Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Les deu plantes de biomassa del món

Finlàndia lidera el rànquing en col·locar set plantes de Biomassa al Top 10, encara que la més gran és britànica. La classificació es completa amb una central de Polònia i una altra dels Estats Units.

Les deu plantes de biomassa del món

L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha desenvolupat diversos projectes sobre biomassa a través de la seva divisió IEA Bioenergy. L'agència calcula que el 10% de l'energia primària mundial procedeix dels recursos associats a aquesta font, inclosos els relacionats amb biocombustibles líquids i biogàs.
Gran part d'aquest percentatge correspon als països pobres i en desenvolupament, on resulta ser la matèria primera més utilitzada per a la producció d'energia, just en aquells països on es preveu un major augment de la demanda energètica. Segons dades del Fons de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), "alguns països pobres obtenen el 90% de la seva energia de la llenya i altres biocombustibles".
A l'Àfrica, l'Àsia i Amèrica Llatina representa la tercera part del consum energètic i per a 2.000 milions de persones és la principal font d'energia en l'àmbit domèstic. Però, en moltes ocasions, aquesta utilització massiva no es realitza mitjançant un ús racional i sostenible dels recursos, sinó com una recerca desesperada d'energia que provoca la desforestació de grans àrees, deixant indefens el sòl davant l'erosió.
La pròpia FAO reconeix que "la millora de l'ús eficient dels recursos de l'energia de la biomassa - inclosos els residus agrícoles i les plantacions de materials energètics - ofereix oportunitats d'ocupació, beneficis ambientals i una millor infraestructura rural". Fins i tot va més enllà en considerar que l'ús eficient d'aquestes fonts d'energia ajudarien a assolir dos dels objectius de desenvolupament del mil·lenni: "eradicar la pobresa i la fam i garantir la sostenibilitat del medi ambient".
Tornant al principi, la biomassa podria ser el vector energètic que permetés el desenvolupament dels països pobres, evitant que l'augment del consum energètic associat a aquest desenvolupament posés en perill el medi ambient i la seguretat d'abastament energètic de la nostra societat.
Però al marge de les tendències i del potencial de la bioenergia en la seva aportació a la producció d'energia primària al món, El Periódico de l'Energía s'ha capbussat en el dispers món de la biomassa per elaborar el rànquing de les 10 plantes d'energia elèctrica a partir de la biomassa.
Finlàndia, que és el país amb major consum d'energia per càpita d'Europa, amb 1.490 tones de biomassa sòlida, és el país que col·loca major nombre de plantes en el Top 10, amb un total de set centrals, encara que la major planta és britànica, i Polònia i els Estats Units, amb una planta cadascuna, completen aquesta classificació, en què no s'han tingut en consideració les plantes híbrides. Aquestes són les 10 plantes productores d'energia elèctrica a partir de biomassa del món:

Ironbridge. 740 MW. Regne Unit

Les deu plantes de biomassa del món

La planta de biomassa d'Ironbridge, amb una capacitat de 740 MW, està localitzada a SevernGorge, Regne Unit, i és la planta d'energia de biomassa pura més gran del món. Hi ha moltes plantes híbrides, però aquestes no s'han tingut en compte en aquesta classificació. Les instal·lacions, que fa anys es van utilitzar com una central elèctrica de carbó amb una capacitat instal·lada de 1.000 MW, es van reconvertir, al costat de les dues unitats de la central, per a la generació d'energia a partir de biomassa l'any 2013. La planta és actualment propietat de l'empresa britànica E.ON qui, a més, és l'encarregada de la seva operació emprant pèl·lets de fusta per generar energia de biomassa.

AlholmensKraft. 265 MW. Finlàndia

Les deu plantes de biomassa del món

La planta AlholmensKraft, de 265 MW, està ubicada a les instal·lacions de la fàbrica de paper UPM-Kymmene a Alholmen, Jakobstad, Finlàndia. La planta va entrar en funcionament al gener de 2002 i subministra també 100 MW de calor a la paperera i 60 MW de calefacció urbana per als habitants de Jakobstad. La planta KraftAlholmens, dissenyada pels enginyers de Metso, utilitza una caldera de llit fluïditzat circulant subministrada per la companyia KvaernerPulping. Les instal·lacions són operades per OyAlholmensKraft qui, a més, és la propietària al costat de Perhonjoki, RevonSahkoOy i SkellefteaKraft.

Toppila. 210 MW. Finlàndia

Les deu plantes de biomassa del món

La central de biomassa de Toppila és una central elèctrica ubicada al districte Toppila, a Oulu, Finlàndia. És una de les majors centrals en el món que utilitzen torba com a combustible, i compta amb una capacitat instal·lada de 210 MW d'energia elèctrica i 340 MW de potència tèrmica. La instal·lació compta amb dues unitats de 75 MWe i 145 MWe. La caldera va ser subministrada per Tampella i Ahlstrom, i les turbines van ser subministrades per Zamech, LMZ i Ganz. La central és operada per Oulun Energia.

Polaniec. 205 MW. Polònia

Les deu plantes de biomassa del món

La planta de biomassa de Polaniec té una potència instal·lada de 205 MW. La central està situada al comtat de Staszów, al sud de Polònia, i és la quarta planta d'energia de biomassa més gran del món. La planta va entrar en operació comercial al novembre de 2012 i fa ús principalment de subproductes agrícoles i residus de fusta per al seu funcionament. La planta és propietat de GDF SUEZ qui, a més, opera les instal·lacions amb la caldera de llit fluïditzat circulant per biomassa més gran i avançada del món, desenvolupada pels enginyers de Foster Wheeler. Com a resultat, la planta genera electricitat suficient com per abastir les necessitats de 600.000 llars, mentre que redueix a la vegada en 1,2 milions de tones les emissions de diòxid de carboni a l'any.

Kymijärvi II. 160 MW. Finlàndia

Les deu plantes de biomassa del món

La planta de Kymijärvi II, de 160 MW de potència, està localitzada a la ciutat de Lahti, a Finlàndia, a uns 100 quilòmetres al nord d'Hèlsinki. Es tracta concretament d'unes instal·lacions basades en gasificació que utilitzen combustibles sòlids recuperats (CSR), com ara plàstic, paper, cartró i fusta. La planta va iniciar la seva operació comercial al maig de 2012, integrant un gasificador que converteix el combustible derivat de residus en gas combustible. Entre el divers equipament, inclou una caldera de vapor de circulació natural, una turbina Siemens SST 800 Tandem i el generador Siemens Gen5-100A-2P, així com un sistema d'automatització per a les instal·lacions desenvolupat pels enginyers de Metso. Com a resultat, la planta Kymijärvi II genera 300 GWh d'electricitat i 600 GWh de calefacció urbana. L'electricitat es transmet a la xarxa nacional utilitzant una connexió de 110 kV a la subestació de Kymijärvi.

Vaasa. 140 MW. Finlàndia

Les deu plantes de biomassa del món

La planta de gasificació de biomassa compta amb una capacitat instal·lada de 140 MW situada a Vaasa, Finlàndia, va iniciar les operacions per primera vegada al març de 2013 després de la finalització de la seva construcció duta a terme per VaskiluodonVoimaOy, amb una inversió total de 40 milions d'euros. La planta d'energia de biomassa produeix biogàs a partir de fusta provinent principalment de residus forestals, tractant-se per produir calor i generar energia. Les instal·lacions inclouen un gasificador CFB avançat i la modificació d'una caldera de carbó existent de l'antiga planta.

Wisapower. 140 MW. Finlàndia

Les deu plantes de biomassa del món

La planta Wisapower es troba a les instal·lacions de la fàbrica de paper d'UPM a Pietarsaari, Ostrobothnia, Finlàndia, i disposa d'una capacitat de producció elèctrica de 140 MW des de la seva posada en marxa al 2004. La central utilitza lleixiu negra com a combustible primari. La turbina de vapor SST-800 i el generador emprat en les instal·lacions van ser subministrats pels enginyers de Siemens, mentre que la caldera la van proporcionar pels tècnics d'Andritz. Actualment PohjolanVoima és la propietària i operadora de la planta a través de la seva filial WisapowerOy.

Florida Crystals. 140 MW. Estats Units

Les deu plantes de biomassa del món

La planta de biomassa Florida Crystals la van construir els enginyers de New Hope Power Partnership (NHPP) a la ciutat de South Bay, a l'estat de Florida (Estats Units). La central té una capacitat instal·lada de 140 MW. La planta Florida Crystals utilitza la fibra de canya de sucre (bagàs), així com fusta urbana reciclada per a la generació d'electricitat, proveint de l'energia necessària per al processament de la canya de sucre, així com per al subministrament d'electricitat per al voltant de 60.000 llars.

KaukaanVoima. 125 MW. Finlàndia

Les deu plantes de biomassa del món

La planta de biomassa KaukaanVoima, a Lappeenranta, Finlàndia, compta amb una capacitat elèctrica instal·lada de 125 MW. La central es va inaugurar al maig de 2010, i és propietat de KaukaanVoimaOy, una joint venture entre PohjolanVoima, LappeenrannanEnergia i UPM. La planta va trigar tres anys a construir-se. Amb una inversió de 240 milions d'euros, les instal·lacions fan ús de fusta i torba per a la generació d'energia i calefacció urbana.

Seinäjoki. 125 MW. Finlàndia

Les deu plantes de biomassa del món

La planta de biomassa Seinäjoki compta amb una potència instal·lada de 125 MW i es troba a la ciutat de Seinäjoki, al sud de Ostrobotnia, Finlàndia. La central és operada per PohjolanVoima des de la seva entrada en funcionament l'any 1990. Produeix electricitat i calefacció urbanes a partir d'estelles de fusta i torba com a combustible principal. A l'octubre de 2013, els enginyers de Metso van ser triats per implementar un nou sistema d'automatització de la planta d'energia de biomassa conegut com DNA AutomationSystem.


Font: El Periodico de la Energía


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Les deu plantes de biomassa del món

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×