Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Persnieuwsbrief: 14 jaarlijkse evenementen op Malta die je niet mag missen

Persnieuwsbrief: 14 jaarlijkse evenementen op Malta die je niet mag missen
Persnieuwsbrief
14 jaarlijkse events op Malta die je niet mag missen
 
Om wat Malta zoal bekend staat? Het milde, zuiderse klimaat. De fenomenale landschappen en historische steden. Én de rijkelijk gevulde kalender. Elke maand vinden er een heleboel hippe evenementen plaats. Sommige events vallen zelfs zo goed in de smaak dat ze jaarlijks terugkeren.
 
Benieuwd met welke jaarlijkse festivals en activiteiten de Maltese eilanden zoal uitpakken? We pikten er de veertien leukste voor je uit.
1 | De dorpsfeesten – hele jaar door
Malta en Gozo tellen heel wat traditionele parochies, die elk een patroonheilige aanbidden. Dat doen ze onder andere Tijdens hun dorpsfeest. Elk jaar zijn er in Malta zo’n 40 dorpsfeesten, verspreid over het hele jaar en de ganse archipel. Tijdens zo’n feest bewonder je spetterend vuurwerk en proef je van lokale dranken en lekkernijen.
 
2 | Saluting Battery – hele jaar door
Eén van de meest betoverende plekken van Malta? Dat is de haven van Valletta. Verschillende forten omringen het water. En ook de Saluting Battery vleit zich langs de oevers. Deze enorme kanonnen lossen elke dag twee schoten: om 12 en 16 uur stipt.

3 | Notte Bianca – volgende editie: 7 oktober 2023
Elke eerste zaterdag van oktober brengt Valletta een ode aan de kunst- en cultuursector. De hele stad verandert in een open podium. Zowel op de straten en pleinen als in de kerken en musea vinden verschillende concerten, optredens en performances plaats.
4 | Malta Classic – volgende editie : 5-8 oktober 2023
Ze doen je ongetwijfeld naar adem happen: de prachtige, klassieke auto’s die deelnemen aan Malta Classic. In oktober strijken ze neer in de eeuwenoude stad Mdina. Daar wagen ze zich aan een heuse hill climb en nemen ze het tegen elkaar op tijdens de Grand Prix.

5 | Birgufest – volgende editie: 13-14 oktober 2023
Het meest romantische event van het jaar? Dat is ongetwijfeld ‘Birgu by Candelight’. Tijdens deze gezellige avond baden de smalle steegjes van Birgu in het licht van duizenden kaarsen. Het ideale decor voor een heerlijk diner met z’n tweetjes.

6 | Rolex Middle Sea Race – volgende editie: 21 oktober 2023
Wist je dat één van ’s werelds meest prestigieuze zeilwedstrijden plaatsvindt in Malta? Tijdens de Rolex Middle Sea Race schieten de boten uit de startblokken in de haven van Valletta. Onder begeleiding van een luid kanonschot stormen ze de open zee tegemoet.
7 | Fairyland – telkens in december en januari
Wanneer eindejaar aanbreekt, ontvangt Malta een wel erg bijzondere gast … De kerstman! Naast de wondermooie Tritons-fontein in Valletta bouwt hij een sprookjesdorp boordevol waanzinnige attracties en knusse kerststalletjes.
 
8 | Valletta Baroque Festival – volgende editie: 11-28 januari 2024
De barok drukte een onuitwisbare stempel op Malta. Dat bewijzen knappe bouwwerken als de Sint-Janscokathedraal, het Verdala Palace en Teatru Manoel. Elk jaar luister je op deze plekken naar prachtige barokke muziek, die telkens live wordt gebracht.
 
9 | Karnival ta’Malta – volgende editie: 9-13 februari 2024
Dol op carnaval? Dan is februari dé tijd van het jaar om naar Malta af te zakken. De carnavalstraditie ontstond er al tijdens de jaren 1500 en wordt nog altijd erg uitbundig gevierd. Pak dus je meest kleurrijke jurk of kostuum in en zet je schrap voor een geweldig feest.
10 | Malta International Fireworks Festival – telkens in april
Vuurwerk afsteken, is een ware kunst. Dat bewijst het Malta International Fireworks Festival. Op verschillende locaties geniet je van een spetterende vuurwerkshow. Talrijke internationale vuurwerkartiesten presenteren je hun spectaculaire choreografie.
 
11 | Pasen – telkens van eind maart tot begin april
De Maltese inwoners tellen niet alleen af naar Kerstmis. Pasen is voor hen minstens even bijzonder. Vanaf aswoensdag tot en met paaszondag vinden er een heleboel optochten en traditionele vieringen plaats. Tip: proef zeker even van de lekkere paasgebakjes.
12 | Isle of MTV – telkens eind juni, begin juli
Het is intussen wel duidelijk: Malta en feest vieren, gaan uitstekend samen. Dat heeft ook MTV goed begrepen. De internationale muziekzender strijkt er elk jaar neer en trakteert je op een reeks fenomenale concerten van enkele wereldberoemde artiesten.
 
13 | Malta Jazz Festival – telkens in juli
Eén keer per jaar zakt de internationale jazzscène af naar Malta, tijdens het gerenommeerde Malta Jazz Festival. Liefhebbers ontdekken er opkomend talent. En ze luisteren naar enkele van ’s werelds beroemdste jazzmuzikanten.
14 | Il-Gostra – tijdens de zomer
Struin je tijdens de zomer over het strand? Dan aanschouw je misschien wel een partijtje Il-Gostra. Tijdens dit spel lopen deelnemers over een lange houten balk die boven het zeewater bungelt. Aan het eind prijken drie vlaggen: een groene, een witte en een – jawel – Belgische vlag. Die moeten de stoere deelnemers zien te bemachtigen.
Over Malta
Malta, officieel Republiek Malta, ligt in de Middellandse Zee. De Maltese eilandengroep bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino en enkele onbewoonde eilandjes. Het is een bijzonder stukje Europa, er wordt links gereden en Maltees en Engels zijn de officiële talen. Je vindt er een mix van culturen, een indrukwekkend erfgoed, prachtige azuurblauwe baaien en de zonnigste hoofdstad van Europa. Vanuit België zijn er dagelijkse vluchten en na 2,5 uur vliegen ben je er al.  www.visitmalta.com 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie: Glenaki Tourism Consultancy, Beatrice Mondelaers of Lisa Van den Acker, +32 50 61 42 00 - [email protected] en [email protected]
 
Foto's in hoge resolutie kan je hier downloaden.

Meer inspiratie nodig voor een artikel? Klik hier!

Is dit persbericht niet van toepassing voor je? Wil je meer relevante persberichten en nieuwtjes van Glenaki ontvangen? Dan kan je je voorkeuren hier aanpassen. Op basis daarvan zal je in de toekomst gerichter nieuws ontvangen. 


This email was sent to >
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Glenaki Tourism Consultancy BVBA · Geerwijnstraat, 12 · Brugge 8000 · BelgiumThis post first appeared on Waarom Malta Een Crème De La Crème Luxebestemming Is, please read the originial post: here

Share the post

Persnieuwsbrief: 14 jaarlijkse evenementen op Malta die je niet mag missen

×

Subscribe to Waarom Malta Een Crème De La Crème Luxebestemming Is

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×