Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Exemple de canvi d'àleps en un turboreactor d'un Airbus A320

El desmuntatge dels àleps de l'etapa del fan en un Motor turbofan de gran índex de derivació és una tasca que no se sol fer molt sovint, però normalment facilita l'accés a d'altres components i es realitza conjuntament. Cal remarcar que la tasca de desmuntatge dels àleps és una tasca en si, però es descriurà per realitzar una inspecció i lubricació dels àleps del fan, les cobertes de les arrels, els retenidors i l'allotjament de l'arrel dels àleps en el disc de fan, per a un motor de les sèries CFM56 muntat en els Airbus A319 / A320 / A321.

Exemple de canvi d'àleps en un turboreactor d'un A320

Per començar a treballar, cal assegurar-se que el motor ha estat aturat, com a mínim, 5 minuts abans de començar, i es posarà un cartell d'avís a la cabina en els panells 115VU i 50VU de manteniment per avisar a les persones que no arrenquin el motor. Cal assegurar-se que la llegenda del FADEC GND PWR està en off.

Exemple de canvi d'àleps en un turboreactor d'un A320


Per desmuntar els àleps del fan, caldrà ficar-se dins el motor per la seva part davantera, mitjançant una escala d'1 metre, i es cobrirà l'interior del motor amb un material d'escuma per no danyar-lo. Es marcaran la posició dels àleps respecte al con, i així mateixos des de l'1 al 36. Aquesta és una de les tasques més importants; ja que un mal muntatge o un muntatge amb els àleps desordenats respecte al desmuntatge, pot provocar danys greus en l'arrencada del motor. Es desmuntarà el con frontal i el posterior, que és un con típic punxegut que es veu al mig del motor quan es mira de front.

Exemple de canvi d'àleps en un turboreactor d'un A320

Ara es procedirà al desmuntatge dels àleps pròpiament dits. Es trauran els retenidors de tres o quatre àleps, es començaran desmuntant des del número 1 al 36 per tenir-los en ordre. El primer és el més complicat, ja que l'arrel té forma trapezoïdal i la part més ampla està pel darrere, però amb uns quants moviments surt sense problema.

Exemple de canvi d'àleps en un turboreactor d'un A320

Els retenidors són unes petites peces metàl·liques que van a la base de l'arrel del àlep que té forma de bolet. La seva funció és assegurar els àleps en la seva posició de funcionament i facilitar el manteniment. S'extreuen i s'instal·len fàcilment amb les mans sense necessitat d'eina.

Exemple de canvi d'àleps en un turboreactor d'un A320

Es van col·locant els àleps amb cura en una superfície on no es danyin i per ordre de numeració. Quan estan tots desmuntats, es netejaran les arrels i els retenidors amb alcohol isopropílic i es deixaran assecar. Un cop secs s'aplicarà Molykote G Rapid CP2104, un esprai que protegeix les superfícies dels cops i altres danys i preveu la corrosió. Un cop s'hagi assecat el component, es pot procedir al muntatge, exactament igual en ordre invers al desmuntatge.
Finalment, caldrà fer un rodatge al motor durant almenys tres minuts al ralentí per assegurar-nos que les vibracions no superen 1.0, visualitzant-ho a la pàgina ENGINE a l'ECAM inferior.

Font: AviacionD


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Exemple de canvi d'àleps en un turboreactor d'un Airbus A320

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×