Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SILAKKAMARKKINOIDEN PARHAAT KALAT: Koemaistoin 7 eri silakkaa

5b1c4130

Sunnuntaina alkoi syksyni kohokohta, eli Silakkamarkkinat! Koska olen intohimoinen silakka-lover ostin markkinoilta seitsemän eri silakkaa. Tässä yhden naisen silakkaraadin tuomio (rankattuna paremmuusjärjestykseen) :

1. Sitruunasilakka, Kellgren, Pellinki
Tässä oli ihanan napakka koostumus! En yhtään tykkää löllöistä silakoista, ne eivät tunnu kovin freesseiltä. Yllätyin, että tämä ylsi voittajaksi, sillä jos totta puhutaan oon vähän silakkanössö ja tykkään yleensä enemmän silaksta, joka on paksummassa kastikkeessa, koska se peittää sopivasti kalan kalamaisuuden. Mutta siis, tässä maistui ja näkyi kala kunnolla ja rakastin sitä! Palat olivat mukavan pieniä ja maku voimakas. Bonuksena purkissa oli rosee- ja viherpippuria, jotka toivat makua ja rapeaa suutuntumaan.

2. Kermaviili chilisilakka, Kellgren, Pellinki
Poikaystäväni mökki sijaitsee Pellingissä, mutta lupaan, en ole puolueellinen! Kellgrenin silakat vain olivat tällä kertaa ylivoimaisia. Kalan koostumus oli tässäkin mukavan napakka ja chili antoi hienovaraista lisäpotkua. Ihana kermainen silakka.

3. Wasabisilakka, Jasna Ismala, Kotka
Kiinnostava mauste silakalle, heti pisteitä siitä! Wasabi voisi maistua jopa vähän enemmän, mutta toimii tämä mainiosti näinkin. Purkki oli aika iso, joten nyt mietin, voisiko tästä kehittää jotain Japani-henkistä ruokaa, kun kyllästyy silliin ja perunaan (Mikä tulee tapahtumaan melko pian)? Ekstrapisteitä kalastajakaksikolle, joka minua palveli: hassuttelevia, parkkiintuneita merikarhuja.

4. Valkosipulisilakka, Tages Fisk, Hankoo 
Silakkamarkkinoilta pitää aina ostaa valkosipulisilakkaa ja tämä oli hyvä perusyksilö. Se jäi tällä kertaa valitettavasti muiden, kiinnostavimpien sillien varjoon, eikä sen maussa ollut yhtä paljon nyansseja kuin esimerkiksi Kellgrenin sitruunasilakassa. Nämä silakkapalat olivat myös kokonaisia fileitä, mistä en pidä. I like my silakka in small pieces.

5. Piparjuurisilakka, Åkerfelts service, Sipoo 
Tässä oli kaikista testikaloista paras kermainen koostumus, mutta itse kala oli vähän liian löllöä minun makuuni. Piparjuuri maistui raikkaalle, mutta makua olisi saanut olla enemmänkin. Näiden chili-raakunasilakka voitti kuitenkin Vuoden silakkayllätys -palkinnon, joten täytyy käydä ostamassa sitä.

6. Tomaattisilakka, Jasna Ismala, Kotka
Mukava perus-silli, joka olisi saanut maistua hieman enemmän tomaatilta. Ei räjäyttänyt pankkia, muttei siinä mitään vikaakaan ollut.

7. Hunaja sinappisilakka, Merja Veneranta, Merikarvia
Olisin kaivannut enemmän sinapin makua. Olen myös tottunut Abban superkermaiseen sinappisilliin ja olin vähän pettynyt siihen, että tämä oli hieman vetinen. Mutta ehkä Abbaan tottuneet makuhermoni eivät ole kyllin kehittyneitä arvostamaan tällaista aikuisempaa sinappisilliä. Merja Veneranta saa myös sympatiapisteitä siitä, että hän on Merikarviasta, sillä se kuulostaa hauskalta paikalta, jossa haluaisin käydä.

5b1c4152

Olin liian aikaisin silakkashoppailemassa, eikä virallisen Silakkaraadion tuomioita oltu vielä julkistettu. Voin kuitenkin kertoa teille, etten ostanut ainuttakaan raadin suosittelemaa kalaa  (minulla ei näköjään ole synnynäistä silakkanenää), ja että Vuoden silakkayllätyksen voitti Åkerfelts Service Sipoosta chili-raakuna silakalla. Sitä aion vielä käydä hakemassa. Kakkoseksi tuli Leif Bergman Ahvenanmaalta Hummerisilakalla ja kolmanneksi tuli Porvoon Magnus Nyholm punasipuli-puolukkasilakalla. En ole varma, haluanko silakkaani puolukkaa, mutta Hummerisilakka kiehtoo. Hummeri ja ranskalaiset ovat yksi maailman parhaista ruoista (fancy & fast food) ja mietin, voisiko Hummerisilakkaa syödä ranujen kanssa?

Ps. Muistakaa myös ostaa ihania mummonkurkkuja ja saaristolaisleipää!

Silakkakynttilä, ProloqueThis post first appeared on Musla | Musla, please read the originial post: here

Share the post

SILAKKAMARKKINOIDEN PARHAAT KALAT: Koemaistoin 7 eri silakkaa

×

Subscribe to Musla | Musla

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×