Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Persbericht: De mooiste kustnatuur? Die ontdek je in Koksijde-Oostduinkere

Persbericht: De mooiste kustnatuur? Die ontdek je in Koksijde-Oostduinkere

Persnieuwsbrief Koksijde-Oostduinkerke

De mooiste kustnatuur? Die ontdek je in Koksijde-Oostduinkerke
 
Koksijde-Oostduinkerke, 24 oktober 2023. Het breedste strand van de westkust, de hoogste duin van het land en maar liefst 700 hectare aan natuurgebied: de gemeente Koksijde-Oostduinkerke baadt in het groen en dat doen weinig badplaatsen na. Tijdens de boeiende najaarsactiviteiten van het Natuureducatief centrum Duinenhuis proef je van die unieke natuur.

Download hier de foto's van dit persbericht.
  
Wist je dat Koksijde-Oostduinkerke maar liefst elf ongerepte natuurgebieden telt? En die zien er allemaal anders uit. Daardoor maak je er schitterende wandel- en fietstochten. En dat het hele jaar door. Zo trek je in de Plaatsduinen door woeste stuifduinen en schilderachtige begroeide duinen. Struin je in het Hannecartbos langs verwilderde dreven en idyllische graslanden. Klim je 33 meter Naar omhoog langs de zanderige flanken van de Hoge Blekker, de hoogste duin aan onze kust. En observeer je bijzondere kustplanten in de Schipgatduinen.

In dit natuurgebied bots je trouwens ook op het Natuureducatief Centrum Duinenhuis, dat zich boven op de Schipgatduinen bevindt. Verken het dakterras en geniet van een prachtig 360° uitzicht op de zee en duinen. Binnen kom je dan weer vanalles te weten over de typische kustnatuur. Elk jaar, van begin maart tot en met half november, Organiseert Het Duinenhuis namelijk leerrijke events voor zowel scholen, verenigingen en bedrijven als gezinnen, vriendengroepen en individuele bezoekers. Hieronder ontdek je welke activiteiten je als natuurliefhebber niet mag missen.

DOENKER, een duister verhalenfestival
Dol op duistere en betoverende verhalen? Op zaterdag 25 november luister je vanaf zonsondergang naar meestervertellers als Wim Oosterlinck, Annelies Moons en Sali Haidara. En dat op verschillende plaatsen verspreid over de badstad. Zin in zo’n portie vertelmagie? Reserveer je tickets dan via de website.

Knisperende herfstwandelingen
Samen met Bezoekerscentrum De Doornpanne organiseert het Duinenhuis een reeks begeleide herfstwandelingen. Elke tocht zoomt dieper in op een ander natuurthema. Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven verplicht. Een greep uit het aanbod:

  • In de herfst zijn vogels druk bezig met zoeken naar hun dagelijkse portie voedsel, sommigen leggen reeds een wintervoorraad aan. Laat je verrassen naar wat de natuur hen te bieden heeft tijdens de wandeling ‘De duinen als voedertafel voor onze vogels’ op 2 november van 14 -16 uur.
  • Marcheer met je gezin langs de vloedlijn op 3 november. Via 12 leuke opdrachten komen jullie te weten welk afval er in zee drijft en welke invloed het daar heeft.
  • Knotswier, riemwier en zeesla van elkaar onderscheiden? Dat leer je op 5 november. Je ontdekt ook hoe deze planten gelinkt zijn aan ons dagelijks leven.
  • Paddenstoelen groeien niet alleen in het bos. Je vindt ze zelfs in de duinen. Je spoort ze op tijdens een heuse paddenstoelenwandeling op 12 november.
  • Het leven in de Noordduinen? Dat valt nooit stil, zelfs niet in de winter. Op 17 december delen de planten en dieren die er floreren hun winterse geheimen.
  • Speuren naar ezels en pony’s doe je op donderdag 28 december tijdens de wandeling ‘Op zoek naar de ezels en pony’s in De Doornpanne.’ Samen op zoek naar de grazers in het natuurgebied. Je leert over hun leven in de duinen en hoe je tijdens een ontmoeting met hen omgaat.

Wandel- en fotozoektocht
Haal de Sherlock Holmes in jezelf naar boven. Trek langs de adembenemende duinlandschappen en architecturale monumenten van Koksijde-Oostduinkerke … en hou je ogen héél goed open. Want in dit feeërieke decor bots je op enkele verdoken foto’s. Bij elke foto die je opspoort, moet je een raadsel oplossen. Ontrafel jij de geheime boodschap tegen het eind van deze uitdagende fotopuzzelroute?
 

Sterrenkijkdagen
Vanuit het Duinenhuis tuur je niet alleen naar de zee en de duinen … maar ook naar de sterren en planeten. Op 27 en 28 oktober gooit de sterrenwacht van het Duinenhuis z’n deuren open en neem je een gratis kijkje door een enorme telescoop. Daarbij krijg je het gezelschap van enkele gemotiveerde vrijwilligers. Zij vertellen je alles over de sterren en planeten die op dat moment aan de hemel staan. Zo ben je op 28 oktober getuige van een gedeeltelijke maansverduistering. Kom je pas later in Koksijde-Oostduinkerke aan? Niet getreurd. De sterrenwacht ontvangt je elke derde vrijdag van de maand.

10 jaar Sterrenjutters
De vrijwilligers van de sterrenwacht vieren trouwens feest, want in 2024 blazen de Sterrenjutters tien verjaardagskaarsjes uit. Ze organiseren in het nieuwe jaar dan ook talrijke activiteiten. Zo geeft weerman Bram Verbruggen op vrijdag 12 januari 2024 een feestelijke lezing en verzorgt Stijn Ilsen een gezinslezing op 3 april. Meer info
 

Meer informatie:
www.visitkoksijde.be
www.duinenhuiskoksijde.be

Download hier de foto's van dit persbericht.

Praktisch:
Toerisme Koksijde-Oostduinkerke, Zeelaan 303, 8670 Koksijde
Tel: +32 (0)58 51 29 10 - E-mail: [email protected] - www.visitkoksijde.be

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Neem voor meer informatie en/of fotomateriaal contact op met PR & Marketing adviesbureau Glenaki Tourism Consultancy:

Emilie Bruynbroeck - [email protected] - T. 0032 477 96 30 86
Emma Verhaeghe - [email protected] - T. 0032 484 70 45 67
Kristien Basting - [email protected] - T. 0032 473 21 47 80
Meer inspiratie nodig voor een artikel? Klik hier voor onze Travelnewsbeneluxwebsite.
 
Is dit persbericht niet van toepassing voor je? Wil je meer relevante persberichten en nieuwtjes van Glenaki ontvangen? Dan kan je je voorkeuren hier aanpassen. Op basis daarvan zal je in de toekomst gerichter nieuws ontvangen. 


This email was sent to >
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Glenaki Tourism Consultancy BVBA · Geerwijnstraat, 12 · Brugge 8000 · BelgiumThis post first appeared on Waarom Malta Een Crème De La Crème Luxebestemming Is, please read the originial post: here

Share the post

Persbericht: De mooiste kustnatuur? Die ontdek je in Koksijde-Oostduinkere

×

Subscribe to Waarom Malta Een Crème De La Crème Luxebestemming Is

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×