Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

The Happy Prince: vrij

Jaar: 2018
Regisseur: Rupert Everett

Een vriend van me wilde deze film over de laatste jaren van schrijver Oscar Wilde graag zien. Zelf had ik iets minder interesse, maar dankzij de persoonlijkheid van de schrijver zelf (door Rupert Everett) vond ik het toch erg leuk.

Sprookje

‘The Happy Prince’ is de titel van een verhaal van Wilde, een sprookje voor kinderen. Af en toe draagt hij eruit voor tijdens de film. The Picture of Dorian Gray, één van zijn boeken, wilde ik ooit lezen maar het e-book werkte niet op mijn e-reader. Het inspireerde me wel om nog eens een poging te doen.

Vrije vogel

De man zelf is een inspirerende persoonlijkheid. Hij leeft als een Vrije Vogel. Een wilde, vrije vogel. De dingen die hij doet, daar trek je af en toe je wenkbrauwen van op. Maar dat heeft ook zo zijn charme.

Tijdsbeeld

De kwaliteit van de details in de film is top. Ze kloppen – in tegenstelling tot vele andere films – met het tijdsbeeld, zijn subtiel en komisch. Zo zie je tijdens een conversatie mannen de kaarsen aandoen van straatlantaarns, wordt er gepraat over een huur van 1 pond en heeft religie nog een ander soort functie dan nu.

Conclusie

Interessante film over een interessante persoonlijkheid. Misschien minder sexy dan een film met knappe acteurs, maar desalniettemin een aanrader.

IMDb naar The Happy Prince.


This post first appeared on Ongevraagd Filmadvies, please read the originial post: here

Share the post

The Happy Prince: vrij

×

Subscribe to Ongevraagd Filmadvies

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×