Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Once upon a time… in Hollywood: vet

Jaar: 2019
Regisseur: Quentin Tarantino

Aanvankelijk had ik weinig interesse in deze – in de media – aandacht vragende film. Ik houd niet van typische Hollywoodfilms en zo zag deze film er wel uit. Maar de acteurs, Tarantino en het waargebeurde verhaal achter deze film – de moord op Sharon Tate, actrice en vrouw van Roman Polanski eind jaren zestig – bewoog me toch richting die bioscoopdeuren. 

Komisch

Wat ik daar aantrof was allesbehalve typisch. Ik kwam in een komische cowboy- slash luxueuze setting terecht, dankzij Leonardo zijn rol van de onzekere acteur Rick Dalton, met de ietwat duistere stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) aan zijn zijde.

Gevaarlijke hippies

Denk verder aan bijdehante kind-acteurs, gevaarlijke hippies, seks met bejaarden, een altijd stralende Margot Robbie als Sharon Tate, de vriendin Van Roman Polanski (Rafal Zawierucha) en uit de hand gelopen ego’s op een filmset.

Onhoudbare storm

Langzaamaan ontwikkelt het verhaal zichzelf tot een Onhoudbare Storm. In de laatste scènes spat de gekte ervan af en heb ik erg kunnen genieten. Bovendien deed de sfeer me uiteindelijk sterk denken aan Mulholland Drive, wat me verraste en wat ik zie als een compliment voor Tarantino.

Concluderend

Ga dit pareltje kijken. De meningen erover lopen uiteen, maar ik heb me in ieder geval erg vermaakt. Wat een vette film.

IMDb naar Once upon a time... in Hollywood.


This post first appeared on Ongevraagd Filmadvies, please read the originial post: here

Share the post

Once upon a time… in Hollywood: vet

×

Subscribe to Ongevraagd Filmadvies

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×