Het helpt je om te focussen op wat echt belangrijk voor je is en om ‘nee’ te zeggen tegen dingen die dat niet zijn.

Onthoud: jij bent de enige die kan bepalen wat echt belangrijk is voor jou. Gun jezelf de tijd en ruimte om deze belangrijke zelfontdekkingstocht te maken.

Wees flexibel

In een wereld die constant in beweging is, is flexibiliteit een cruciale eigenschap. Flexibel zijn betekent niet dat je jezelf of je waarden verloochent, maar eerder dat je openstaat voor verandering en in staat bent om je aan te passen aan nieuwe situaties.

Flexibel zijn heeft te maken met het accepteren dat dingen niet altijd volgens plan verlopen. Het leven is onvoorspelbaar en vol verrassingen, en soms betekent dat het heroverwegen van je plannen of doelen.

Het betekent ook openstaan voor nieuwe ideeën en perspectieven. Dit kan je helpen om te groeien en te leren, en om kansen te zien waar je ze misschien eerder niet zag.

Flexibel zijn kan ook betekenen dat je bereid bent om je comfortzone te verlaten en risico’s te nemen. Dit kan in eerste instantie eng zijn, maar het kan je ook helpen om nieuwe ervaringen op te doen en je horizon te verbreden.

Onthoud: flexibiliteit is geen teken van zwakte, maar van kracht. Het is een teken dat je sterk genoeg bent om te buigen en je aan te passen, wat er ook op je pad komt.

Probeer niet te oordelen

Oordelen kan een tweede natuur voor ons zijn, maar het is een gewoonte die we kunnen leren los te laten. Proberen niet te oordelen gaat niet alleen over hoe we naar anderen kijken, maar ook over hoe we naar onszelf kijken.

Als we oordelen, plaatsen we iemand of iets – inclusief onszelf – in een hokje. Dit kan ons belemmeren in ons vermogen om volledig te begrijpen en empathie te tonen. In plaats daarvan, als we ons oordeel opschorten, stellen we onszelf open voor een dieper begrip en een grotere verbondenheid.

Bij het omgaan met anderen betekent het vermijden van oordelen dat we proberen hun perspectief te begrijpen en te respecteren, zelfs als we het er niet mee eens zijn. Het betekent ook dat we de waarde en waardigheid van ieder persoon erkennen.

In relatie tot onszelf betekent het stoppen met oordelen dat we vriendelijker en geduldiger zijn met onszelf. Het betekent dat we onszelf accepteren zoals we zijn, met al onze fouten en onvolkomenheden.

Onthoud: iedereen heeft zijn eigen pad en ieder van ons doet zijn best. Laten we proberen niet te oordelen, maar in plaats daarvan te begrijpen en te accepteren.

Accepteer en laat los

‘Accepteer en laat los’ is een krachtige mantra die kan helpen bij het navigeren door uitdagingen en veranderingen in het leven. Accepteren betekent niet dat je het eens moet zijn met wat er gebeurt, maar eerder dat je het erkent zoals het is, zonder het te verzetten of te ontkennen.

Acceptatie kan ongelooflijk bevrijdend zijn. Het helpt je om te stoppen met vechten tegen de realiteit en om te beginnen met het leven binnen die realiteit. Het opent de deur naar vrede en sereniteit, zelfs te midden van chaos of pijn.

Het loslaten is de volgende stap na acceptatie. Loslaten betekent dat je stopt met vasthouden aan dingen die je niet langer dienen, of het nu negatieve gedachten, ongezonde relaties, oude overtuigingen of onvervulde verwachtingen zijn.

Het is niet altijd een gemakkelijk proces, maar het is een noodzakelijke stap om vooruit te gaan en innerlijke rust te vinden. Het maakt ruimte voor nieuwe ervaringen, groei en transformatie.

Onthoud: accepteren en loslaten zijn actieve processen, geen eenmalige gebeurtenissen. Wees geduldig met jezelf en onthoud dat het oké is om hulp te vragen bij dit proces.

Luisteren naar je gevoel

Luisteren naar je gevoel is een belangrijke vaardigheid die ons kan helpen bij het nemen van beslissingen en het navigeren door het leven. Onze emoties zijn krachtige signalen die ons kunnen helpen te begrijpen wat we nodig hebben en wat voor ons werkt.

Als we naar ons gevoel luisteren, kunnen we inzicht krijgen in wat ons echt drijft. Het kan ons helpen om te begrijpen wat ons gelukkig maakt, wat ons verdrietig maakt, waar we gepassioneerd over zijn, waar we bang voor zijn, en waar we naar verlangen.

Soms kan het moeilijk zijn om naar ons gevoel te luisteren, vooral als we gewend zijn aan het negeren of onderdrukken van onze emoties. Het kan ook moeilijk zijn als we ons zorgen maken over wat anderen zullen denken of zeggen.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat jouw gevoelens geldig zijn en dat ze er zijn om je te begeleiden. Luister naar hen. Erken ze. Leer van ze. Vertrouw op je gevoel. Het kan je leiden naar keuzes en paden die echt resoneren met wie je bent en wat je wilt in het leven.

The post Want als je voelt dan heel je appeared first on Purity Fit.



This post first appeared on Purityfit, please read the originial post: here

Share the post

Want als je voelt dan heel je

×

Subscribe to Purityfit

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×