Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Power over Ethernet (PoE vs PoE+ vs PoE++) levert geld op

Power over Ethernet

Power over Ethernet (PoE) is een netwerktechnologie waarmee we zowel data als stroom Kunnen leveren via één enkele standaard Ethernet-kabel. We kunnen dus netwerkkabels zoals Cat5/Cat5e/Cat6/Cat6a-kabels gebruiken om dataverbindingen en stroom te leveren aan een Wifi accesspoint, IP-camera, VoIP-telefoon, PoE-verlichting of aan enig ander apparaat. Dankzij deze PoE-technologie kunnen we zowel binnen als buiten eenvoudig stroom leveren aan meerdere apparaten zonder extra stopcontacten te installeren. PoE, of Power over Ethernet, is dus een tijd en geld besparende technologie die veilig zowel data als stroom levert via ons LAN. 

Wat zijn de voordelen van Power over Ethernet?

  • PoE maakt het installeren of het uitbreiden van een netwerk in een gebouw veel eenvoudiger en goedkoper omdat we ons elektrische bekabeling niet hoeven uit te breiden. Met PoE kunnen we het aantal benodigde kabels en stopcontacten in een overvolle installatieruimte of kabelkast verminderen.
  • Omdat we met PoE maar één kabel nodig hebben voor zowel voeding als data-overdracht, besparen we met PoE dus op de aanschaf van de kabels voor netwerkapparatuur en VoIP-telefoons.
  • De installatie van de apparatuur vergt minder handelingen waardoor we ook op arbeidstijd kunnen besparen.
  • Door gebruik te maken van PoE kunnen we apparaten op plekken plaatsen waar het onpraktisch is om een stopcontact te installeren, bijvoorbeeld door een verlaagd plafond.

Wat zijn de nadelen van Power over Ethernet?

  • Switches en aangesloten apparaten die geschikt zijn voor PoE zijn duurder in aanschaf omdat ze extra techniek moeten bevatten om de voeding te kunnen leveren.
  • De bekabeling in ons gebouw moet van een hoge kwaliteit zijn. In sommige gevallen moeten we de bekabeling zelfs vervangen. In dat geval is het de vraag of we de businesscase rond kunnen krijgen.
PoE-technologie is in 2003 gedefinieerd door de IEEE 802.3af-standaard. Volgens deze standaard stelt de PoE een PD (Powered Device) zoals bijvoorbeeld een VoIP-telefoon in staat om tot 12,95 W PoE-wattage te ontvangen, waarbij slechts twee van de beschikbare vier twisted pairs in de Ethernet bekabeling worden gebruikt.

Wat is een PoE-switch?

Ons LAN is voorzien van switches waarop alle netwerkkabels zijn aangesloten. Deze switches zorgen er ook voor dat het data-verkeer op het juiste IP-adres aankomt.

Een PoE-switch functioneert als een soort PSE (power sourcing-apparatuur) en kan stroom leveren aan Powered Devices via Ethernet-kabels om op die manier netwerkconnectiviteit tot stand te brengen. 802.3af-switches leveren namelijk over het algemeen een vermogen tot 15,4 Watt per PoE-poort met een spanningsbereik tussen 44 Volt en 57 Volt.

Als we opzoek gaan naar een geschikte Power over Ethernet-switch, vinden we PoE-switches, PoE+-switches en PoE++-switches op de markt. Maar wat zijn de verschillen tussen PoE vs PoE+ vs PoE++? En hoe kunnen we de juiste keuze maken?

Wat is PoE+?

De huidige Powered Devices hebben doorgaans meer vermogen nodig. Een middelgroot Wifi access point heeft bijvoorbeeld een PoE-wattage nodig dat groter is dan 12,95 W om normaal te kunnen werken. Om dat op te lossen is de PoE plus-technologie ontwikkeld, deze ondersteunt namelijk een hoger stroomverbruik.

PoE+ is een update van PoE en staat bekend als de 802.3at-standaard van IEEE. Het voornaamste verschil tussen 802.3af PoE vs 802.3at PoE+ is echter dat PoE+ bijna tweemaal zoveel vermogen kan leveren via dezelfde Ethernet-kabel.

PoE+ kan ook vermogen leveren aan PoE Powered Devices, maar PoE kan alleen vermogen leveren aan PoE Powered Devices. Dat komt omdat PoE+ Powered Devices meer vermogen nodig hebben dan PoE kan bieden.

De PoE+ Switch

Net als een PoE-netwerkswitch levert de PoE plus-switch ook stroom over twee paren, maar de switch levert een extra vermogen toe tot 25,5 W met een PoE+ voltage van 42,5 V tot 57 V. Het vermogen dat door elke poort van een PoE+-switch maximaal kan leveren, is 30 W, samen met een PoE+ voltage (spanningsbereik) van 50 V tot 57 V.

PoE++ en de PoE++ Switch geven nog meer Power over Ethernet

De ontwikkelingen staan niet stil en meer en meer apparaten worden op het netwerk aangesloten inclusief verlichting. Daarom moest IEEE in 2018 de 802.3-standaard opnieuw upgraden, nu naar PoE++ (802.3bt-IEEE-standaard). PoE++ kunnen we indelen in twee typen: Type 3 en Type 4. Type 3 zorgt ervoor dat twee of alle vier getwiste paren in een koperen kabel vermogen tot 51W kunnen leveren. Type 4 is kan bovendien tot 71 W via vier getwiste paren in een Ethernet-kabel leveren. 

Deze upgrade van Power over Ethernet naar PoE++-switch kan tot 60 W leveren op elke PoE-poort onder Type 3 en tot 100 W onder Type 4.

PoE vs PoE+ vs PoE++ Power over Ethernet Switch: Welke moeten we kiezen?

De onderstaande tabel met gedetailleerde specificaties tussen PoE versus PoE+ versus PoE++ maakt de verschillende afhankelijkheden en vereisten duidelijk. De tabel kan handig zijn bij het kiezen van een PoE-switch.

 PoE (type 1)PoE+ (type 2)PoE++ (type 3+4)
IEEE-standaardIEEE 802.3afIEEE 802.3atIEEE 802.3bt
Maximaal Vermogen per poort15.4W30W60W of 100W
PoE voltage44-57V50-57V52-57V
Maximaal vermogen naar apparaat12,95W25.5W51W of 71W
Spanningsbereik tot apparaat37-57V42,5-57V42,5-57V of 41,1-57V
Twisted Pairs gebruikt2-paar2-paar4-paar
Ondersteunde kabelsCat3 of beterCat5 of beterCat5 of beter

In theorie geven de gepresenteerde cijfers een goed inzicht. In feite hebben PoE-switches met meer poorten echter een behoorlijke overcapaciteit. Dat komt omdat veel Powered Devices minder dan het maximaal beschikbare vermogen gebruiken. Als we bijvoorbeeld een switch hebben met PoE++ Type 4-poorten, betekent dit niet dat we ze allemaal 24×7 maximaal zullen gebruiken. Daarom moeten we de vermogensvereisten berekenen van alle apparaten die we op de switch gaan aansluiten.

  • Een 802.3af-switch gebruiken we meestal om apparaten te voeden die een energievoorziening nodig hebben van minder dan 15,4 W. Denk hierbij aan VoIP-telefoons, sensoren, meters, Wifi access points met twee antennes en eenvoudige bewakingscamera’s die niet kunnen kantelen of zoomen.
  • De PoE+-switch ondersteunt apparaten zoals complexere bewakingscamera’s die kunnen kantelen of zoomen. Ook Wifi access points met zes antennes en video-IP-telefoons sluiten we hiermee aan.
  • PoE++ kan, met een hoger vermogen, Type 3-switch apparaten ondersteunen zoals systeemcomponenten voor videoconferenties en apparaten voor gebouwbeheer.
  • Een PoE++ Type 4-switch ondersteunt apparaten zoals laptops en tv’s.

Power over Ethernet en onze energievoorziening

Omdat de stroomvoorziening van de aangesloten apparaten bij Power over Ethernet via de switches loopt moeten deze switches zelf wel gevoed worden. De switches staan doorgaans in ons datacenter of in de MER, SER of DER. Daarom is het niet ondenkbaar dat we de energievoorziening voor deze ruimtes opnieuw moeten dimensioneren en misschien ook upgraden.
We moeten ook onderzoeken of we bij een laag standaardvermogen kunnen vasthouden aan PoE-switches. Voor apparaten die meer vermogen nodig kunnen we dan een uitzondering maken en alsnog op het lichtnet aansluiten of kiezen voor een Poe+ injector.

Hebben we echter een robuuster en krachtiger netwerk met meerdere gevarieerde apparaten en we willen ons geen zorgen maken over de poortbeperkingen, dan zijn PoE+ of PoE++ refurbished switches de juiste keuze. Denk bijvoorbeeld aan hp 2920-48g-poe+, hp 2530-48g-poe+ of Cisco Catalyst switches.

Bij het inrichten van een nieuw gebouw is het verstandiger om direct te kijken naar PoE+- of PoE++-technologieën.

Discussieer mee op ITpedia LinkedIn of op Financial Executives LinkedIn.

Gerelateerde artikelen

  • Gaat 5G breedband glasvezel vervangen?
  • Green computing : Werkplek en datacenter, een echte business case
  • Succesvolle SaaS begint met een solide IT infrastructuur


This post first appeared on ITpedia, The IT Knowlegde Source, please read the originial post: here

Share the post

Power over Ethernet (PoE vs PoE+ vs PoE++) levert geld op

×

Subscribe to Itpedia, The It Knowlegde Source

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×