Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Totul despre cum sa amenajezi un dus walk-in

Indiferent Daca sunteti un tanar profesionist, in varsta sau suferiti cu mobilitate limitata, aceste tipuri de dusuri denumite dusuri walk-in sau walk-in showers ofera o accesibilitate de neegalat. Daca intentionati o amenajare a baii si va ganditi sa construiti un dus walk-in, va ajutam sa intelegeti daca aceasta este decizia corecta.



Ce este un dus walk-in?

Un dus tip walk-in shower este practic un dus amenajat direct in pardoseala baii pentru a putea fi folosit rapid. Acesta poate fi construit cu o cadita foarte mica sau fara, direct pe placile de gresie ale baii. Acest stil de dus este o solutie perfecta pentru cei care nu au buget pentru a modifica pardoseala baii. Fara o usa si o tava de dus cu profil redus, puteti intra pur si simplu fara obstacole sub dus.


Sursa: BHG

Mai mult, podeaua baii nu trebuie modificata pentru a construi un canal de scurgere. Disponibil intr-o varietate de modele si dimensiuni, cabina de dus ofera baie o atmosfera moderna, fara sudura, oferind in acelasi timp o solutie practica de dus. Pot fi montate intr-o adancitura, astfel incat sa fie prezentat doar un singur panou de sticla. Daca amenajati un prag si un paravan de dus, nu va trebui sa va faceti griji pentru imprastierea apei.



Care sunt beneficiile unui dus walk-in?

  • Ideal pentru bai mici sau baie - Instalarea cabinei de dus ajuta la crearea spatiului si ofera mai multa flexibilitate pentru aspect.
  • Accesibilitate - Neavand nicio usa sau obstacole pe care sa le pasesti, dusurile pe jos sunt perfecte pentru cei cu mobilitate redusa. De asemenea, puteti crea un spatiu de dus amplu in comparatie cu carcasele de dus traditionale, ceea ce le face ideale pentru intreaga familie.
  • Punct de vanzare de lux - Va ganditi sa va vindeti in cele din urma casa? Cabina de dus ofera un design minimalist, creand un apel de designer de lux pentru cumparatori.
  • Intretinere redusa si durabilitate - Accesoriile minime si lipsa accesoriilor mobile inseamna ca o cabina de dus este o solutie robusta de dus. In comparatie cu cabinele de dus traditionale, intretinerea este, de asemenea, foarte minima.



Dimensiuni Walk In Shower

Cand vine vorba de walk-in showers, exista o multime de dimensiuni diferite disponibile. Adesea in forma dreptunghiulara, dusurile de plimbare permit utilizatorului sa acceseze spatiul fie printr-o usa de sticla, fie prin partea deschisa. Atata timp cat un adult se poate potrivi intr-un walk-in shower atunci este suficient de mare. Cu toate acestea, acest lucru nu impiedica oamenii sa aiba dusuri mult mai mari pentru spatiu suplimentar si confort.

Sursa: Homedepot

Atunci cand va hotarati cu privire la dimensiunea de dus, ar trebui sa va ganditi la spatiul disponibil si la nevoile de dus. Nu are rost sa faci un dus mare daca nu il folosesti regulat! In schimb, acel spatiu ar putea fi folosit pentru altceva, cum ar fi o chiuveta suplimentara sau bideu. Un walk-in shower variaza adesea de la 80cm la 200cm in lungime si 70cm la 100cm in lungime. Desi dusurile pot fi facute teoretic de orice dimensiune, acestea sunt cele mai frecvente tipuri intalnite.

Sursa: Merlyn

Dimensiunea standard a dusului este de obicei de 170 cm lungime si 70 cm latime, suficient de mare pentru a inlocui o baie de dimensiuni standard. Desi aceasta este dimensiunea standard pentru multe dusuri, va sugeram sa obtineti unul cat mai mare pentru baia proprie, deoarece spatiul suplimentar este intotdeauna benefic.



Cum execut design-ul unui dus walk-in?

In timp ce dimensiunea cabinei de dus va fi determinata de cantitatea de spatiu disponibila a baii, proprietarii de case au o multime de libertate decorativa in design personalizat. Poti alege culoarea si tipul de placi ceramice pentru podea si pereti. Poti de asemenea alege sa instalezi panouri de sticla sau chiar blocuri de sticla pe una sau mai multe fete. Iar forma dusului poate de asemenea fi selectata de proprietar.

Sursa: The Stables

Geometria, cum ar fi patratele, dreptunghiurile si liniile hexagonale, sunt populare, dar puteti opta pentru practic orice forma de perete - chiar si un perete curbat - daca aveti spatiu adecvat. Codul standard de constructie recomanda un spatiu de mers pe jos de cel putin 30 de centimetri intre corpurile de baie, asa ca lasati spatiu adecvat pentru a va plimba intre dusul nou si vanitatea sau comoda.


Sursa: Houzz

Important de stiut inainte de montaj dus walk-in

Daca aveti copii mici, rutina de baie de seara pentru copii este de obicei mai usoara intr-o cada decat in dus. Mai mult, un dus deschis ofera o intimitate mai mica decat o cabina de dus standard cu usa. Iar lipsa unei usi de dus poate crea o senzatie de curent in timpul dusului. Transformarea unei bai pentru a monta un walk-in shower presupune demolarea si eliminarea vechii cazi si a panourilor de perete. Un nou cadru de perete trebuie montat, daca este necesar, pentru a se potrivi configuratiei dusului.

Sursa: Decor Pad

Posibil sa trebuiasca sa construiesti o incorporare mecanica, care implica instalarea de noi linii de alimentare cu apa pentru un dus si robinete si / sau duze multiple, precum si pozitionarea canalului de scurgere. Daca includeti o lumina de dus, un electrician il va conecta in aceasta faza. Instalarea panourilor de perete rezistente la umezeala (adesea placi din fibra de beton) peste stifturi de perete. Daca optezi pentru o cada de dus prefabricata, aceasta trebuie sa fie asezata si fixata la cadru.

Sursa: Sarah Montgomery

O cada de dus personalizata trebuie sa fie formata manual din beton pentru a atinge panta corecta de scurgere. Apoi va fi instalata o membrana impermeabila pentru a preveni scurgerile. In cadrul renovarii va trebui sa montati faianta pe peretii personalizati de dus iar un instalator si un electrician vor trebui sa se ocupe de instalarea corpurilor de iluminat si atasarea capetelor de pulverizare a duzei, a unui cap de dus, a manerelor pentru robinet si a capacului de scurgere. Daca adaugati panouri de perete din sticla, acestea vor trebui montate de asemenea.

Sursa: Decorpad

Indiferent de tipul de proiect, un walk-in shower poate aduce numeroase beneficii casei, atat ca design cat si ca valoare a investitiei pentru viitor. Toata familia, de la cel mai tanar membru pana la cel mai in varsta, vor putea beneficia de acest tip de dus. Si cu siguranta il vor indragi! Pentru orice proiect insa, echipa Mesteri Locali va pune la dispozitie orice fel de meseriasi care va poate ajuta in cel mai scurt timp. 



This post first appeared on Blog Mesteri Locali, please read the originial post: here

Share the post

Totul despre cum sa amenajezi un dus walk-in

×

Subscribe to Blog Mesteri Locali

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×