Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Amazon komt met eigen Game Engine: Lumberyard

In de game Engine wereld gingen al een aantal geruchten hierover in de rondte, maar de retail- en softwaregigant Amazon heeft het nu ook zelf bevestigd. Amazon heeft aangekondigd hun eigen 3D Game Engine uit te brengen genaamd Lumberyard. En het mooie van allemaal, hij wordt compleet gratis!

Met Lumberyard ben je in staat om games te Maken Voor zowel PC, PS4 als Xbox1. Voor mobiele games moet je nog even wachten, want dit wordt nog toegevoegd. De engine zelf is ontworpen rondom de Crytek’s CryEngine, maar met aanpassingen vanuit Double Helix (Amazons eigen AWS tech en code developer).

De engine is geoptimaliseerd voor ‘developers’ die op zoek zijn naar een engine voor social- of multiplayer games waarbij het online spelen een van de belangrijkste doelen is. Daarnaast is deze engine volledig free-to-use zonder enige subscription of download kosten.

Verder komt de engine met een ingebouwde Twitch-integration, die van toepassing zou kunnen komen voor de developers die graag games willen maken voor de Twitch plays categorie. Ook aan de VR (Virtual Reality) is gedacht, maar dit is nog in ontwikkeling. wanneer we dit kunnen verwachten in Lumberyard is nog niet bekend.

Als laatste heeft het bedrijf ook nog een andere service aangekondigd genaamd GameLift. Hiermee geven ze de developers de kans om session based multiplayergames te creëeren. Ben je benieuwd geworden naar Lumberyard? kijk dan vooral het filmpje hieronder van Amazon GameDev op Youtube waarin ze Lumberyard aankondigen.This post first appeared on 365Gaming – Gaming 365 Days A Year!, please read the originial post: here

Share the post

Amazon komt met eigen Game Engine: Lumberyard

×

Subscribe to 365gaming – Gaming 365 Days A Year!

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×