Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

L'era de l'energia netaL'era de l'energia neta

Ara, els experts estan dient el mateix de l'energia solar. Assenyalen que, després de dècades de desenvolupament, l'energia solar tot just subministra un 1% de les necessitats energètiques del món. Diuen que l'energia solar és ineficient, massa cara d'instal·lar, poc fiable, i es quedarà sense subsidis del govern. Ells també s'equivoquen. La solar, serà tan omnipresent com els telèfons mòbils ho són ara.

L'era de l'energia neta


El futurista Ray Kurzweil apunta que l'energia solar s'ha duplicat cada dos anys durant els últims 30 anys, i els costos han estat caient. Posiblement l'energia solar estigui lluny de complir amb el 100% de les necessitats energètiques d'avui. El consum d'energia seguirà augmentant. Però, per les estimacions de Kurzweil, les fonts renovables de baix cost proporcionaran més energia que la que necessita el món en menys de 20 anys. Fins i tot llavors, només utilitzarem una part de la llum solar que cau sobre la Terra.

L'era de l'energia neta


En llocs com Alemanya, Espanya, Portugal, Austràlia i el sud-oest dels Estats Units, la producció d'energia solar residencial a gran escala ja ha arribat balance net amb els preus mitjans de l'electricitat residencial. En altres paraules, a llarg termini, no costa més instal·lar panells solars que comprar l'electricitat de les empreses elèctriques.
Els preus dels panells solars han caigut un 75% cent en els últims cinc anys i cauran molt més, gràcies a que les tecnologies milloraran l'escala de producció. Al 2020, l'energia solar serà prou competitiva amb l'energia generada a partir de combustibles fòssils de manera no subvencionada a gairebé tot el món. En la propera dècada, només hi haurà una fracció de les alternatives basades en combustibles fòssils.

L'era de l'energia neta

No és simplement la producció d'energia solar la que està avançant a un ritme ràpid; existeixen també tecnologies per aprofitar l'energia del vent, la biomassa, tèrmica, mareomotriu i l'energia de residus en descomposició. I projectes d'investigació a tot el món estan treballant en la millora de la seva eficiència i eficàcia. L'energia eòlica, per exemple, també s'ha reduït dràsticament en preu, i ara és competitiva amb el cost de les noves plantes d'energia que cremen carbó als Estats Units.

L'era de l'energia neta

Malgrat l'escepticisme dels experts i les crítiques dels detractors, no hi ha dubte que ens dirigim cap a una era d'energia neta il·limitada i gairebé gratis. Això té profundes implicacions.
En primer lloc, hi haurà la interrupció de tota la indústria dels combustibles fòssils. Els intel·ligents estan adoptant l'energia solar i eòlica. Altres estan pressionant per aturar el progrés de l'energia solar. Sigui com sigui. hi ha testimonis de com diversos grups a Oklahoma, van persuadir als legisladors per aprovar un recàrrec en les instal·lacions solars.This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

L'era de l'energia neta

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×