Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sairaalakassi

Laskettu aika lähenee ja sairaalakassi on pakattu. Tein Muslan Instagram stooreihin jutun kassin sisällöstä ja sitä toivottiin myös tänne: olkaa hyvät! Lisäsin Mukaan myös teiltä saatuja hyviä vinkkejä.

Lähetän samalla tsemppiä kaikille muille koronan aikana synnyttäville. Tällä hetkellä Helsingissä tukihenkilö ei saa tulla mukaan kuin synnytyshuoneeseen, eikä hän saa jäädä sairaalaan yöksi. Tietenkin ymmärrän, että rajoituksilla on syynsä ja nyt on kyseessä tärkeämmät asiat kuin minun synnytyskokemukseni optimoiminen, mutta tietty tilanne silti harmittaa. Haluaisinhan kokea tämän mullistavan ja maagisen tapahtuman yhdessä rakkaimpani kanssa! Mutta kuten äitini totesi: noin oli asioiden laita myös silloin, kun minä synnyin, vaikkei ollut mikään poikkeustilanne päällä. Isä ei saanut jäädä sairaalaan vaan äitini hengaili siellä synnyttyäni yksin kanssani. Ja silti kaikki meni hyvin, joten kyllä tästäkin selvitään!

Eniten harmittaa poikaystäväni puolesta – niin kurjaa, että hän luultavasti joutuu synnytyksen jälkeen lähtemään yksin kotiin… Ja surettaa myös kaikkien heidän puolesta, jotka pelkäävät muutenkin synnytystä – voin vain kuvitella, minkälaisen lisästressin tämä tilanne heille aiheuttaa. Itse en onneksi jostain syystä osaa pelätä vaan lähden luottavaisin mielin synnyttämään babya maailmaan. Ja jotenkin vapauttavaa, että synnytys on jo nyt erilainen kuin olin odottanut, joten kaikenlaiset odotukset on jo heitetty romukoppaan. Alan olemaan jo tosi hyvä elämään epävarmuuden keskellä!

Kaikkein tärkein
Älä unohda neuvolakorttia ja puhelimen laturia. Ja omia ja tukihenkilön lääkkeitä, jos sellaisia on.

Toilettilaukun sisältö
Pakkasin mukaan kaikki peruskosmetiikat (hammasharja, -tahna, dödö, putsari, kasvovesi, kasvovoide yms.), sekä ihan vähän meikkiä, koska eihän sitä tiedä, jos tekee jossain vaiheessa mieli vähän ehostautua…  Multitasking tuotteeni: Tata Harperin poski- ja huuliväri ja Chanelin paletti, jossa on peiteväri, korostusväri ja varjostusväri, joka toimii myös hienosti luomilla.

Lisäksi moni muistutti ottamaan pampulan mukaan, että tukan saa kiinni.

Pakkaan myös koneneempien suosituksesta äitiyspakkauksen nännivoidetta, sillä toiveissa on imettämisen aloittaminen jo sairaalassa. Siitä syystä otan mukaan myös Weledan Rintaöljyn, joka voi edesauttaa maidoneritystä. Tätä alan itse asiassa käyttämään jo nyt, sillä käytön voi aloittaa jo raskausviikolla 38.

Moni teistä painotti huulirasvan tärkeyttä, minkä ymmärrän, sillä en itse ikinä liiku minnekään ilman sitä. Kuivat huulet ovat pahinta kidutusta. Otin mukaan myös kasvosuihkeen, jota joku suositteli – kuulemma oli ollut ihana suihkutella supistuskipujen hiostamaa naamaa. Sairaalakassiin päätyi paljon Dr.Hauschkaa, koska rakastan merkkiä ja heillä on paljon käteviä pikkupakkauksia.

Mukaan tulee myös korvatulpat ja unimaski.

Kivunlievitys
Otan mukaan gua sha -kamman ja Dr.Hauschkan Ruusuöljyä hierontaan. Nyt en tosin tiedä, onko tästä mitään apua, jos poikaystävä saa olla läsnä vasta ponnistusvaiheessa? Mutta hierotaan sitten kotona ennen sairaalaan lähtöä. Otan mukaan myös varuiksi kauratyynyn, vaikka joku sanoikin, että sairaalassa on kuumavesipulloja.

Neuvolan synnytysinfossa suositeltiin myös eteeristen öljyjen nuuhkimista, joten otan mukaan Frantsilan laventeli ja mandariiniöljyt: yksi rauhoittava, yksi energisoiva.

Snacks
Otan mukaan rakastamiani Urtekramin vohvelikeksejä sekä lakua, jota suositeltiin ummetukseen synnytyksen jälkeen. Rakastan lakritsia ja minulla on raskauden aikana oikeastaan vain ollut ikävä sitä ja samppanjaa. (Ja punaviiniä. Ja stilton-juustoa jouluna.)

Mukaan tulee myös vesipullo ja pillimehuja, joita mies voi juottaa minulle sitten, kun olen heikko ja nestehukkainen.

Otin mukaan myös Weledan Nursing Tea -imetysteetä, sillä eräs mama kertoi, että oli ihanaa, kun oli mukana oma tee ja muki.

Tosi moni muistutteli, että tukihenkilöllekin kannattaa varata kunnon eväät. Koskaan ei tiedä, kauan sairaalassa pitää hengailla ja etenkin nyt, jos tukihenkilö joutuu odottelemaan synnytyksen h-hetkeä jossain yksin, saattaa hänelle tulla väsy, nälkä ja varmaan myös tylsä.

Viihdyke
Kirja, lehtiä, päiväkirja, kuulokkeet ja puhelimen laturi. Ja jatkojohto, kommentoi eräs kokenut henkilö – sairaalassa ei ole liikaa pistorasioita. Kamera tulee myös mukaan.

Vaatteet
Vauvalle on kotiintulovaatteina Ruskovillan silkkivillainen ensisetti. Itse otan matkustusvaatteiksi Issey Miyaken Pleats Please -housut, jotka ovat niin mukavat ja venyvät (ja ainoat, jotka tällä hetkellä mahtuvat päälleni). Otan mukaan myös oman aamutakin synnytyksen jälkeistä sairaalahengailua varten, ja jossa sitten voin matkustaa kotiin.

Otan mukaan myös Birkenstockit, joissa on helppo hiihdellä sairaalassa. Myös omat sukat on pakattu, ja niin ikään imetysliivit ja liivinsuojukset.

Sain myös sellaisen hyvän huomion, että kannattaa ottaa mukaan sellaisia vaatteita, jotka voi helposti pestä, ettei tuo mitään sairaalapöpöjä kotiin. Kaikki kamat menevät siis meillä kotiuduttua pesuun tai jäävät joksikin aikaa autotalliin karanteeniin.

Muita huomioita
Joku kommentoi, että kotimatkalla on ihana, jos autossa on tyyny. Se helpottaa synnytyksen runnomaa kroppaa löytämään mukavamman asennon. Ja autoon tarvitaan tietty bebelle turvakaukalo. Sain myös sellaisen kommentin, että jos haluaa synnyttää veteen ja haluaa sinne tukihenkilön mukaan, niin hän tarvitsee uikkarit.

The post Sairaalakassi appeared first on Musla.



This post first appeared on Musla | Musla, please read the originial post: here

Share the post

Sairaalakassi

×

Subscribe to Musla | Musla

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×