Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

2018 - nieuwe omgeving

Gelukkig Nieuwjaar iedereen! Vanaf 2018 ga ik terug proberen om eens regelmatig iets op Mijn blog te schrijven (en in het Nederlands (met Engelse woorden ertussen)). Mid november verhuisde ik van de oostkust van de VS duizenden kilometers verder naar the American Southwest, naar Scottsdale in Arizona. Van mega-stedelijk gebied naar de droge/hete Sonora woestijn en cowboy land :)
Het verschil kan niet groter zijn. Daarom dus een hernieuwde poging om te schrijven over mijn ervaringen via deze blog.
Ik ken hier bijna niets in mijn eigen omgeving en de komende maanden wil ik wat op verkenning gaan in mijn nieuwe thuisstaat. Het jaar begon met een nieuwjaarsbezoek aan de Desert Botanical Garden in Phoenix, op ongeveer 25 minuutjes rijden van mijn appartement.
https://www.dbg.org


Ik was er al eens december 2016 en ik genoot toen met volle teugen van de woestijnplanten. Wat een diversiteit die mij totaal onbekend was. Hopelijk ben ik binnenkort woestijnexpert en ken ik de planten, vogels en andere dieren van mijn nieuwe habitat. Een schorpioen in mijn apartment heeft in elk geval de eerste kennismaking niet kunnen navertellen :) maar over schorpioenen hebben we het een andere keer.

Hier wat foto's van het bezoek aan de botanische woestijntuin. Bezoekje meer dan waard omdat je een gratis tour kan doen met een vrijwilliger die dan alles vertelt over de planten en de tuin. De tuin heeft ook een leuk openlucht cafe waar je prickly pear ijsthee kan drinken terwijl je naar de kwartels, roadrunners en chipmunks kan kijken die daar meestal rondhuppelen. En het is in december ook altijd  perfect weer natuurlijk.

Tot snel, groetjes uit de woestijn. (mijn gedachten gaan nu spontaan naar woestijnvis...das van lang geleden, maar het blijft grappig)


This post first appeared on The Traveling Belgian, please read the originial post: here

Share the post

2018 - nieuwe omgeving

×

Subscribe to The Traveling Belgian

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×