Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

De meest populaire feestdagen, vieringen en festivals op Mauritius

Het einde van het jaar wordt gekenmerkt door feesten over de hele wereld. Het is geen geheim dat er op Mauritius veel verschillende culturen zijn, wat ook betekent dat er des te meer redenen zijn om feest te vieren. Het eiland in de Indische Oceaan heeft officiële feestdagen voor verschillende religies, waaronder het hindoeïsme, de islam en het christendom. De lokale bevolking is er trots op om samen te komen en de belangrijke dagen in de verschillende culturen van de eilandbewoners te eren. Hier zijn enkele van de meest populaire feestdagen, vieringen en festivals op Mauritius.

Kerstmis

25 december, Eerste Kerstdag, is Een Feestdag op Mauritius.

Op Mauritius is Kerstmis een feest van traditie, alleen met een tropisch tintje! Op dit moment staan ​​de felrode Flamboyant-bomen van het eiland in bloei en komen families en vrienden samen om geschenken uit te wisselen onder een traditionele kerstboom.

Oudejaarsavond en nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag (1 januari) en 2 januari zijn officiële feestdagen op Mauritius, dus veel winkels sluiten een paar dagen na oudejaarsavond (31 december).

Net als in veel andere landen ter wereld wordt oudejaarsavond op Mauritius gevierd met een knal! Je kunt vuurwerk, muziek en strandfeesten verwachten. Veel hotels en resorts vieren oudejaarsavond ook met een extravagant diner en hun eigen vuurwerk.

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar is een feestdag die meestal in januari of februari Wordt Gevierd, afhankelijk van de maankalender.

Vuurwerk, de beroemde leeuwendans en rode geluksenveloppen: het Chinese Nieuwjaar (Lunar New Year) wordt elk jaar op het hele eiland gevierd. Het grootste feest vindt meestal plaats in de Chinatown van Port Louis, waar veel Chinese winkels en indrukwekkende architectuur te vinden zijn.

Herdenking van de afschaffing van de slavernij

De herdenkingsdag voor de afschaffing van de slavernij is op 1 februari en is een officiële feestdag op Mauritius.

De herdenkingsdag voor de afschaffing van de slavernij is geen festival of viering, maar een belangrijke dag om de tot slaaf gemaakte Mauritianen te herdenken die vochten voor hun vrijheid. Tijdens een historische of culturele rondreis op Mauritius kun je meer te weten komen over de mensen die aan de slavernij ontsnapten, de zogenaamde Marrons. Aan de voet van Le Morne staat het monument van de zogenaamde Slavenroute, een symbool van het lijden en de vrijheidsstrijd van de tot slaaf gemaakte mensen. Velen die aan de slavernij ontsnapten, vonden hun toevlucht in Le Morne.

Thaipoosam Cavadee

Thaipoosam Cavadee is een feestdag die tussen januari en februari wordt gevierd op de volle maan in de 10e maand van de Tamil-kalender.

Thaipoosam (of Thaipusam) Cavadee is een Tamil-festival dat wordt gevierd ter ere van de god Muruga, een zoon van Shiva. Mensen dragen de cavadee, een met bloemen bedekte boog en heilige melk naar de tempel. Ze tonen hun toewijding door 10 dagen vegetariër te worden, hun huid te laten piercen en in vuur en vlam te lopen.

Maha Shivaratri

Maha Shivaratri is een feestdag die wordt gevierd op de dertiende nacht en de veertiende dag van de elfde hindoemaand, die meestal tussen februari en maart valt.

Maha Shivaratri is een hindoeïstisch festival ter ere van Lord Shiva. Op Mauritius vieren mensen traditioneel Maha Shivaratri door te voet pelgrimstochten te maken vanuit alle delen van het eiland naar een heilig meer genaamd Grand Bassin of Ganga Talao. Daar kunnen pelgrims offers brengen aan hindoeïstische heiligdommen, waaronder een 35 meter hoog standbeeld van Lord Shiva.

Holi, het ‘Festival van kleuren’

Holi wordt gevierd rond de volle maan in maart, die het einde van de winter en het begin van de lente markeert. Het is geen feestdag op Mauritius, maar dat weerhoudt niemand ervan om mee te doen aan de kleurrijke feesten!

Felle kleuren vliegen door de lucht, er wordt gezongen, gedanst en er zijn zoete gebakjes gevuld met gedroogd fruit en noten. Holi, ook wel bekend als het Festival of Colors, schildert de straten met alle kleuren van de regenboog!

Onafhankelijkheidsdag en Dag van de Republiek

Onafhankelijkheidsdag en Dag van de Republiek Mauritius worden gevierd op 12 maart!

De prachtige eilandnatie werd onafhankelijk in 1968 en viert de dag sindsdien elk jaar als een feestdag. Deze dag is een dag waarop Mauritianen alles vieren wat ze leuk vinden aan hun thuisland. In de dagen voorafgaand aan de Onafhankelijkheidsdag en de Dag van de Republiek op Mauritius is de kleurrijke vlag vrijwel zeker overal op het eiland te zien.

Ugadi (Gudi Padwa)

Ugadi (Gudi Padwa) is een feestdag die volgens de lunisolaire kalender op het nieuwe jaar wordt gevierd. De datum valt meestal in maart of april.

Ugadi of Gudi Padwa is een viering van een nieuw begin, een tijd voor tradities zoals het schoonmaken van het huis de dag ervoor en het bezoeken van tempels op de dag zelf. Probeer tijdens Ugadi of Gudi Padwa zeker de traditionele festivalsmaken zoals neem, mango en tamarinde.

Suikerfeest

Eid al-Fitr is een feestdag die wordt gevierd aan het einde van de ramadan. Omdat het gebaseerd is op de islamitische kalender, varieert de datum elk jaar.

Familie, vrienden en buren begroeten elkaar met “Eid Mubarak” op Eid al-Fitr. Het is de islamitische feestdag na de ramadan, de maand van bidden en vasten. Na samen het vasten te hebben verbroken, bezoeken mensen traditioneel de moskee om te bidden, nieuwe kleren te dragen en te doneren aan mensen in nood.

Ganesha Chaturthi

Ganesh Chaturthi is een feestdag die meestal in augustus of september valt.

Gevierd ter ere van Lord Ganesh, de hindoegod met het olifantenhoofd, is Ganesh Chaturthi een van de meest gevierde dagen op Mauritius. Op de rivieroevers en stranden is de processie te zien van mensen die kleien beelden van Lord Ganesh dragen om hem in het water te begraven.

Diwali

Diwali is een feestdag die wordt gevierd in oktober of november, afhankelijk van de hindoeïstische maankalender.

Aangezien het hindoeïsme de belangrijkste religie is op Mauritius, is het niet verwonderlijk dat het ‘Festival of Lights’ een groot feest is op het eiland. Eilandbewoners brengen traditioneel Diwali door met het versieren van hun huizen met lichtjes, het maken van traditionele snoepjes en het tekenen van kleurrijke rangolis (ingewikkelde ontwerpen die vaak op de vloer worden geschilderd).

Het bericht De meest populaire feestdagen, vieringen en festivals op Mauritius verscheen eerst op Island Escapes.This post first appeared on Island Escapes, please read the originial post: here

Share the post

De meest populaire feestdagen, vieringen en festivals op Mauritius

×

Subscribe to Island Escapes

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×