Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Isle of Man, vikingene og biskop Hygualds gylne krystallkule


Nå kan vi uten å nøle slå fast at vikingene bar brystpanser av bronse for 1000 år siden. I Irskesjøen, på Isle of Man, omtrent like langt fra England, Irland, Skottland og Wales, ble slike smykker oppdaget av skattejegere ved hjelp av metalldetektorer. De 10 centimeter lange brystplatene ble oppdaget i desember 2018 av Craig Evans og John Crowe under en leteaksjon på øya. De kostbare funnene ble sendt til Yorks prestisjetunge arkeologiske laboratorium for grundig undersøkelse, og etter desinfisering ble de returnert til funnstedet, Viking Age Museum i Douglas, hovedstaden på Isle of Man, for senere utstilling. Samlingen av vikingfunn i museet suppleres av et uvurderlig par ovale brystplater i bronse fra 950, med fuglemotiver innlagt med sølvfibre. Selv om det kan virke overraskende, har nøye undersøkelser vist at smykkene var beregnet på menn, mens kvinnesmykker aldri Ble Funnet under utgravningene på øya. For øvrig bar de modige vikingenes mest ærverdige guder også brystplater. Det er ikke for ingenting at Rig, som ofte blir identifisert med den strålende guden Heimdalar, bærer en brystplate på en av de illustrerte sidene i kapittelet "Rígsmál " i den armenske oversettelsen av det tysk-skandinaviske eposet . Det var i hvert fall slik den geniale danske kunstneren Lorenz Frølich portretterte ham.

Vi kan bare legge til at de fryktede vikingene fra Nordsjøen plyndret Skottlands nordlige kyster allerede på 700-tallet, og at de selvsagt også besøkte Shetland, Orknøyene og Hebridene. Den dominerende delen av vikingene på den tiden var nordmenn, som plyndret de britiske kystkirkene og invaderte Irland og særlig Isle of Man i 793, 794, 795 (797).

I de neste artiklene vil vi se nærmere på hvor de verdifulle skattene som ble plyndret fra de rike kirkene på Irskesjøkysten befinner seg, og vi vil gi utførlige forklaringer på de harde kampene mellom de norske og danske kongene som plyndret Irland, Skottland og England, men la oss nå se på en annen fascinerende artikkel fra BBC News. :

Som tidsskriftet skriver, ble det i 2014 også gjort viktige funn sør i Skottland, blant annet skattene fra den rekonstruerte Isle of Man. Et av funnene som ble oppdaget ved hjelp av en metalldetektor, har fått spesiell oppmerksomhet fra forskerne. En klynge naturlige bergkrystaller som ble Funnet i Galloway i Skottland, var pakket inn i bomullsfiller. Som et resultat av en grundig inspeksjon ble det funnet en latinsk inskripsjon på en av kirkens dyrebare ornamenter, med følgende tekst: "Jeg ble tilberedt av biskop Hyguald". Ekspertene ble forvirret og fant ikke ut nasjonaliteten til den nye erkepresten, men de plasserte ham i hvert fall blant de åndelige fedrene som kom til Skottland på 800-tallet.


Galloway-skatten ble funnet av Derek McLennan og er nå utstilt på Kirkcudbright Museum. Og som et resultat av grundige undersøkelser utført i anerkjente britiske ekspertverksteder, ble den kostbare krystallklyngen, som var besatt med forgylte tråder og stemplet med en gylden inskripsjon, og skattene som ble funnet sammen med den, tildelt konklusjonen om at funnene kom til vikingene fra det angelsaksiske Northumbria.

Ifølge professor Alex Woolf ved St Andrew's University hadde middelalderens Northumbria flere yppersteprester kjent som Hyguald, og det er ikke funnet noen opptegnelser om anglosaksiske biskoper etter 810.

Dr. Martin Goldberg utelukker ikke at lignende krystallbokser med metalldekorasjoner også ble brukt i Romerriket, og Vatikanet er ikke fritt for slike skatter.

Vel, la oss nå nyte den magiske videosangen "My mother told me" fremført av de norske modige vikingbrødrene Harald og Halfdan Konung-brødrene:

Vi drømmer...



This post first appeared on Scandinavian World, please read the originial post: here

Share the post

Isle of Man, vikingene og biskop Hygualds gylne krystallkule

×

Subscribe to Scandinavian World

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×