Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hjælp jeg skal købe en bil!

Råd til bilkøb

Når du Skal have en ny bil, er der en række ting, du bør have styr på i forbindelse med bilkøbet. Et bilkøb er for manges vedkommende lig med glæden over at have fået en ny og flot bil, der bare virker. Men glæden kan hurtigt forvandles til et mareridt, hvis man ikke ser sig for. Dette gælder især også for brugtbilskøb.

 

Hvad er dine behov?

Først og fremmest skal du gøre det klart for dig selv, hvad Dine Behov er. Er du på udkig efter den praktiske bil i form af en stationcar, der kan rumme barnestole, hund eller diverse udstyr, eller er det den mindre – måske smarte – bil, der mest bruges til at køre til og fra arbejde og nemmere kan parkeres i byen? Skal den køre på benzin eller diesel? Hvis du primært kører korte ture, bør du vælge en benzindrevet bil, og såfremt du kører mange lange ture, kan det være en fordel med en bil på diesel, da det er mere økonomisk. Dog er en diesel bil som regel dyrere i reparation. Skriv eventuelt dine behov ned og overvej, hvilken slags bilmodel, der passer bedst til dig.

Undersøg markedet

Når du har fastsat dine behov for en ny bil, er det vigtigt at undersøge markedet grundigt før, at du går ud og finder drømmebilen. Find ud af hvilket prisleje en ny bil, som opfylder dine behov, ligger i. Gør det nemt for dig selv og brug internettet til at sammenligne forskellige forhandlere forskellige steder i landet. Jo flere biler og jo flere steder du undersøger, des skarpere bliver du til at fastsætte de økonomiske rammer for dit bilkøb.

Ny eller brugt bil?
Om du skal købe en ny eller brugt bil afhænger i første omgang af om dine økonomiske rammer stemmer overens med dit behov for en ny bil. Gør de ikke det, kan man oftest få mere for pengene ved at købe en brugt bil. Ulempen ved en brugt bil er dog, at der som regel ikke længere er fabriksgaranti på bilen, og at der derfor skal påregnes udgifter til reparationer inden for en nærmere fremtid. Har du mulighed for at købe en ny bil, der altid vil have det nyeste sikkerhedsudstyr installeret samt en fabriksgaranti, vil du ret præcist kunne beregne dine udgifter for en årrække. I stedet eksisterer usikkerheden omkring, hvad bilen vil være værd, hvis den en dag skal sælges, da det er svært at forudsige markedet fremadrettet for en ny bil.

9 gode råd ved brugtbilskøb

  1. Tjek bilens papirer - registreringsattest, servicehæfte og eventuel synsrapport
  2. Tjek bilen for restgæld hos "Bilbogen" - oplys stelnummeret
  3. Tag en prøvetur - giv dig god tid til at prøve bilens funktioner
  4. Køb en bil med brugtbilsattest - eller overlad den tekniske test til en fagmand
  5. Køb hos en forhandler - det giver den bedste retssikkerhed
  6. Tænk over dine behov - overvej hvilke krav du stiller til bilens størrelse, udstyr og sikkerhed
  7. Hav styr på økonomien - så du ved, hvad du har råd til
  8. Læs slutsedlen grundigt igennem - det er den bindende købsaftale
  9. Betal ikke forud - og få altid udleveret den originale registreringsattest samtidig med bilen

Kilde: forbrug.dk

Pas på fupsælgere og tjek bilen

Hvor der er penge at hente, er der også fupmagere. Især ved brugtbilsalg over internettet er der registreret flere tilfælde af folk, der er blevet snydt af fupsælgere, der på den ene eller anden måde har virket overbevisende i salget af deres ”bil”. Som hovedregel bør du derfor aldrig give penge i forskud. Du skal først overdrage pengene, når du modtager bilen fysisk. Du bør også altid tjekke om bilen i realiteten er til salg, og om sælgeren også er ejeren af bilen. Dernæst skal du tjekke bilen for restgæld i bilbogen, da du i tilfælde af restgæld vil overtage det ved et køb. Har du fundet frem til en legitim sælger af en bil, er det dernæst vigtigt at få tjekket bilen grundigt. Kør en tur i den og gennemgå bilen for fejl og mangler. Du kan eventuelt få foretaget en brugtbilstest hos FDM for at finde skjulte fejl og mangler, der bør udbedres.

Forsikring af bilen

Så snart du har styr på hvilken bil du har i sinde at købe, skal du beslutte dig for, hvordan du vil forsikre den. Som minimum skal du have den lovpligtige ansvarsforsikring. Hvorvidt du også har brug for en kaskoforsikring afhænger af prisen på den bil, du har købt. Er det en gammel slidt bil kan det sommetider ikke svare sig at købe en kaskoforsikring til den, men denne beslutning skal tages ud fra dine egne behov. Du kan læse mere om bilforsikring her

Ligesom med bilen bør du undersøge markedet grundigt før, at du køber en forsikring. Man ender nemt med en for dyr forsikring, hvis man forhaster sig. Indhent tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber og sammenlign tilbuddene på pris og dækning. Er du i tvivl om, hvilke forsikringer du vil have, kan du tale med selskaberne om, hvad der giver bedst mening i din specifikke situation. Efter ønske kan du således få tilbud på en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring samt på en ansvarsforsikring alene og holde udgifterne oppe imod bilens værdi. Overvej også om du også vil tegne tillægsforsikringer såsom føreforsikring, glasforsikring, friskadeforsikring, forsikring mod værdiforringelse, forsikring af ekstraudstyr eller vejhjælp. Dette kan du ligeledes blive rådgivet om af selskaberne således, at du får den rette forsikring til den bedste pris.

Held og lykke med biljagten!

Vil du også have en billig bilforsikring? Prøv vores gratis service og lad flere selskaber kæmpe om dine forsikringer.

Få 3 forskringstilbud


This post first appeared on Blog | Forsikringsportalen.dk - Se Alle Vores Blogindlæg, please read the originial post: here

Share the post

Hjælp jeg skal købe en bil!

×

Subscribe to Blog | Forsikringsportalen.dk - Se Alle Vores Blogindlæg

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×