Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Πως κατασκευάζεται ένα e-shop;

Η δημιουργία ενός e-shop για μια επιχείρηση είναι μια επένδυση σε σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και χωρίς αμφιβολία αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει διάφορα στάδια. Ας δούμε τα βασικά στάδια:

Στο στάδιο της ανάλυσης απαιτήσεων πρέπει να γίνει ενδελεχής μελέτη στα παρακάτω βήματα που αφορούν άμεσα την επιχείρηση σας:

  • Καθορισμός στόχων: Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να θέσετε σαφείς στόχους για το e-shop σας. Τι θέλετε να επιτύχετε; Θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις, να βελτιώσετε την αναγνώριση της επωνυμίας σας ή να προσφέρετε καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες σας;
  • Κατανόηση του κοινού-στόχου: Πρέπει να γνωρίζετε το κοινό-στόχο σας για να δημιουργήσετε ένα e-shop που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του. Τα προϊόντα ή υπηρεσίες θα πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των υποψήφιων πελατών σας στο διαδίκτυο.
  • Ανάλυση ανταγωνισμού: Εξετάστε τα e-shop των ανταγωνιστών σας για να δείτε τι κάνουν καλά και τι όχι. Εντοπίστε τα καλύτερα σημεία και χειρότερα σημεία ώστε να αποφύγετε λάθη που θα αποφέρουν προβλήματα.
  • Επιλογή πλατφόρμας: Πρέπει να επιλέξετε μια πλατφόρμα e-commerce που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε ένα e-shop. Μια από αυτές είναι και τo Woocommerce το οποίο σε συνδυασμό με το WordPress είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος έχοντας υψηλά ποσοστά αποδοχής καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ηλεκτρονικών καταστημάτων έχουν κατασκευαστεί με αυτό (δείτε εδώ).
  • Δημιουργία Σύμβασης: Αν επιλέξετε έναν επαγγελματία για να δημιουργήσετε ένα e-shop καλό είναι να δημιουργήσετε από κοινού μια σύμβαση με ανάλυση όλων όσων πρέπει να γίνουν και να παραδοθούν, μια σύμβαση που θα υπογραφεί από κοινού πριν το επόμενο στάδιο.

Η κατασκευή είναι ίσως το πιο σημαντικό στάδιο στη διαδικασία δημιουργίας ενός e-shop.

  • Σχεδιασμός: Το e-shop σας πρέπει να έχει ελκυστική εμφάνιση και να είναι εύκολο στη χρήση τόσο από τους επισκέπτες του όσο και από τις διαχειριστές του. Ένας κακός σχεδιασμός θα δημιουργήσει κακές εντυπώσεις και θα οδηγήσει τους επισκέπτες στους ανταγωνιστές σας.
  • Ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του e-shop σας περιλαμβάνει την υλοποίηση του σχεδιασμού και τη δημιουργία των απαραίτητων λειτουργιών. Η επιλογή μιας αξιόπιστης πλατφόρμας όπως το Woocommerce σας επιτρέπει να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
  • Ενσωμάτωση: Πρέπει να ενσωματώσετε το e-shop σας με τα υπάρχοντα συστήματά σας, όπως το σύστημα ERP ή CRM. Με τον τρόπο αυτό το e-shop γίνεται μέρος της ενιαίας μηχανογράφησης της επιχείρησης καθώς μπορεί να επικοινωνεί για λειτουργίες όπως η αυτόματη έκδοση παραστατικών (αποδείξεων ή τιμολογίων) και η ενημέρωση αποθεμάτων στην αποθήκη.

Η εκπαίδευση αφορά στην αφομοίωση των λειτουργιών του e-shop από τους καθημερινούς χρήστες, τόσο τους διαχειριστές όσο και τους επισκέπτες.

  • Εκπαίδευση προσωπικού: Το προσωπικό σας πρέπει να εκπαιδευτεί στη χρήση του e-shop καθώς θα αναλάβει την απαιτητική εργασία της σωστής δημιουργίας και ενημέρωσης των προϊόντων αλλά και το σημαντικό κομάτι της εξυπηρέτησης των πελατών online.
  • Εκπαίδευση πελατών: Μπορείτε να δημιουργήσετε πρακτικούς οδηγούς με ειδικές σελίδες αλλά και εκπαιδευτικά βίντεο για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να χρησιμοποιούν ευκολότερα το e-shop σας.

Αν τα προηγούμενα στάδια έχουν ολοκληρωθεί αυτό που απομένει είναι η παράδοση προς λειτουργία ενός e-shop με τα παρακάτω σημαντικά βήματα.

  • Εκκίνηση: Όταν το e-shop σας είναι έτοιμο να παραδοθεί από τον επαγγελματία συνεργάτη σας στον τομέα της μηχανογράφησης πρέπει να ελεγχθεί για την ορθότητα της λειτουργίας με πρακτικές δοκιμές π.χ. στην καταχώρηση των προϊόντων, εκτέλεση εικονικών παραγγελιών, έλεγχο του online υλικού και έλεγχος της σύμβασης. Αν όλα είναι εντάξει τότε μπορείτε να το θέσετε σε λειτουργία.
  • Προώθηση: Πρέπει να προωθήσετε το e-shop σας για να προσελκύσετε πελάτες μέσω καναλιών προώθησης όπως π.χ. Google Ads, Meta, κλπ
  • Διαχείριση: Πρέπει να διαχειρίζεστε το e-shop σας συνεχώς, προσθέτοντας νέα προϊόντα, ενημερώνοντας περιεχόμενο και προσφέροντας εξυπηρέτηση πελατών.
  • Υποστήριξη: η υποστήριξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι εγγύηση για τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του.
  • Ασφάλεια: Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε την ασφάλεια του e-shop σας και των δεδομένων των πελατών σας.
  • SEO: Βεβαιωθείτε ότι το e-shop σας είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) για να μπορεί να βρεθεί εύκολα από τους πελάτες.
  • Διαχείριση παραγγελιών: Πρέπει να έχετε ένα σύστημα για τη διαχείριση των παραγγελιών, των πληρωμών και των αποστολών.
  • Εξυπηρέτηση πελατών: Πρέπει να προσφέρετε εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες σας για να τους διατηρήσετε.
Θέλετε ένα e-shop για την επιχείρηση σας;
Διαβάστε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε εδώ
Θέλετε ένα e-shop για την επιχείρηση σας μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ ή ΔΥΠΑ;
Διαβάστε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε εδώ
Έχετε κατάστημα στην πόλη της Λάρισας και θέλετε ένα e-shop για την επιχείρηση σας;
Διαβάστε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε εδώ
Έχετε e-shop με WordPress & Woocommerce και αντιμετωπίζετε προβλήματα;
Διαβάστε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε εδώ
“Laptop Computer” από Tomasz Bazylinski/ CC0 1.0

Το άρθρο Πως κατασκευάζεται ένα e-shop; εμφανίστηκε πρώτα στο Byte12.



This post first appeared on Byte12 IT, please read the originial post: here

Share the post

Πως κατασκευάζεται ένα e-shop;

×

Subscribe to Byte12 It

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×