Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SEO (Search Engine Optimization) Uzmanı Nedir?

 SEO uzmanı , web sitelerinin arama görünürlüğünü arttırarak daha fazla organik ziyaretçi sağlamak amacıyla optimizasyon çalışmaları gerçekleştiren kişidir. SEO uzmanlığının en güzel yanlarından birisi de herhangi bir eğitim alma şartının aranmamasıdır.  Eğitim alarak  SEO uzmanı  olmak isteyen kişiler ise akademik eğitimler ya da online ortamlarda verilen ücretsiz eğitimlere katılabilir.  Udemy üzerinden ücretsiz SEO eğitimi almak için buraya tıklayın.


SEO Uzmanı Görevleri Nelerdir?
SEO Uzmanı Olmak İçin İşverenler Neler Bekliyor?
SEO Uzmanı Olmak Ne Gibi Avantajlar Sağlar?
Nasıl SEO Uzmanı Olabilirim?
SEO Uzmanı Ne Gibi Özelliklere Sahip Olmalıdır?
SEO ve SEM Arasındaki İlişki

SEO Uzmanı Görevleri Nelerdir?



SEO uzmanı olarak çalışan  kişinin birçok sorumluluğu bulunmaktadır. Bu görevlerin en başında ise temel web programlama dillerini çok iyi bir şekilde site içerisine uygulamak geliyor. Bu diller:

  • HTML5 (Hypertext Markup Language) : Web sitelerindeki metinlerin oluşturulması
  • CSS3 (Cascading Style Sheet) : Web sayfalarının görünümü (renk, boyut,konum) ve animasyonların oluşturulması
  • Javascript : Dinamik web sayfalarının oluşturulması ve anlık işlemler için kod parçalarının oluşturulması

 Bir uzman bu bilgileri birbiriyle harmanlayarak içerikler oluşturmalı ve bu esnada da yazılım ekibiyle entegre bir şekilde çalışabilmelidir.  Bu teknik görevlerin dışında ise temel görevleri şu şekildedir:

  • İçeriklerin SEO ayarlarını gerçekleştirmek için editörlere hakim olmalıdır.
  • Sektörde bulunan rakip firmaların ne gibi reklam ve strateji planları uyguladıklarını tespit etmek
  • Anahtar kelime analizi yapmak ve arama motorlarının algoritmalarına hakim olmak
  • Siteye ziyaret eden kullanıcıları aktif kullanıcılara dönüştürerek devamlılığı sağlamak
  • Site performans ayarlarını yapmak ve  
  •  Siteyi güncel tutmak SEO uzmanı  olan kişinin temel görevleri olarak sayılabilir.


SEO Uzmanı Olmak İçin İşverenler Neler Bekliyor?

     SEO uzmanı , web sitesi sahipleri tarafından olmazsa olmaz kişilerdendir.  Site sahipleri gerçekleştiremedikleri performans ve teknik işlemleri seo uzmanlarının yapmasını isterler. Genellikle web sitelerinde ziyaretçi sorunu yaşayanlar, doğru anahtar kelime seçiminde zorluk yaşayanlar, teknik seo kısmındaki kod parçalarında zorluk yaşayanlar, site içerisinde yaşanan yükleme sorunları , sayfa indekslenmesi sorunu yaşayan kişiler SEO Uzmanı  ihtiyacı duyar. Bu ihtiyaçlarını giderebilmek için de SEO uzmanından şunları beklerler:

  • Analitik düşünebilmek
  • Yönetimsel düşünerek web sitesi süreçlerine hakim olmak (Teknik SEO ve pazarlama )
  • HTML kodlama bilgisine sahip olmak
  • Meta etiketlerini doğru bir şekilde kullanabiliyor olmak
  • Title ve Alt metinlerini doğru bir şekilde kullanabiliyor olmak
  • Siteye ziyaretçiyi arttıracak açıklama ve reklam kampanyaları düzenlemek ve bunların yönetimini verimli bir şekilde gerçekleştirmek

SEO Uzmanı Olmak Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

            SEO uzmanı  olmak hem kişinin kendisine hem de işverenlere büyük artılar sağlar.  Web sitelerinde özellikle trafiğin arttırılması ve arama motoru görünürlüğünün sağlanması için uzman bir kişiye ihtiyaç duyulur.  Web sitelerini online ortamda büyütebilmek , bu ortamlardan aylık gelirinizi sağlamak , web ağınızı oluşturmak ve başarılı bir iş kurmak için mutlaka bir seo uzmanı ile anlaşmak en doğru tercih olacaktır.

  Nasıl SEO Uzmanı Olabilirim?



            SEO uzmanı olmanın ilk koşulu isminden de anlaşıldığı üzere arama motorlarının nasıl çalıştığını anlamaktan geçiyor.  Bir web sitesinin tanıtılması da trafik çekmenin en kolay yolu olduğu için arama motoru pazarlama kampanyaları,  sosyal medya (instagram ve facebook) pazarlaması,  içerik pazarlaması , g-mail ve mobil pazarlama  konularını bilmelisiniz ya da en azından bu konular hakkında bir fikriniz olması bile sizi öne çıkaran etkenlerden birisidir. Teknik bilgilerinizi geliştirmek için online ortamlarda bulunan eğitim programlarına katılabilir ya da kendinizi bireysel olarak deneme-yanılma yoluyla geliştirebilirsiniz. Web sitelerinin seo işlemlerini gerçekleştirdikten sonra SEO denetimlerinin yapılması da çok önemlidir. Analiz için şu siteleri kullanabilirsiniz:

  • Ahrefs
  • SEMRush
  • SEOptimer
  • Site Analyzer
  • RankMath
  • Rankgen
  • My Site Auditor
  • On Crawl
  • RavenTools
  • SEO Site Checkup

         Bireysel olarak SEO Uzmanı  konusunda kendisini geliştirmek isteyen kişilerin de kendi web sitelerini ya da bloglarını açması en önemli adımdır. Webmaster olarak kendi sitenizi düzenlerken hem öğrenmediğiniz teknik bilgiler hakkında uzmanlaşacaksınız hem de öğrendiğiniz teorileri uygulama fırsatına sahip olacaksınız.  Deneme-yanılma ile sürekli olarak sayfa iyileştirmeleri yapmaya çalışmak uzmanlık yolundaki ilk adımınız olacaktır.  Google Dijital Atölye programına katılarak da  seo kaynaklarına erişim sağlayabilirsiniz. Uzman olabilmek için kendinizi webmaster olarak 5 yıl boyunca geliştirmeniz gerekmektedir.  Farklı deneyim sürelerine sahip olan uzmanların maaşları da değişkenlik gösterebilir.  Kazanç elde etmeye başlamak için ise en etkili yollardan birisi freelance olarak  bu alanda çalışmaktır.

SEO Uzmanı Ne Gibi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

            SEO Uzmanı olmak uzun süreç gerektiren bir uğraştır.  Bunun için öncelikli olarak sabretmek ve sürekli olarak yenilikleri deneyimlemek gerekir.  Bazı firmalar tarafından opsiyonel olarak görülse de kaynakların incelenmesi için en azından teknik yabancı dile hakim olmanız büyük bir avantaj sağlayacaktır.  Uzman kişiler geleneksel ve eski yöntemleri kullanmak yerine gelişen web servis ve teknolojilerine ayak uydurarak kendilerini güncelleyebilen kişilerdir.  Bilinmesi gerekenler arasında semantik web seo , gwowth hacking,  kanonik url ve taglar (web sayfasını işaretleme) , H1 etiketlerinin doğru yerde kullanımı, meta, index, follow, duplicate content (tekrarlanan içerik engellemesi),  backlink kaynakları ve keyword  SEO uzmanı olmak isteyen kişilerin bilmesi gereken konular arasında gösterilebilir.


SEO ve SEM Arasındaki İlişki

            SEM arama motoru pazarlaması anlamına gelmektedir.  Web siteleri için verdiğiniz Google Ads reklamlarını kullanmak isteyenlerin olduğu bölümdür.  Reklamlarınızın yayınlanması için haftalık veya aylık olarak sizden sürekli bütçe ister ve bütçe ayırmadığınızda ise yayınınızın sonlandırılmasını sağlayan sistemlerdir.  SEO çalışmalarının bir parçası olarak kabul edilir.  SEO işlemleri ise arama motorlarında reklamların dışında organik olarak ziyaretçi elde edebilmek için yapılan çalışmaların tümüdür.



This post first appeared on Makale Platformu, please read the originial post: here

Share the post

SEO (Search Engine Optimization) Uzmanı Nedir?

×

Subscribe to Makale Platformu

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×