Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

7 heta resmål vintern 2017/2018

Snart kommer mörkret och kylan och då kan det vara frestande med en utlandssemester till varmare breddgrader för att vila upp sig och fylla på batterierna. Det finns många trevliga destinationer runt om i världen som lämpar sig att åka till under den svenska vintern. För att göra det lättare att välja ut ett bra resmål har vi listat 7 heta resmål inför vintern 2017/2018.

Kap Verde

Kap Verde är en liten ögrupp utanför Senegals kust och passar utmärkt för den som vill ha en lugn och avslappnad semester. De två populäraste öarna är Sal och Boavista och det är också hit researrangörerna har sina paketresor från Sverige. Kap Verde är känt för sitt solsäkra och behagliga klimat, samtidigt omges öarna av långa vackra sandstränder, där den populäraste är och mest turistvänliga badorten är Santa Maria på ön Sal. Förutom att sola och bada får man inte missa att äta skaldjur och fisk på någon av de lokala restaurangerna eller prova på att vindsurfa under sin semester på ön.

Goa, Indien

Goa ligger på Indiens västkust och är landets minsta delstat, trots det så är det ett av de populäraste resmålen i Indien och det är inte svårt att förstå varför med milslånga vackra stränder kombinerat med en färgstark kultur. Goa är uppdelat i norra och södra Goa där den norra delen erbjuder mer liv och rörelse i form av trevliga utflykter, marknader och ett trevligt nattliv medan södra Goa är lugnare och lite mer exklusivare för den som vill slappna av och ta det lugnt på sin semester i Indien. Något man bör tänka på är man besöker Goa är att man behöver ansöka om ett turistvisum.

Bali, Indonesien

Bali är en av de populäraste öarna i Sydostasien och är en del av Indonesien. Majoriteten av befolkningen på Bali är hinduer vilket sätter sin prägel på ön i form av olika ceremonier, seder och ritualer. Det tillsammans med en fantastisk natur gör ön till något utöver det vanliga. Ett populärt sätt att upptäcka ön är att hyra en cykel och cykla runt på egen hand bland bergsbyar, bevattningskanaler, frodiga terrassodlingar och tempel för att uppleva det riktiga Bali.

Samtidigt lockas turister av sol och bad och ön är ett populärt stopp bland backpackers som reser genom Sydostasien. Förutom den storslagna naturen och kulturen erbjuder Bali väldigt bra surfing. Faktum är att ön anses som en av världens bästa vilket lockar surfare från hela världen.

Tobago, Trinidad & Tobago

Tobago ligger utanför för Venezuelas kust och är en av de två öarna som tillsammans bildar landet Trinidad och Tobago. På Tobago är atmosfären lugn och avslappnad och hit kommer man främst för att bara ta det lugnt och varva ner från stressen i Sverige. Ön kantas av vackra vita stränder och ett turkosskimrande vatten. Utbudet av aktiviteter på ön är begränsat och mycket kretsar kring den vackra naturen. Precis som många andra öar i Västindien erbjuder Tobago fantastisk snorkling och korallrevet Buccoo Reef är en populär destination för snorklare och dykare som besöker ön.

Maldiverna

Ögruppen Maldiverna ligger i indiska oceanen och är ett riktigt paradis för den som vill uppleva kritvita stränder, vackert turkost vatten och vajande palmer längst stränderna. Öarna består av korallbildningar på en vulkanisk havsrygg och den högsta punkten är endast ca två meter över havet. Eftersom öarna är så pass små finns inga flygplatser utan man landar med flyget från Sverige vid huvudstaden Malé på ön Kaafu. Därefter är det transfer med antingen speed boat eller sjöflygplan till ön man ska bo på. Eftersom öarna består av korallbildningar omges dom av några av världen bästa korallrev så besöker man Maldiverna rekommenderas det verkligen att prova på att snorkla under sin semester.

Populära resmål 2018

Solstolar på Maldiverna

Aruba

Aruba är en liten ö utanför Venezuelas kust och har snabbt seglat upp som ett av de populäraste resmålen i Västindien och många väljer att semestra på ön tack vare det torra och solsäkra klimatet. Att ön dessutom har några av områdets vackraste stränder och en lugn och avslappnad atmosfär gör att många ser Aruba som ett riktigt drömresemål. De flesta badorterna ligger på sydvästra halvan av Aruba, bland där de populäraste stränderna är Baby Beach, Eagle Beach och Palm Beach.

Ön har ett begränsat med trevligt utbud av utflykter och aktiviteter. Något som är populärt är att uppleva ön natur genom att åka på jeepsafari eller snorkla vid något av korallreven som omger ön.

Langkawi, Malaysia

Langkawi ligger vid gränsen mot Thailand nordvästra Malaysia. Ön är ett av de populäraste resmålen i landet och det är inte svårt att förstå varför med de vackra stränderna och en storslagen natur. Den populäraste stranden på ön är Pantai Cenang och det är också här många turister hamnar under sin vistelse på ön. Här hittar man ett stort utbud av restauranger i olika prisklasser, lokala barer, ett shoppingcenter och ett flertal olika vattensporter.Trots att ön inte är större än att man kan åka runt den på ett par timmar så finns ett spännande utbud av aktiviteter och utflykter på ön. Några populära saker att göra när man besöker ön är at besöka den berömda Sky Bridge, boka in en båttur mangroveträsk och se vilda apor eller åka på utflykt till den närliggande ön Pulau Payar som erbjuder fantastisk snorkling.

Inlägget 7 heta resmål vintern 2017/2018 dök först upp på Resa365.se.This post first appeared on Resa365.se, please read the originial post: here

Share the post

7 heta resmål vintern 2017/2018

×

Subscribe to Resa365.se

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×