Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Persoana pasiv agresiva, despre ea

Poate ai în preajmă o astfel de persoană, poate ți-e rudă sau prieten.  Află care sunt semnele care îți demonstrează acest lucru!

O persoană care ție ți se pare calmă poate ascunde în interior multe frustrări și suferințe. Acest „lup furios“ în „haine de oiță“ te ia prin surprindere când dintr-o persoană amabilă, liniștită și binevoitoase își scoate „colții“.

Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un individ care din diferite motive nu-și arată pe față agresivitatea ci îți dă doar semnale că sunt lucruri care-l deranjează însă nu vrea să provoace conflicte. El se prezinte ca o persoană care dorește să-i mulțumească pe ceilalți. Devine defensiv dacă este atacat și dorește să se disculpe. Și-ar dori ca toată lumea să-l „ridice în slăvi“ și să i se facă pe plac. După cum știi nu ai cum să mulțumești pe toată lumea, așadar cu bună-știință sau nu, umblă „deghizat“.

Te face din cuvinte și te aduce uneori la exasperare prin fraze care te ajută să crezi că puțin îi pasă de anumite discuții. Lui nu i se pare important să își exprime punctul de vedere sau să facă alegeri și își reneagă stările de furie. De asemenea,  dacă este chemat undeva spune că vine imediat însă întârzie, are probleme cu autoritatea șefilor, ește veșnic nemulțumit și negativist și te face să crezi că, de fapt, la tine e problema.

Conform celor de la Psychology Today, iată, mai jos, cele mai întâlnite cuvinte sau propoziții utilizate de pasiv agresivi.
 „Bine“ sau “Fie ce-o fi“

Dacă este chemat la discuții n-are stare, nu se implică și nu argumentează. Te face să crezi că puțin îi pasă și că indiferent de decizie, pentru el nu contează. Astfel el închide puntea de comunicare, însă acest lucru dă de înțeles că există furie în spatele refuzului de a comunica. Și mai e și îmbufnat, veșnic nemulțumit, ca și cum „de ce m-or fi chemat aici“.
„Nu, nu sunt supărat (furios)“

Astfel își reprimă stările reale. Deci, în loc să spună lucrurilor pe nume, alege să dea înapoi, ca un copil îmbufnat, care se închide în el. Degeaba încerci să-l faci să-și exprime sentimentele și nemulțumirile și în acest mod să scape de emoțiile negative.
„Ești tu perfecționist“

Pasivul agresiv acceptă să facă unele lucruri, deși nu are chef și-l deranjează, însă nu le face întocmai cum știe că vrei tu, ci cum vrea el. Apoi dacă îi reproșezi ceva, spune că tu ești de vină pentru că vrei să fie totul perfect. Să spunem că l-ai rugat să îți facă o cafea tare pentru că așa ți-a plăcut tot timpul, iar tu o faci mai slabă. Dacă îți exprimi nemulțumirea, el îți va reproșa că de fapt tu greșești și că ești rigid.
„Fac acum“

Un pasiv agresiv obișnuiește să amâne orice, pentru că astfel își exprimă dezacordul față de anumite sarcini și față de șefi. Acest comportament apare de regulă încă din copilărie, când copilul fiind era rugat, de exemplu, să meargă să-și spele dinții sau să mănânce ori să-și facă temele. Își va mulțumi pentru moment părintele cu răspunsul, dar îl va și enerva din cauza amânării. Așadar în loc să refuze preferă să întârzie și astfel să creeze un disconfort celuilalt. E o mică formă de răzbunare. Dacă e să fie certat, răspunde că nu știa că trebuie să facă acel lucru exact atunci.
„Credeam că știai“

„Micul machiavelic“ omite să spună anumite informații pentru a enerva și cumva a se răzbuna, astfel își exprimă furia și frustrările. iar în loc să prevină o problemă, preferă ca aceasta să aibă loc și să culeaga roadele „ignoranței“ sale. Deși se victimizează adesea, modul în care acționează, îl transformă mai mult în „călău“.
„De ce te-ai supărat atât de tare?“

O astfel de persoană este maestru în a se menține calm în situații șocante, când de fapt, din cauza lui ajung victimele sale să dea curs furiei. O astfel de persoană te provoacă și apoi stă în fața ta ca la un spectacol, făcându-te să-ți pierzi controlul. Ba chiar mai mult te face să te culpabilizezi, cum ai putut să reacționezi așa.

Acestea sunt doar câteva dintre formulele verbale ale unui pasiv agresiv.
https://www.youtube.com/watch?v=yeqmDbg5_5Q 


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Persoana pasiv agresiva, despre ea

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×