Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Geolocalització i sensors, són les claus per la transformació del sector assegurador

L'ús de les anàlisis de dades unit a l'auge dels sensors i la geolocalització estan transformant el negoci del sector assegurador. Per això, amb l'objectiu d'albirar els reptes i oportunitats de Les Asseguradores, Vector ITC Group va organitzar fa uns mesos la jornada Tech Talk, assegurant el futur, on es van donar cita alguns dels principals experts i CIO (Chief Informationn Officer) d'aquest sector.

Geolocalització i sensors, són les claus per la transformació del sector assegurador
Avui dia es pot proporcionar una àmplia informació sobre factors com hàbits de consum, estils de vida, activitat i ubicació; això ajuda a les asseguradores i els assegurats a fer avaluacions de risc més precises. "En un futur molt proper comptarem amb avisadors que tallin l'aigua o la llum en el moment que detecten una fuita o avaria", comentava Antonio Martín, director tècnic d'ICEA (Servei d'estadístiques i estudis del sector assegurances a Espanya), qui anunciava el desenvolupament d'aplicacions i solucions cloud per enviar els desperfectes immediatament a l'assegurança.
En aquest sentit, les línies estratègiques del sector passen per simplificar els productes i apostar pels serveis cognitius, de veu, cara i text, així com l'anàlisi predictiu i Big Data per identificar, fins i tot, l'estat d'ànim dels usuaris. A més, entre els principals reptes de les asseguradores es troba l'objectiu d'adquirir serveis adjacents, és a dir, aprofitar l'auge d'aplicacions com Car2go per llançar productes nous. "Aquests sensors ens permeten saber els hàbits dels conductors i en funció de si aquesta persona condueix bé o malament es podria personalitzar l'oferta", afegia Martín.

Geolocalització i sensors, són les claus per la transformació del sector assegurador

Segons van exposar els CIO de Caser i Ocaso, el veritable objectiu de les Insurtech és centrar-se en l'experiència d'usuari. La tecnologia ha fet que les asseguradores llancin productes específics, com l'assegurança de les perruqueres a domicili, quan es van adonar que hi havia més de 500 professionals en aquesta situació.
Des de Caser, Manuel Blanco, assenyalava la integració de serveis com el veritable canvi i transformació del sector. "Hem d'aconseguir que estiguin en contacte, i a temps real, assegurances, clients, perits i proveïdors, de manera que quan hi hagi una avaria, se n'assabenti a l'instant el perit", indicava el directiu. En aquest context, ja s'estan oferint productes integrats com càmeres, sensors i detectors de fums connectats 24h, però, "això encareix enormement el cost del producte final, i que actualment  l'usuari no està disposat a pagar", matisava Blanc.

Geolocalització i sensors, són les claus per la transformació del sector assegurador

Segons Juan Fruits, responsable de Tirea, el principal problema a què s'enfronten les asseguradores és que, tot i comptar amb aplicacions de geolocalització, o eines que permetin prendre i enviar imatges del sinistre a l'instant, no es pot passar tota aquesta informació al backoffice de manera automatitzada, perquè no compten amb sistemes per fer-ho.
A més, de manera incipient, algunes asseguradores també comencen a treballar amb drons. Això els permet sobrevolar zones difícils per verificar sinistres, huracans, incendis, etc.
Per tant, l'èxit de les Insurtech passa per integrar la tecnologia a tots els nivells de negoci, a més de crear un valor diferencial. "En les assegurances, aquest factor és la immediatesa del servei", apunta Juan Nuñez, CIO d'Ocaso qui, a més, donava algunes pistes sobre el treball que estan duent a terme. "En lloc d'observar i oferir, hem de percebre i respondre", comentava Nuñez. L'objectiu, per tant, passa per estalviar-los temps als usuaris, "el seu bé més preuat", concloïa.

Font: RedesTelecom


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Geolocalització i sensors, són les claus per la transformació del sector assegurador

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×